Fashion

De top 10 zomertrends

Trends komen en trends gaan, maar langzamerhand keren dezelfde trends telkens weer terug. Omdat er zoveel trends zijn begrijpen we dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zet Fashionscene vandaag de top 10 zomertrends voor je op een rijtje!

♥ Slip ons
♥ Minimalistisch
♥ Crop top
♥ High waisted short
♥ Bohemian
♥ Tuinbroek
♥ Metallic
♥ Chunky sandalen
♥ De retro zonnebril
♥ Tropische prints

Slip ons
De grootste trend op het gebied van schoenen is de slip on! We schreven er al meerdere keren over op Fashionscene en Girlscene. Niet voor niets staat deze trend dan ook op nummer 1 in ons lijstje van de zomertrends. Of je nu gaat voor slip ons met print of metallic (zo pak je ook meteen trend nummer 7 mee;)), hip ben je sowieso! Goedkope slip-ons vind je bij Forever21 en Asos. Voor slip ons van betere kwaliteit shop je bij Nelly.com. In een creatieve bui? Met deze DIY maak je zelf slip ons.


Bron
Bron

Minimalistisch
Ook de minimalistische trend hoort sowieso in het rijtje van de zomertrends thuis. Deze trend begon op de catwalk bij designers als Alexander Wang en Celine en is door gegaan naar bloggers en streetstyle. Krijtstreep en basic kleuren voeren de boventoon en de trend wordt veel gecombineerd met het schoeisel van trend nummer 8: chunky sandalen. Bekijk hier 12 bloggers met een minimalistische stijl.


Bron

Bron

Bron

Crop top
Ondanks de verschillende meningen over de crop top, is het een item dat/wat inmiddels helemaal ingeburgerd is in het straatbeeld. Op zomerse dagen zien we de crop top voorbij komen in combinatie met high waisted shorts (trend nummer 4) of rokjes. Ook tijdens het uitgaan is de crop top een geliefd kledingstuk. Inmiddels kun je in haast iedere winkel wel een crop top shoppen. Een laag saldo op je pinpas? Bij Forever21 shop je al een crop top voor maar een paar euro. Benieuwd hoe je de crop top met jouw figuur het beste kunt dragen? Lees hier meer.


Bron

Bron

High waisted short 
Al een tijdje is de high waisted short een trend, maar deze zomer gaan we nog een stapje verder. Het broekje wordt namelijk ultrakort en lijkt meer op een hoog bikinibroekje dan echt een short. Het kan zeker mooi staan, maar gedurfd is het wel. Gelukkig zijn er ook genoeg high waisted shorts met langere pijpjes en is het hoge broekje om een klein buikje te verbergen.


Bron

Bron

Bohemian
De bohemian stijl is een stijl die altijd aanwezig is, maar deze zomer zien we hem steeds sterker naar voren komen met meerdere key items: de (flap)hoed, kimono, maxi rok of jurk en de kaftan. De Fashionscene-redactie is erg fan van de bohemian stijl en draagt deze vaak naar festivals. Fijn wit jurkje, cowboy (buckle) boots. Lees hier meer over buckle boots: en als finishing touch een mooie hoed.


Bron

Bron

Bron

Tuinbroek
Ook over de tuinbroek hebben we uitgebreid geschreven en ook dit item verdient een plekje in deze lijst. Lekker boysy in combinatie met sneakers en een wit T-shirt of juist heel zomers als je kiest voor een kort exemplaar met slippertjes. Een ding is zeker: de tuinbroek blijft voorlopig nog even in onze kast hangen. Ook celebs zijn fan van de tuinbroek.


Bron

Bron

Metallic
Met de metallic-trend gaan we terug naar de 80’s. Kies voor opvallend met een metallic rokje of motorjasje, maar ook een metallic detail kan heel leuk zijn zoals een tasje of slip-ons. Hier schreven we al eerder over deze fijne trend!


Bron

Bron

Chunky sandals
De chunky sandalen-trend is zo’n trend waar mannen, en ook meerdere meiden, niet erg fan van zijn. Bloggers pikken deze trend echter heel goed op en ook de Fashionscene redactie moet het toegeven: wij zijn hooked. Ze lopen heerlijk en zijn naar onze mening erg fashionable. Ideaal voor een dagje strand, maar ook zeker voor een shopsessie. Bekijk hier 10x chunky sandalen.


Bron

Bron

Bron

De retro zonnebril
Zonnebrillen zijn er het hele jaar door, maar deze zomer valt de retro bril ons vooral op. Vorige zomer was de spiegelende bril al helemaal hip en uiteraard kan deze nog steeds, maar nu zien we veel ronde en cat-eye zonnebrillen in een kek kleurtje als lila, lichtblauw of roze. Gaat helemaal samen met de pastel-trend, die helaas dit rijtje niet haalde maar ook zeker tot de zomertrends behoort.


Bron

Bron

Tropische prints
Last but not least: de tropische prints. Ook hier schreven we al eerder een artikel over. Deze zomer is het ananassen, palmbomen, bananen en tropical jungle prints all over. Vooral de ananas is erg hot en deze zien we zowel terug in kleding als in het interieur. Ba-na-nas zoals stylist Rachel Zoe zou zeggen. Ananas-items shop je hier.


Bron

Bron

Bron

Welke items heb jij in je kast liggen? 

En zit je al op Pinbook?

Must reads 👀