News

Jonge meiden walgen van behaarde benen

De behaarde benen trend is jullie vast niet ontgaan. Steeds meer vrouwen zouden ervoor kiezen om hun beenhaar lekker te laten staan. Maar is dat wel zo? Uit de enquête die 1500 Girlscene-lezeressen onlangs hebben ingevuld blijkt compleet het tegenovergestelde. Meer dan 1200 meiden vinden beenhaar lelijk, onverzorgd en niet vrouwelijk. Sterker nog: ruim 50% schaamt zich voor haar beenhaar!

Tegenwoordig zien we vaker gladde benen dan behaarde benen. Mensen kijken daarom ook vreemd op als ze een vrouw met behaarde benen zien. De Tumblr-pagina 'Hairy Legs Club' bewijst echter het tegendeel. Honderden vrouwen uploaden met trots een foto van hun behaarde benen. Zouden de behaarde benen dan toch een comeback maken? Girlscene heeft onderzoek gedaan om antwoord op deze vraag te krijgen.


Bron

Lelijk & onvrouwelijk
Het antwoord op deze brandende vraag is duidelijk. Jonge meiden ontharen hun benen massaal. Slechts 3,5% geeft aan haar benen niet te ontharen. Dat betekent dat 96,5% dit wel doet! De meeste meiden vinden behaarde benen lelijk en onvrouwelijk (71,8%) of onverzorgd (69,4%), en dat zijn de grootste redenen om een scheermes te gebruiken. Eén op de vijf jonge meiden voelt ook sociale druk om haar benen te ontharen, zij doen het vooral omdat iedereen het doet. 

Jong
Meiden zijn al vrij jong als ze voor het eerst hun benen ontharen. Eén op de drie meiden geeft aan dat ze op haar dertiende voor het eerst haar benen heeft onthaard. Het komt niet vaak voor dat een meisje ouder is dan 17 jaar als ze voor het eerst haar benen onthaart. Slechts 2,92% was 17 jaar of ouder toen ze voor het eerst haren op haar benen weghaalde. 

Gewoontes
Maar wat zijn de gewoontes van jonge meiden wat betreft het ontharen van benen? Meer dan de helft onthaart haar boven- en onderbenen. Dit doen ze niet elke dag, de meeste meiden (29,5%) ontharen meerdere keren per week. Onder alle ontharingsmethodes is het scheermes veruit het populairst bij jonge meiden. Maar liefst 90,3% gebruikt het scheermes om te ontharen. De nieuwe ontharingsmethodes als IPL en laseren zijn het minst populair. De nieuwe generatie houdt zich toch vast aan de traditionele ontharingsmethodes.

Schamen
Opvallend is dat jonge meiden beenhaar niet alleen lelijk en onvrouwelijk vinden, ze schamen zich ook voor hun beenhaar. Meer dan een derde schaamt zich 'erg' voor haar beenhaar. Slechts 4,31% geeft aan zich 'helemaal niet' te schamen voor de haren op haar benen. Dit is ook de reden dat de meeste meiden (73,7%) vaker hun benen ontharen als ze een (potentiële) lover hebben.

Definitief
Een groot deel van de meiden (68%) geeft aan te moeten nadenken over een middel dat beenhaar voor altijd verwijdert. Kosten en bijwerkingen spelen hierbij een belangrijke rol. Ruim één vierde deel zou het middel direct kopen.  Slechts 3,4% koestert haar beenhaar en zou 'nee' zeggen.


Bron

Kun jij je vinden in deze resultaten? Of heb jij een heel andere mening?

Must reads 👀