Beauty

Tips voor zomerse kissable lips

Voelen je lippen droog, ruw en alles behalve kissable? Lees dan snel verder, want Girlscene legt je uit hoe je zachte (volle) lippen krijgt in slechts een paar stappen. Met een paar huis-tuin-en-keuken middeltjes en wat hulp van lip producten zijn je lippen binnen no time velletjes vrij en verzorgd. De perfecte basis voor je felle zomer lipstick! Let's get started.

Wie zegt dat je alleen in de winter te maken hebt met droge en ruwe lippen? De zomer is namelijk de perfecte tijd voor lippen om alles behalve zacht te zijn. Onder andere chloor en zeewater spelen een grote rol op het vochtgehalte van je huid en dus ook lippen. Ook de zon heeft hier invloed op, omdat mensen vaak vergeten om hun lippen in te smeren met zonnebrandcrème. De kans op verbranding is dan een stuk groter dan in de winter. Ouch… Maar gelukkig zijn je lippen mede dankzij de volgende tips zacht, verzorgd & beschermd! 

Velletjes vrij
Je herkent het misschien wel: terwijl je praat met iemand zie je bij diegene witte sliertjes in de mondhoeken. Grote kans dat het velletjes (dode huidcellen) van de lippen zijn in combinatie met speeksel. Dat klinkt waarschijnlijk nog viezer dan het eruitziet… Het is in ieder geval makkelijk te voorkomen door regelmatig je lippen te scrubben. Je hoeft niet per se een dure lipscrub te kopen, trouwens. Het is erg makkelijk om zelf een scrub te maken!

Dit is wat je nodig hebt voor een DIY lipscrub:
– suiker
– water of honing

Een lipscrub maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Pak een kleine theelepel suiker en meng het met honing of een paar druppels water in je handpalm. Masseer het vervolgens op je lippen en focus je ook goed op de liprand en mondhoeken. Spoel het daarna af en verzorg je lippen met een crème of balsem. 

Dagelijks scrubben
Na één keer scrubben voelen en zien je lippen er al een stuk beter uit. Daarna is het belangrijk om het in goede conditie te houden. Dat doe je onder andere door dagelijks of om de dag je lippen te 'scrubben'. Dit is erg eenvoudig, want je hebt slechts een tandenborstel of ruwe handdoek nodig! Met de (schone) tandenborstel ga je een paar keer over je lippen heen of gebruik de handdoek om je lippen met ronddraaiende bewegingen te scrubben. Is dit ritueel dagelijks herhalen te veel voor je mond? Houd het dan bij één tot een paar keer per week. 

DIY onderweg
Uh oh. Heb je het gevoel dat je lippen wel een scrubbeurt kunnen gebruiken maar heb je geen tijd voor een uitgebreid ritueel? Geen probleem! In de zomer heb je (bijna) altijd een flesje drinken bij je en het geribbelde randje van de dop is perfect om on the go te scrubben. Probeer het maar eens.

Nachtverzorging
Sommige meiden hebben vaak te maken met gesprongen lippen en voor diegenen komt de nachtverzorging goed van pas. Mix een druppel olijfolie met honing en breng het aan als een soort nachtmasker op je lippen. Wedden dat je de volgende ochtend wakker wordt met lippen die een stuk zachter aanvoelen? Een paar plakjes komkommer op de lippen leggen voordat je gaat slapen helpt ook om het vochtgehalte weer op peil te krijgen.

Verzorgen
Door elke avond voor het slapen een lippenbalsem aan te brengen weet je zeker dat je 's ochtends opstaat met zachte en verzorgde lippen. Nachten zijn perfect voor dikkere lippenbalsems die je overdag liever niet draagt. Aanraders zijn Elizabeth Arden Eight Hour Cream (€28,40), Kiehl's Lip Balm #1 (€8) en Rosebud Salve (Original) (€9,95). 


Touch up

Als het goed is voelen je lippen overdag prettig aan als je de avond ervoor een goede lippenbalsem hebt aangebracht. Toch een touch up nodig? Kies dan een lichte (gekleurde) lippenbalsem! Een goede budget variant is Essence Glow Tinted Lip Balm (€2,39). Het voelt prettig aan op de lippen en geeft een mooie glanzende watermeloen kleur wat perfect past bij de zomer. Gebruik je liever een lipstick? De nieuwe GOSH Velvet Touch lipsticks (€9,49) hebben een prettige structuur én er zijn verschillende mooie kleuren in de collectie. Op de foto zie je naast de GOSH lipstick de Tinted Lip Glow Balm van Catrice(€4,99). 

SPF
Tot slot: vergeet SPF niet! Het is in de zomer super belangrijk dat je ook je lippen insmeert, want verbrande lippen zijn geen pretje. Niet elk lipproduct komt standaard SPF 15 of hoger en daarom is het aan te raden om een losse lippenbalsem met SPF te kopen in de drogisterij. 

Wat gebruik jij om je lippen zacht en soepel te maken?
Pin je inspiratie op Pinbook