Lifestyle

15 minuten met Glen van The Script

"'Believe more deeply', dat is de boodschap van onze nieuwe single", vertelt Glen van The Script aan Girlscene's Emma. That's right, wij mochten hem interviewen via de telefoon! De nieuwe single 'Superheroes' is net uit en in september lanceren ze hun nieuwe album 'No Sound Without Silence'. "Jullie moeten het album kopen zodat ik m'n baan kan houden, haha. Nee, het album is heel goed en de nummers zijn zoals jullie die van The Script gewend zijn, maar met een paar coole, nieuwe elementen." 


Van links naar rechts: Mark, Danny en Glen

Of we drummer Glen van The Script wilden interviewen? Daar hoefden we niet lang over na te denken, we zijn al jaren fan van de band en we weten dat jullie ook helemaal gek zijn van The Script. Girlscene's Emma nam de 'vervelende' taak op zich om hem telefonisch te interviewen.

Om 11.45 uur werd ik gebeld door een Britse meneer van Sony Music. Met klamme handjes pakte ik de telefoon op. "Ben je klaar voor het interview?" vroeg de meneer van Sony Music. Ik antwoordde heel stoer dat ik 'totally ready' was, maar de zenuwen gierden wel degelijk door mijn lijf. Toen ik Glen aan de telefoon kreeg, zakten die zenuwen meteen weg. Hij was ontzettend aardig en gaf uitgebreid antwoord op al mijn vragen. 

Als je naar goed naar de tekst van de nieuwe single 'Superheroes' luistert, dan hoor je dat er een mooie betekenis achter het liedje zit. "We hebben 'Superheroes' gemaakt voor de underdogs. Mensen die veel hebben meegemaakt en daar bovenop zijn gekomen. Mensen die goede daden verrichten zoals dokters en leraren, maar daar geen credits voor krijgen. Zij zijn ook allemaal superhelden!" legt Glen mij uit. "De bijbehorende videoclip is nog niet uit, die zijn ze nu aan het editen. Het wordt een coole video, het is opgenomen in Johannesburg en daar zie je veel diversiteit wat we heel goed bij onze clip vonden passen. We hebben heel veel gespeeld in Johannesburg, dus we vonden dit ook een leuke manier om iets terug te geven". 

Watch on YouTube

Leadzanger Danny O'Donoghue, gitarist Mark Sheehan en drummer Glen Power vormen al jaren The Script. Hun leven ziet er nu totaal anders uit dan een aantal jaren geleden: "We zijn vooral drukker. We vliegen negen van de twaalf maanden de hele wereld over en we zijn nooit lang op één plek als we werken. Maar dit is wat we willen!". Op de vraag of het niet moeilijk is om 24/7 met de andere bandleden te zijn, antwoordt hij eerlijk: "Ja, het is soms moeilijk. Als je zo close met iemand bent, dan zijn er ook mindere momenten. Maar we zijn vrienden voordat we bandleden zijn, dat scheelt". Je hoeft dus niet te rekenen op ruzies binnen de groep à la de Spice Girls, want de mannen nemen elkaar niet voor lief. "We kunnen ook niet zonder elkaar. Als iemand uit de band zou stappen, dan zou The Script niet meer hetzelfde zijn. Bovendien beseffen we ons goed dat het een unieke kans is om te kunnen leven van je passie".  

The Script heeft al meer dan 20 miljoen platen verkocht, maar ze vinden het nog elke keer spannend als er een nieuwe plaat uitkomt. "Je bent zo succesvol als je laatste optreden. Natuurlijk hoop je dat het een succes wordt, maar dat weet je niet. We zijn heel zenuwachtig voor de release van 'No Sound Without Silence'. Gelukkig wordt de nieuwe single tot nu toe goed ontvangen!" Ook raken ze maar niet gewend aan hun sterrenstatus: "Het is heel raar als iemand schreeuwt als hij of zij je ziet. Het is soms ook wel moeilijk, maar het is part of the job. Wel vind ik het altijd leuk om een praatje met iemand te maken. Super bijzonder als iemand je vertelt dat je een positieve invloed op hem of haar hebt gehad!" 

Na alle successen die hij met The Script heeft gehad, vindt Glen een ervaring in zijn hometown toch het meest speciaal. Op school vertelde een leraar hem altijd dat hij geen brood op de plank kon brengen met muziek. "Ik ging terug naar school om een punt te maken. De leraar was inmiddels met pensioen, maar ik vroeg een andere leraar die hem ook kende om een briefje aan hem te geven. Op het briefje stond: 'Bedankt voor alle advies, maar ik ben blij dat ik het nooit heb opgevolgd'". 

Glen omschrijft het nieuwe album -dat op 15 september uitkomt- als 'organic', 'honest' en 'true'. Het album staat volgens de drummer vol met coole nummers met een geweldige sound. De nummers zijn 'straight from the stage' opgenomen zodat je echt de energie van het optreden voelt. We mogen dan ook een album verwachten zoals we dat van The Script gewend zijn, maar wel met een paar nieuwe elementen. Waarom we naar de winkel moeten rennen om het album aan te schaffen? "Zodat ik mijn baan kan houden, haha!"

Glen heeft een speciale boodschap voor alle Girlscene-lezeressen: "Super bedankt voor alle support en het leven dat ik nu kan leiden. Als jij een soortgelijke droom hebt, dan wil ik graag meegeven dat jij het ook kan! Als wij het kunnen, kan jij het ook. Je kunt alles doen wat je wil, de enige die je tegen kan houden dat ben jij zelf." 

Aan het einde van het interview zegt Glen dat hij hoopt om ons eens te zien en dat hij heel erg uitkijkt naar het concert dat The Script op 9 september geeft in Paradiso in Amsterdam. 

'No Sound Without Silence' komt op 15 september uit, 'Superheroes' is vanaf 31 augustus te koop.

Ben jij ook fan van The Script? Wat vind jij van hun nieuwe nummer 'Superheroes'? Ga jij hun nieuwe album kopen of ga je misschien naar het concert? 

Bron beeld: gettyimages