Lifestyle

Tips voor een geslaagde meidenavond (20+)

Meidenavondjes organiseren deed je waarschijnlijk toen je net een tiener was. Super gezellig, maar hoe organiseer je een avondje met je vriendinnen als je inmiddels de 20 bent gepasseerd en je het op de volwassen manier wilt aanpakken? Girlscene geeft je in dit artikel tips voor een geslaagde en gezellige avond! Lees snel verder. 

Een meidenavond is het moment om al je vriendinnen in een ruimte te krijgen. Er is genoeg tijd om lekker bij te kletsen, te eten en te drinken! Maar hoe organiseer je een volwassen meidenavond? Sommige dingen en activiteiten zijn niet per se alleen voor tieners of volwassenen. Het kan best met elkaar overlappen. En eerlijk: wie houdt er niet van als iemand je haar doet?! Dat is niet iets wat je alleen kan doen als je een tiener bent. 😉

Geen mannen
Het is een meidenavond, dus maak er ook echt een girls only avond van! Ook als je het liefst 24/7 bij je vriend bent.

Food & drinks
Het verschil tussen een meidenavond voor 14+ en een meidenavond voor 20+ is dat jij wel (legaal) alcohol mag drinken. Dus houden jij en je vriendinnen van een glas wijn of een goede cocktail? Perfect! Zoek een paar recepten op, haal de ingrediënten in huis en maak heerlijke drankjes voor iedereen. Houd ook rekening met de meiden die geen alcohol drinken.

Tips:
– Sangria (rum, droge witte wijn, sinaasappelsap, ruwe rietsuiker, citroen, limoen en sinaasappel)
– Strawberry Margarita (tequila, Cointreau, aardbeiensiroop, citroensap, aardbei, citroen, suiker)
– Mojito (witte rum, bruiswater, limoen, munt, bruine rietsuiker)

Lekkere hapjes mogen niet ontbreken tijdens een meidenavond. Doe hier inspiratie op!

Outfits
Stem je outfits op elkaar af. Dat klinkt suffer dan het in werkelijkheid is! Er is namelijk een groot verschil tussen een onesie party en een meidenavond waar iedereen haar best doet om er leuk en netjes uit te zien. 

Series 
Ga je voor een chille avond? Kijk dan je favoriete series met vriendinnen. Ga gezellig met z'n allen zitten voor een paar afleveringen Orange is the new Black, Suits of Breaking Bad. 

Kleding swap
Je hebt een kast vol kleding maar niets om aan te trekken… Organiseer een kleding swap! Iedereen neemt een x aantal items mee die je vervolgens uitwisselt met de anderen. Een leuke manier om nieuwe items aan je garderobe toe te voegen zonder geld uit te geven!

Chick flicks
Ja hoor, ook bij een 20+ meidenavond mag je de chick flicks van zolder halen. Kijk nog eens Breakfast at Tiffany's, Bridesmaids en ach, waarom ook niet: Mean Girls. Gewoon omdat het kan.

Truth or dare
Leer elkaar nog beter kennen door truth or dare te spelen. Dit spelletje is al helemaal goed als je een groep meiden bij elkaar hebt die elkaar nog niet goed kennen. Houd het mild of maak het zo pikant als je zelf wilt!


bron

Haar
Verschillende hair do's bij elkaar uitproberen klinkt misschien als iets wat je doet als je 11 jaar bent, maar wat maakt het uit? Veel meiden houden ervan als iemand met hun haar speelt, dus haal je inner haar stylist naar boven en probeer bijvoorbeeld verschillende vlechten uit.

Muziek
Stel een goede playlist samen die je kunt draaien tijdens de meidenavond. Girlscene heeft al veel verschillende playlisten gemaakt, dus je hier terugvindt.

Horoscoop
Of je er in gelooft of niet: het blijft leuk om je horoscoop te lezen. Wat staat jou en je vriendinnen deze maand te wachten? Wie weet klopt het wel. 😉

Lees ook Girlscene's horoscopen terug. 

Karaoke
Je hoeft je niet te schamen voor je vriendinnen en daarom kun je jezelf lekker laten gaan tijdens karaoke. Aaaaaall of me wants aaaaaall of you…

Een paar heerlijke nummers om mee te zingen:
'N Sync – It's gonna be me
Beyoncé – Crazy in love
Destiny's Child – Say my name
Miley Cyrus – Party in the USA
Natalie Imbruglia – Torn
Michael Jackson – Billy Jean
Kings of Leon – Sex on fire
Adele – Someone like oyu
Madonna – Like a prayer
Britney Spears – I love rock 'n roll

Spa at home
Speciaal voor gestreste vriendinnen is een spa avondje at home geschikt. Dim de lichten, steek kaarsen aan en zet rustgevende muziek op. Maak (of koop) scrubs voor het gezicht en de lippen, zet verschillende gezichtsmaskers klaar en geniet. 

Vergeet niet om de telefoons allemaal op één stapel te leggen, zodat je niet die ene vriendin hebt die toch even haar Instagram feed bekijkt.

Wat voor activiteiten doe jij tijdens een meidenavond?

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST