Fashion

15x off shoulder tops

In de jaren '90 had iedereen zo'n top in de kast liggen; de off shoulder top is terug en het is dé musthave van deze zomer. De off shoulder top is sexy, maar toch subtiel en kan op verschillende manieren gestyled worden. Bovendien is het kledingstuk lekker luchtig, dat komt goed uit als er op je vakantiebestemming tropische temperaturen zijn. Girlscene zet 15 off shoulder tops voor je op een rij en vertelt je hoe je het kan combineren.

Als je een serie of film uit de jaren '90 terugkijkt, dan is de kans groot dat de off shoulder top voorbij komt. Het kledingstuk was toen razend populair en nu -net zo als alle andere kledingstukken- maakt het een comeback. Celebs als Blake Lively, Miranda Kerr en de zusjes Jenner zijn er al mee gespot, het is tijd dat wij er ook één in de kast hebben liggen. Bovendien is de off shoulder top perfect voor de zomer en makkelijk te combineren.

Toch is er ook iets moeilijks aan de off shoulder top. Want wat moet je eigenlijk doen met je beha? Als je kleine borsten hebt, dan kun je ervoor kiezen om geen beha te dragen, mits de top niet doorschijnend is natuurlijk. We snappen ook als je je niet zo fijn voelt als je geen beha aan hebt, daarom kun je ook gaan voor een leuke bandeau of de makkelijkste optie: een strapless beha. Een strapless beha houdt je borsten goed op hun plek -het zou tenslotte zomaar kunnen dat de off shoulder top afzakt, dat wil je natuurlijk niet hebben!- en voor meiden met grote borsten geeft het genoeg steun.

We schreven eerder dat de off shoulder top makkelijk te combineren is, maar hoe doe je dat dan? Allereerst kun je de off shoulder top combineren met een kokerrok. Zo heb je een classy outfit die erg geschikt is voor een avondje uit of een date. Als een dag iets kouder is, kun je een off shoulder top aantrekken met high waisted jeans. De ultieme zomeroutfit is wat ons betreft een off shoulder top met high waisted shorts, lekker luchtig en toch fashionable! Natuurlijk kun je ook voor een rok kiezen in plaats van shorts. De echte fashion daredevils dragen de off shoulder top met een rok of broek in dezelfde print!

Qua accessoires kun je kiezen voor een subtiel kettinkje of statement oorbellen, omdat je zo de nadruk legt op de schouders en sleutelbenen. En dat is wat je wil met een off shoulder top! Misschien ben je geneigd om voor een statement ketting te gaan, maar dat kan een beetje too much ogen en bovendien gaat de aandacht dan niet meer naar je schouders. Als je een avondje uitgaat, dan is een mooie clutch een must.

Oké, nu weet je hoe je de off shoulder top moet combineren, nu nog eentje scoren! Girlscene zet er 15 voor je op een rij:


Forever 21, €12,75


Forever 21, €5,99


Forever 21, €14,95


Forever 21, €19,95


Nelly, €27,95


Nelly, €17,95


H&M, €14,95


Topshop, €20,00


Topshop, €13,00


Asos, €19,72


Asos, €7,04


Asos, €7,75


Asos, €11,27


Asos, €11,27


Asos, €16,90

Welke off shoulder top doe jij in je virtuele winkelmandje?