Beauty

What to do tegen vervellen?

Help! Na dagenlang zonnen in een zonnig oord (of in je achtertuin) word je wakker met allemaal velletjes op je lichaam. Je weet meteen hoe laat het is… Dit betekent dat je huid gaat vervellen. Vervellen betekent ook dat je bruine kleurtje minder wordt. Nu is de grote vraag: wat doe je tegen vervellen? Girlscene legt het uit! Lees maar mee.

Ai… vervellen. Je vraagt jezelf misschien af hoe dat komt. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je vervellen niet tegengaat. De huid gaat vervellen om de door de zon beschadigde huid te vervangen voor een nieuwe laag. Je bovenste huidlaag, de hoornlaag, laat los en dat kan behoorlijk gaan jeuken. Je hebt hier vooral mee te maken als de huid verbrandt. Daarom is het belangrijk om verstandig te zonnen en in de schaduw te blijven als de zon op z'n sterkst is. 

Verbranden
Vooral mensen die verbranden hebben last van vervellen. Sterker nog: hoe erger je verbrandt, hoe erger het vervellen is. Dit proces duurt tot zeven dagen. Zorg daarom dat je altijd beschermd de zon ingaat. Vooral meiden met een heel lichte huid! Smeer je het liefst elk uur in met SPF 50 zonnebrandcrème.

Scrubben
Het is heel verleidelijk om de velletjes weg te scrubben onder de douche of tijdens het afdrogen met een handdoek. Het is alleen beter om dat vooral niet te doen. De huid is in veel gevallen gevoelig en geïrriteerd en door te scrubben versnel je het proces dus niet. 

bron

Afblijven
Blijf met je handen van de velletjes af. Ga er niet aan trekken en ga het niet 'wegrollen' om infecties en littekens te voorkomen. De huid herstelt zichzelf en je helpt juist door van de velletjes af te blijven.

Hydrateren
Je weet nu vooral wat je niet moet doen, maar wat moet je dan wel doen? Hydrateren! Aloë vera is een aanrader om je huid te kalmeren en te herstellen. Bovendien ruikt het super lekker en voelt het prettig aan. Vermijd lotions en crèmes die parfum bevatten omdat dit geen goede combinatie is met een geïrriteerde huid. Hoe minder ingrediënten er op de lijst staan, hoe beter. 

Losvallende kleding
Als je vervelt is het belangrijk om lief te zijn voor je huid. Draag bijvoorbeeld losvallende kleding om frictie tussen de stof en de huid te voorkomen. Kies ook voor zachte en natuurlijke stoffen die je huid als het ware omarmen.

Koelen
In het beginstadium is het vaak heel prettig om de huid te koelen. Dat kan met een koele handdoek of gebruik yoghurt en komkommer. Om jeuk tegen te gaan is het verstandig om ijsklontjes in een washandje te stoppen en dat op de jeukende plek te leggen. Binnen een paar minuten neemt de jeuk af. 

Deppen
Na het douchen is de grote vraag hoe je op een zachte en rustige manier je huid droogt. Deppen is het antwoord! Pak de zachtste handdoek die je maar kunt vinden en droog je lichaam rustig. Als je dit doet is de kans op irritatie en littekens het kleinst.

Heb jij tips tegen het vervellen van de huid? 

bron: gezondheidsnet, sheknows

Bedankt voor de tip, Jamunha!