Lifestyle

De leukste bijbaantjes van de Girlscene lezeressen #4

In de nieuwe Girlscene rubriek zetten we de leukste bijbaantjes van de Girlscene lezeressen in de spotlights! Van promoters, dolfijnentrainers en visagisten tot videobewerkers, festivalmedewerkers en stylisten. Je kunt het je zo leuk niet bedenken en daarom zet Girlscene het voor je op een rijtje. Wellicht vind jij zo wel je nieuwe bijbaantje, of switch van je huidige bijbaan naar een veel leukere. Dit keer een trainingsacteur, een voetbaltrainster en een Girlscene lezeres die in het ziekenhuis werkt.


Bron

XLittleprincess (21)
Werkt bij: de operatiekamers in het ziekenhuis

Waarom het het beste bijbaatje ever is? Omdat je er ontzettend veel leert, je leuke collega’s hebt en heel veel afwisseling! Zelf heb ik niks gedaan in de zorg, maar toch vond ik dit heel leuk. Toen ik begon in het ziekenhuis was ik eerst Brancadier. Dit hield in dat ik moest zorgen dat patiënten vanuit de afdeling naar de operatiekamers gingen. Hier moesten we de naam en geboortedatum controleren en vervolgens moesten we meneer of mevrouw aan het OK personeel overdragen. Na twee jaar dit gedaan te hebben, ben ik vorig jaar gevraagd of ik echt op de operatiekamers zelf wou werken. Dit heb ik natuurlijk meteen gedaan. Hier ben ik verantwoordelijk voor het bijvullen van alle instrumentarium in de operatiezalen en ook voor het tussendoor snel schoon maken. Dit laatste klinkt heel simpel, maar is toch wel secuur werk. Je moet namelijk op de gekste plekken kijken of er niet bloed zit of iets dergelijks. Ook vul ik de voorraden bij van de afdeling. Dit kunnen medicijnen zijn of andere dingen die nodig zijn.

Door dit bijbaantje heb ik ook erg veel cursussen gehad op het werk, EHBO, EHH, BHV en ook is mij geleerd in geval van nood om infusen te prikken. Helaas heeft dit werk ook mindere kanten, zo moet je er tegen kunnen dat je regelmatig een reanimatie meemaakt en er ook minder leuke dingen voor je neus gebeuren. Maar op het moment dat er dan bijvoorbeeld een keizersnede is, vergeet je al snel de minder leuke dingen. Want dat blijft gewoon mooi om mee te maken!

Ik doe dit werk echt als een bijbaan, want ik volg ook nog een Voltijd HBO studie, en die opleiding heeft niks met zorg te maken.

Bijzonderheden: voor mijn werk moet je 18 jaar zijn, echter heeft niet elk ziekenhuis dit soort bijbanen. Ik heb denk ik gewoon heel erg geluk gehad. Buiten de vakanties werk ik alleen doordeweeks tot maximaal acht uur. Echter wanneer het heel druk is of er zijn dingen waar ze mijn hulp voor nodig hebben blijf ik langer.


Bron

Kim (14)
Werkt bij: de voetbalclub 

Ik ben Kim, 14 jaar en ik help bij de voetbalclub met trainingen van de F-jes, in de kantine en tijdens de jeugdkampen helpen met spelletjes opzetten, of de teams leiden. Ik werk er al anderhalf jaar. Dit is de beste baan ever, omdat je met jonge kinderen werkt, je kunt andere mensen iets leren, je mag scheidsrechten, bij de jeugdkampen heb je lol met de andere leiders en je helpt de kinderen met uitleggen.

Je kunt ze heel hard aanmoedigen en je hebt spelletjes bij het zeskamp zoals krattenrace, blind spons gooien en skippyballen. Dan gooien kinderen je nat of je kunt de kinderen naar de andere krat helpen springen en je kunt natuurlijk de andere leiders afleiden en vals spelen. Daarna heb je een dropping, je mag in het bos gaan zitten of je leidt de groep, echt heel schattig om te zien hoe die kleine kindjes schrikken. Je blijft daar ook heel vaak slapen, dus dan heb je s’ nachts een kampvuur en dan neemt iemand zijn gitaar mee, dan gaan we met zijn allen zingen en sommigen geven ook een dans optreden. Echt heel schattig!

Bijzonderheden: Je mag er vanaf je dertiende werken, bij mijn club dan. Je leert heel veel mensen kennen en je maakt veel nieuwe vrienden. Ik heb wel vaste werkuren en als ik tijd heb mag ik ook gewoon langs komen. Het is natuurlijk ook heel leuk om die blije gezichten te zien.


Bron

Anoniem (20)
Werkt bij: Triade Flevoland

Ik werk sinds twee jaar als begeleider bij Triade Flevoland. Triade Flevoland biedt gehandicaptenzorg, jeugdzorg en zorg aan mensen met psychosociale problemen. Triade heeft 150 locaties in de provincie Flevoland, voornamelijk woningen waar mensen met een beperking wonen, maar ook een moeder en kind huis of dagcentra voor kinderen. Zelf ben ik voornamelijk werkzaam op een zorgboerderij met mensen met een verstandelijke beperking. Je moet hierbij denken aan mensen met een vorm van autisme, IQ van 45 en daarbij ook nog eens op een ontwikkelingsleeftijd zijn van 4/5 jaar.

Het is de beste bijbaan ever, omdat dit werk echt enorm veel voldoening geeft. Je krijgt de kans om mensen met een beperking te helpen bij hun ontwikkeling. Zo zijn sommigen al dolblij als je ze hebt geleerd om veters te strikken. En dat bij een man van 30 ;-). Het is ook heel afwisselend werk, geen dag is hetzelfde. Je zou denken dat mensen met autisme een vast dagritme/structuur hebben, in zekere zinnen is dat ook zo, maar toch is het telkens weer anders. Dit heeft voornamelijk te maken met hun gedrag. Daarom is het ook een uitdagende baan, maar soms ook best heftig. Soms ben je heel de dag één op één met een cliënt, maar andere dagen sta je voor een groep van 10 tot 15 cliënten. Dat is best pittig, omdat ten eerste de cliënten allemaal een verschillend niveau hebben, maar ook omdat je eigenlijk voortdurend aan het oppassen bent. Ze denken tenslotte als kinderen van 4/5 jaar.

Maar ondanks alles zou ik het voor geen goud willen missen. De band die je met de mensen krijgt is echt heel bijzonder en maakt alles dubbel en dwars waard. Bijzonderheden: de bijzonderheden van dit werk zijn er eigenlijk heel veel. Je moet minimaal 18 zijn, je hebt vaste werkuren en je moet enorm veel geduld hebben. Maar ook veel humor, want anders red je het echt niet. Ook mag ik sinds kort bij verschillende instellingen werken en dus door heel Flevoland werken. Dus flexibel moet je zeker zijn.

Nog even kort en krachtig: beste baan ooit!

Dankjewel Inge, Anoniem en Kim!

Denk jij dat je de leukste bijbaan ever hebt? Wacht dan niet langer en deel het met Girlscene! Mail stage@girlscene.nl met het volgende:

1. Naam, leeftijd, bijbaan
2. Hoelang werk je er al?
3. Waarom is dit de beste bijbaan ever? (motivatie van ongeveer een halve A4)
4. Bijzonderheden (bijvoorbeeld 18+, geen vaste werkuren, door het hele land reizen)

Welke bijbaan vind jij het leukst?

Pin je bijbaan in Pinbook