Lifestyle

20 redenen waarom de herfst fijn is

Kan de zomer jou niet lang genoeg duren en ben je allesbehalve blij dat die tijd (veel te snel) voorbij is gegaan? No worries! Het is namelijk helemaal niet vervelend dat de herfst begint. Of in ieder geval: dat proberen we onszelf aan te praten. Daarom zet Girlscene maar liefst 20 redenen op een rij waarom de herfst fijn is. Lees snel verder!

1. Benauwdheid (in het openbaar vervoer) is verleden tijd
Zon en kleine ruimtes zijn ideaal voor benauwde situaties. Meiden die regelmatig met het openbaar vervoer reizen kunnen hierover meepraten. Gelukkig is het reizen in de herfst een stuk prettiger omdat de temperaturen minder hoog zijn (en de toeristen weer naar huis gaan).

2. Je hebt meer outfit opties
Zomer is niet bepaald de tijd om eens flink te experimenteren met je garderobe. Op warme dagen voldoet een topje met short of een luchtig jurkje. De herfst is daarom een veel beter seizoen om er wat stijlvoller uit te zien en jezelf te hullen in zachte stoffen. 

3. De natuur is mooi
De veranderingen van seizoenen staat in dit geval gelijk aan mooie natuur. De kleuren van de bladeren zijn nog warm geel, rood en oranje. Kijk maar eens goed om je heen!

4. Nieuwe afleveringen & televisieseries beginnen eindelijk
Yessss, vooral Girlscene's Emma kan haar hart ophalen als de herfst eindelijk begint. Nieuwe televisieseries gaan van start en nieuwe afleveringen van bestaande series zijn eindelijk te zien. Lees dit artikel eens terug om nieuwe series te ontdekken.

5. Scheren? Nuh-uh.
Het weer vraagt niet meer om korte broekjes en rokjes, dus je benen hoeven niet meer summer proof te zijn. Het is daarom best oké om het scheren van je benen een keertje over te slaan.

6. Wikkel jezelf in een kleedje
Het mag dan wel vaker regenen in het herfstseizoen, maar wat is daar mis mee? Dat is toch gewoon de perfecte reden om je in huis op te sluiten en met een dekentje op de bank te gaan zitten! Wij kunnen niet wachten. 

7. Je haarkleur verandert niet door de zon
Ladies met gekleurd haar herkennen deze wel. De zomer is niet altijd even goed voor je lokken… Vooral niet als je je haar verft! De kleur verandert en vervaagt snel en dat is super zonde als je net zo blij bent met je haarkleur.

8. School en werk begint weer
En ja, dat is leuk. Want je ziet weer dagelijks je vriendinnen of gezellige collega's. Je hebt genoeg te vertellen over je zomerse avonturen en iedereen straalt na de vakantie.


bron

9. Er is weer eens wat te zien op televisie
Na het WK voetbal en de Tour de France heb je waarschijnlijk wel genoeg sport gezien. Er was geen ontkomen aan… Maar nu de herfst is gestart betekent het dat er weer wat fatsoenlijks op de televisie te zien is. Yes!

10. Warme chocolademelk drinken is the best
Niemand die nu opkijkt als je nog een kop warme chocolademelk voor jezelf maakt. Probeer het eens met Nutella, trouwens.

11. Het eten is beter
We hebben niks tegen een goede salade of een bak met aardbeien, frambozen en bosbessen. Maar hoe lekker is het dat de herfst er is en dat het weer het toelaat om soepen en warme maaltijden te eten. Yum.

12. Uitslapen is fijner in de herfst
De zon laat zich minder zien, dus wie maakt zich druk als jij 's ochtends wat langer in je bed ligt onder je comfy, warme deken? Niemand.

13. Komkommertijd is voorbij
Zomer = komkommertijd. Niet alleen gebeuren er minder spannende dingen op de Girlscene redactie omdat er bijna geen persevents of productlanceringen zijn, nope. Komkommertijd is overal. Op televisie, in de krant, online… De rustige periode is eindelijk over.

14. Trek je comfortabele schoenen weer aan
Schattige zomerschoenen komen vaak met een prijs. Ze zijn niet zo comfortabel, maar omdat ze er zo leuk uitzien trek je ze toch maar aan. Met een paar blaren als gevolg. Gelukkig is de herfst de perfecte tijd om je laarzen van zolder te halen.

15. De wintertijd begint snel
Krijg je een lichte paniekaanval als je leest dat de wintertijd om de hoek staat? Geen zorgen, want het is juist positief! Zaterdag 25 oktober zetten we namelijk de klok terug en dat betekent dat je een uur langer kan slapen (of feesten).

16. Sweater weather
Omdat bijna iedereen wel één of meerdere comfy sweaters in haar kast heeft liggen waar in de zomer niks mee gedaan wordt. Nu kan het weer!

17. Je hebt tijd om te slapen
Tijdens de zomermaanden wil je het liefst zoveel mogelijk uit je (zonnige dag) halen. Je slaapt minder en daarnaast is het super warm als je wel een poging doet om wat uurtjes in te halen. Nu is het juist wel een geschikte tijd om wat eerder naar bed te gaan en lang te slapen zonder dat de hitte je het bed uitdrijft. Én je valt sneller in slaap als de regendruppels op je raam of dak tikken.

18. De beste films komen uit
Het najaar is het seizoen waarin de beste films uitgebracht worden. Wij kijken uit naar If I Stay (met Chloë Moretz), Bloedlink, The Riot Club, The Hundred Foot Journey en Two Night Stand. 

19. Theetijd
Dit seizoen draait Girlscene's roze waterkoker overuren. Thee smaakt gewoon stukken beter als het herfst is! Vooral als je de kaneel theezakjes inslaat.

20. Pumpkin Spice Latte is terug
We horen Girlscene's Annemerel al juichen… De Pumpkin Spice Latte van Starbucks is weer verkrijgbaar! Doe maar een grande, alsjeblieft. 

Waarom houd jij van de herfst?

Pin je inspiratie in Pinbook