Beauty

‘Zonnebrandcrème is schadelijk voor je huid’

Wat we vanaf kleins af aan leren, is ons goed in te smeren met zonnebrandcrème als bescherming tegen de zon. Op deze manier voorkomen we dat we verbranden en wordt de kans kleiner gemaakt dat we hierdoor kanker krijgen. Maar volgens Best Health, Canada's lifestyle magazine zitten er een aantal ingrediënten in zonnebrandcrèmes die het risico vergroten, waaronder zinc oxide en titanium dioxide. Kunnen we ons dan überhaupt nog ergens mee insmeren? Of kunnen we beter maar in onze holletjes blijven en de zon vermijden?


Bron

De makers van zonnebrandcrèmes maken al lang gebruik van deze ingrediënten. Echter houden veel consumenten er niet van als er witte zonnebrandcrème achterblijft op de huid en het niet goed intrekt. Daarvoor hebben de makers nieuwe moleculen gecreëerd die sinds 1980 al worden verwerkt in de producten. Maar omdat deze technologie toen nog vrij nieuw was kon er nog niet worden gezegd wat voor effect de zonnebrandcrèmes had op de huid.

Health Canada heeft gelukkig het antwoord, aangezien zij in samenwerking met de Europese Wetenschappelijke Commissie de ingrediënten hebben getest en verklaren dat zinc oxide en titanium dioxide geen risicovolle ingrediënten zijn. 

Zinc oxide en titanium dioxide zijn ingrediënten die niet de huid binnendringen, maar op de oppervlakte van de huid blijven. Ook zegt de Canadese Dermatologie Associatie dat er geen bewijs is dat zonnebrandcrèmes, die zinc oxide en titanium dioxide bevatten, giftig zijn voor de huid. 

We kunnen dus gerust met onze bips in de zon liggen met de zonnebrandcrème die je nog in je kast had liggen. Gelukkig!

Bron: metronews.ca