Lifestyle

Vakantieliefde, what to do?

Je had de vakantie van je leven. Het was prachtig weer, je was op een fantastische plek, het eten was goddelijk, de mensen waarmee je op vakantie was waren leuk, je had iedere dag de grootste lol en….. je ontmoette een hele leuke jongen waaraan jij je hart verloor. Maar nu is je vakantie voorbij en ben je weer thuis. Hoe zorg je ervoor dat jouw vakantieliefde stand houdt en moet je dat eigenlijk wel willen?


Bron

Het was een fantastische vakantie en je had de tijd van je leven met de leukste jongen van de hele omgeving. Maar nu ben je thuis en baal je. Je hebt niet alleen heimwee naar je vakantie, je hebt ook liefdesverdriet, want waren jullie eerst hele dagen achter elkaar samen, nu is de afstand tussen jullie ineens een stuk groter en zien jullie elkaar ineens niet meer iedere dag. Sterker nog, je weet misschien niet eens of je hem ooit nog wel eens gaat zien, als hij in Spanje of Italië woont, is de kans dat jullie elkaar nog een keer zien een stuk kleiner dan wanneer hij een paar dorpen verder woont in Nederland. 

Maar hoe houd je je vakantieliefde in stand? En moet je eigenlijk wel willen dat je vakantieliefde in stand wordt gehouden. Want één ding is zeker, het kost een heleboel moeite om zo'n relatie in stand te houden en het is maar de vraag of je daar de tijd en moeite voor vrij wilt maken. Zeker als je vakantieliefde 2000 kilometer verderop woont. 

Welke vragen moet je jezelf stellen als je vakantieliefde uit het gebied waar jij op vakantie was komt?
– Heb jij geld om een paar keer per jaar naar hem toe te reizen? 
– Mag jij van je ouders alleen naar hem toe reizen?
– Was het echt liefde, of was jij voor hem gewoon één van de vele meisjes die hij in de zomer verovert, is de kans groot dat hij iedere week een ander onschuldig meisje versiert? 
– Denk je dat hij ook nog steeds zo leuk is in Nederland, of was het een combinatie van factoren die jullie vakantieliefde zo perfect maakte?
– Was hij net zo verliefd als jij op hem, of deed hij het alleen maar in de hoop op een beter leven? Het klinkt heel erg onaardig, maar er zijn jongens die alleen maar met onschuldige meisjes die op vakantie komen gaan, omdat ze hopen er iets uit te kunnen slepen. Dan kom je thuis en blijkt hij geen telefoon te hebben en omdat je toch graag contact met hem wilt kunnen houden stuur je hem een telefoon op. Trap er niet in! 

Denk jij na het stellen van deze vragen nog steeds positief over je vakantieliefde? Ok, misschien is het echte liefde. Er is maar één mogelijkheid om hier echt achter te komen en dat is om het te proberen. Skype! FaceTime! WhatsApp, SnapChat! Bereid je voor, het gaat moeilijk worden. Want je gaat hem verschrikkelijk missen en je gaat je afvragen of hij je trouw blijft als hij op zaterdagavond met zijn vrienden gaat stappen. Maar als het échte échte liefde is, dan kan zelfs afstand het niet kapot maken.

Bron

Woont jouw vakantieliefde gewoon in Nederland? Dan heb je het een stuk makkelijker, maar ook dat is geen garantie voor succes. Want die jongen kan op het strand in Albufeira met zijn zongebruinde lichaam helemaal het einde zijn, maar wanneer je hem in Nederland ziet kan het toch allemaal een beetje tegenvallen. Ineens blijken jullie helemaal niet op één lijn te zitten en nergens over te kunnen praten. Of ook een leuke: wanneer jullie allebei in Nederland zijn, laat hij ineens niets meer van zich horen. En oh ja… de afstand Portugal – Nederland mag dan groot zijn, Groningen – Maastricht is ook een reis die je liever niet iedere week maakt.

Maar, toegegeven, een relatie binnen Nederland is een stuk makkelijker vol te houden dan een relatie die landsgrenzen overschrijdt. Toch zijn er ook hier een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

– Uitgaan met zowel jouw vriendengroep als zijn vriendengroep zit er waarschijnlijk niet zo vaak in. Het is heel anders om iemand te daten die ver weg woont, dan iemand die bij jou uit de buurt komt. Heb je dat er voor over?
– Reizen naar het buitenland kost veel geld, maar je treinkaartjes kunnen bij de NS ook heel erg oplopen, als het het echte liefde is mag dit het niet in de weg staan, maar het is wel iets om rekening mee te houden.
– Misschien is hij in zijn eigen omgeving wel een stuk minder leuk dan op vakantie. Er is maar één manier om hier achter te komen. 

Bron

Heb je besloten dat je hem maar moet vergeten? Au! Waarschijnlijk is het een goede beslissing (anders zou je hem niet maken), maar moeilijk is het waarschijnlijk wel. What to do?

– Wees extra lief voor jezelf de komende tijd. Trakteer jezelf op een mooi kledingstuk (uit de sale!), kijk naar romantische films zoals The Notebook, of wanneer je geen zin hebt om te huilen, kijk naar een hilarische komedie zoals Bridesmaids. Eet een bak ijs leeg als je daar trek in hebt, probeer te genieten van de kleine dingen.
– Zoek afleiding! Spreek met je vriendinnen af. Is het lekker weer? Ga lekker een dagje naar het strand, of naar het park. Breng een bezoekje aan een leuk festival of ga een avondje stappen. Misschien ontmoet je daar wel de liefde van je leven? Of in ieder geval een leuke afleiding.
– Maak jezelf niet kapot door alleen maar naar jullie foto's te kijken of naar vakantienummers te luisteren. Dat kun je een paar dagen doen, maar als je hier te lang in blijft hangen, kun je niet verder gaan. Wees sterk, als je eenmaal de beslissing gemaakt hebt niet samen verder te gaan, moet  je je er op een gegeven moment ook overheen gaan zetten, hoe moeilijk dat ook is.

Heb jij ooit een vakantieliefde gehad? Zijn jullie na de vakantie samen verder gegaan, of namen jullie aan het eind van de vakantie voor goed afscheid? Wat zijn jullie ervaringen met vakantieliefdes. Hebben jullie nog tips voor andere Girlscene lezeressen met Summer Loves?

Liefs,
Girlscene