Lifestyle

10x kookboeken met makkelijke & gezonde recepten

Sta je ook elke keer radeloos voor de schappen in de supermarkt, omdat je niet weet wat je moet eten? Kom je vrijwel altijd weer uit bij hetzelfde recept? Komt dat recept zo langzamerhand je neus uit? Dan is het hoog tijd om eens nieuwe recepten te proberen. En na al die lekkere tapas en pasta's op vakantie wil je vast ook wel weer gezond eten. Als je jezelf hierin herkent dan heb je geluk, want Girlscene heeft vandaag 10 makkelijke en gezonde kookboeken voor je uitgezocht! 

Elke dag weer bedenken wat je 's avonds moet eten… Het lijkt niet zo moeilijk, maar je hebt vast wel ervaren dat je al gauw inspiratieloos bent. We hebben vaak maar een paar recepten die we regelmatig maken, maar op gegeven moment kun je dat eten niet meer door je keel krijgen. Het is tijd voor iets nieuws! In een fijn kookboek staan meerdere recepten die je allemaal kunt uitproberen. Dat betekent dat je nooit meer inspiratieloos voor de schappen hoeft te staan! 

Maar dan moet je eerst een fijn kookboek vinden, natuurlijk. Girlscene deelt tien kookboeken met makkelijke en gezonde recepten met je. Let's cook! 


Weight Watchers – Soep simpel | €12,99

Waarom we dol zijn op soep? Het is makkelijk te maken, zit boordevol vitamines, je hoeft niet veel ingrediënten te gebruiken (goedkoop!) en je kunt meteen een grote hoeveelheid maken zodat je die kunt bewaren voor een andere keer. Niet geheel onbelangrijk: het is nog lekker ook! In dit kookboek vind je 100 soeprecepten, van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijd recepten. 


Mathijs Vrieze – Gezond en prijsbewust koken | €14,95

Gezond koken hoeft echt niet duur te zijn, dat bewijst Mathijs Vrieze met zijn kookboek 'Gezond en prijsbewust koken'. Er staan makkelijke recepten in die niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Daarnaast staan er ook kooktips en voedingsinformatie in zodat je een goede basis hebt voor een gezonde lifestyle. 


Amber Albarda – Gezond genieten! | €19,99 

Makkelijk en gezond koken, het is volgens Amber Albarda geen probleem. In het kookboek staan hoofdstukken als ontbijt, lunch, drinken, zout, sappen en salades, sauzen en dressings, voor- en bijgerechten, hoofdgerechten en desserts. Er is ook een hoofdstuk over gezonde snacks die je mee kunt nemen (in het boek is dat speciaal voor kinderen, maar die tips kun je ook prima op jezelf toepassen). 


Anne Marie Reuzenaar – Natuurlijk! | €19,99

Ben je op zoek naar recepten die vers, zelfgemaakt en het liefst zonder suiker of kunstmatige toevoegingen zijn? Dan is dit kookboek zeker een aanrader. Het kookboek bevat meer dan 100 recepten: van ontbijt en lunch tot tussendoortjes en avondeten. 


Karin Luiten – Koken met Karin | €17,95

Koken met pakjes en zakjes, we doen het vooral om dat het lekker makkelijk is. Maar wist je dat je ook heel makkelijk en lekker kunt koken zonder die ongezonde pakjes en zakjes? In het boek 'Koken met Karin' vind je meer dan 100 recepten die dat bewijzen. Van amandelpesto tot smeuïge aardappelpuree: je kunt het gewoon zelf maken! 


24 Kitchen – De makkelijke maaltijd | €19,95

Wil jij ook dat jouw maaltijd binnen een halfuur op tafel staat, maar dat het wel een beetje gezond is? Schaf dan dit kookboek aan, want het staat vol met praktische en makkelijke recepten. Yummy! 


Weight Watchers – Snel klaar | €12,99

Als je een drukke agenda hebt, dan gooi je al gauw een pizza in de oven. Maar dat hoeft helemaal niet! Met dit kookboek heb je binnen enkele minuten een gezonde maaltijd op tafel. 


Susannah Blake – 500 salades | €9,99

Salades zijn makkelijk te maken en kun je zowel als lunch als avondeten eten. In dit kookboek staan 500 recepten voor smakelijke salades, daar kun je wel even mee vooruit. 


Janneke Vreugdenhil – I <3 groente | €19,95

Dit vegetarische kookboek staat vol met heerlijke en makkelijke recepten met groente. Handig: de gerechten zijn grotendeels voor twee personen beschreven en voor het merendeel binnen een half uur te bereiden.


Lisette Kreischer – Plant Power | €24,99

'Plant power' is een veganistisch kookboek dat je zeker genoeg inspiratie geeft zodat je nooit meer radeloos voor de schappen hoeft te staan. Het boek staat vol met recepten, maar geeft je daarnaast ook heel veel informatie over de ingrediënten. 

Welk kookboek ga jij aanschaffen? 

Pin je favoriete gerecht in Pinbook