Lifestyle

Leesvoer dat je zeker gelezen moet hebben

Tegenwoordig zitten we maar wat vaak op onze mobieltjes, iPads of laptops en verdwijnen we nooit meer met onze gedachten in een goed boek. En als we het doen, dan raken we snel weer afgeleid door een berichtje op WhatsApp, of doordat je je bedenkt dat je nog een serie af moet kijken. Maar voor deze boeken leg je zeker weten al je mobiele apparatuur even opzij, zodat je even helemaal wegdrijft in je eigen fantasie.


Bron

Markus Zusak – De Boekendief
De Boekendief speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland. Liesel zit bij haar broers graf als ze een doodgravershandboek vindt en raakt hierin helemaal verdiept. Met behulp van haar pleegvader leert ze lezen en schrijven, waardoor ze al snel overal boeken vandaan probeert te halen: van de boekenverbrandingen tot bibliotheken. Tot het pleeggezin van Liesel een jood verbergt in de kelder en er een nieuwe wereld voor haar open gaat. 

Je koopt dit boek voor slechts €4,99 op bol.com!


Bron

Colleen Hoover – Sterrenhemel
Sky moet nooit huilen, ze vindt dat de wereld niet uit happy endings bestaat en ze wordt ook nooit verliefd. Tot ze een jongen leert kennen, die honderden gevoelens in haar losweekt. Zou Sky haar regels moeten herschrijven? Of behoudt ze haar regels? 

Sterrenhemel kost €9,99 op bol.com.


Bron

Cecelia Ahern – Zo Word Je Verliefd
Op een avond lopen Christine en Adam elkaar tegemoet. Terwijl Adam klaar staat om te springen en zichzelf van het leven wil beroven, probeert Christine hem te overtuigen het niet te doen. Ze maakt met hem een afspraak: ze krijgt twee weken de tijd om hem te overtuigen dat zijn leven de moeite waard is en dat hij zichzelf niet van het leven moet roven.

Voor 'Zo Word Je Verliefd' betaal je op bol.com €19,95.


Bron

James Worthy 
De Nederlandse schrijver James Worthy staat bekend om zijn heftige verhalen en zo ook met het boek 'James Worthy'. Bij het lezen van dit boek zul je lachen van herkenbare momenten, maar vooral ook schaamtelijke momenten waarvan je zelf ook ongemakkelijk wordt en moet grinniken, terwijl je om je heen kijkt of niet iemand met je meeleest. 

Op bol.com betaal je €6,99 voor James Worthy.


Bron

Morgan Matson – Since You've Been Gone (Engels)
Emily en Sloane zijn beste vriendinnen, maar op een dag verdwijnt Sloane en is er geen enkel spoor van haar te vinden op een to-do list na. Emily denkt dat als ze de punten op de to-do list afwerkt, haar vriendin weer terugkomt. Zoals met een vreemde zoenen, naakt zwemmen of dansen tot zonsondergang. Zolang de punten op het lijstje maar deze zomer zijn afgewerkt en haar beste vriendin Sloane terugkomt. 

Since You've Been Gone kost €9,99.


Bron

Haruki Murakami – Norwegian Wood
Ben je niet van de typische romans, maar houd je eerder van een apartere roman? Lees dan Norwegian Wood van Haruki Murakami. Eén van de bekendste schrijvers uit Japan die bekend staat om zijn rijke fantasie. Norwegian Wood vertelt het verhaal van een studerende jongen, genaamd Toru, die verliefd wordt op de vriendin van zijn beste vriend. Zijn beste vriend is echter overleden, waardoor Toru met veel vragen kampt en steeds meer leert over het leven en de liefde.

Norwegian Wood kost €15,-.


Bron

Helen Fielding – Bridget Jones: Mad About A Boy
De vrouw van wie we allemaal houden is terug van weggeweest! Bridget Jones keert terug in deel drie van de boekenserie en beleeft weer veel avonturen. Terwijl ze haar sexappeal probeert te behouden, blijft Bridget het moeilijk vinden om alle lekkernijen te weerstaan. De Girlscene-redactie kan dan ook niet wachten tot dit deel verfilmd wordt en we weer hilarische momenten zien van Bridget Jones en haar oma ondergoed!

Bridget Jones: Mad About A Boy kost €19,95.


Bron

Jill Mansell – Rozengeur en Zonneschijn
Als je in de winkel op zoek bent naar een leuk boek, zie je standaard ook een boek van Jill Mansell er tussen staan. Je oog kijkt er nou eenmaal naar dankzij de leuke covers. Nu heeft de schrijfster weer een nieuw boek, genaamd 'Rozengeur en Zonneschijn'. Het boek vertelt een verhaal over fotografe Sophie, die haar volledige liefdesleven aan de kant schuift, omdat het eerder al bijna fataal afliep. Tot ze de nieuwe eigenaar van een hotel ontmoet en hij haar betrapt op skinny dippen. Schuift Sophie haar verleden aan de kant? Of laat ze de jongen voor wat het is? 

Het boek van Jill Mansell kost €19,95


Bron

Veronica Roth – Opstand
Deel één van de boekenreeks is al verfilmd en werd een megahit, maar er zijn nog een paar delen te gaan en hoe cool is het om van tevoren al te weten wat er gebeurt, zodat je het kunt vergelijken met de film wanneer je deze in de bioscoop ziet? 

Terwijl Tris nog rauwt om de dood van haar ouders en Will, vinden er grootse ontwikkelingen plaats bij de Eruditie. Tris gaat de strijd aan tegen de Eruditie en zet daarmee haar overgebleven dierbaren op het spel, zoals Tobias waarmee ze een relatie heeft. Dankzij heftige ontdekkingen moet Tris accepteren wie ze is en dat ze afwijkt van haar medemens, hoewel ze daarmee wellicht dierbaren zal verliezen. 

Opstand kost €15,-.


Bron

Gayle Forman – If I Stay
Twilight fans zullen dit boek zeer waarschijnlijk kunnen waarderen, dat is wat de krant USA Today zegt over het boek If I Stay. Het boek vertelt het verhaal van Mia die voor een belangrijke keuze staat. Kiest ze voor haar eerste liefde, muziek, en laat ze daarmee haar vriendje, familie en vrienden achter? Of blijft ze bij haar geliefden? Maar dan gebeurt er tijdens een ritje met haar familie iets, waardoor Mia geen keuze meer heeft en het leven totaal anders verloopt dan gepland. 

If I Stay kost €10,49

Nu kun je de meeste boeken gemakkelijk en snel bestellen op Bol.com, maar de boeken vind je ook bij de meeste boekhandels als Venstra, V&D, Bijenkorf of Libris. 

Welk boek ga jij zeker weten lezen? 

Zet je lievelingsboek op Pinbook!

Must reads 👀