Lifestyle

Dit zijn de mooiste muziek videoclips

Ik denk dat we met zijn allen wel honderden muziek videoclips hebben gezien, want elke artiest brengt er natuurlijk op zijn minst één uit. De videoclips zijn vaak leuk om naar te kijken, maar sommigen spannen toch echt wel de kroon als we het hebben over mooie muziek videoclips. Girlscene somde ze op, zodat je weer even kunt kijken naar al dat moois in combinatie met de coole muziek.

Woodkid – Iron
Je kent de muziek videoclips misschien wel dankzij het supermodel Agyness Deyn, want ze speelt in deze clip namelijk de hoofdrol. Woodkid is een franse muziekband en staat bekend om zijn extravagante videoclips en optredens. Dit zie je alleen al aan hun eerste videoclip Iron.

Gotye – Somebody That I Used To Know

Het is hét nummer dat letterlijk iedereen mee kon zingen en nog steeds in de playlist van velen staat. Somebody That I Used To Know is echter niet alleen mooi qua sound, maar ook mooi qua videoclip. De eerste anderhalve minuut is vrij simpel, de leadzanger zingt zijn solo, maar daarna begint het stukje kunstwerk. Apart en nog niet eerder gezien. Daarom staat deze in het lijstje van mooiste muziek videoclips.

Coldplay – Strawberry Swing

Als één band mooie liedjes maakt is het wel Coldplay en je verwacht dan haast ook een mooie videoclip. Strawberry Swing is daar eentje van. De clip in combinatie met de muziek neemt je even mee naar een andere dimensie, waarbij je stiekem een glimlach op je gezicht tovert en zie hoe tof het allemaal is getekend!

Katy Perry – Dark Horse

Als er in een muziek videoclip veel geld is gestoken, is het wel die van Katy Perry met Dark Horse. Hoewel het wel zijn vruchten afwerpt. Met prachtige kostuums, make-up en attributen, zie je dat er veel tijd en moeite in is gestoken. En dankzij alle kleuren blijf je er gerust naar kijken.

Stromae – Tous Les Mėmes

Afgelopen jaar is Stromae in één klap bekend geworden door het nummer Papaoutai. Daarop volgde een heel album met alleen maar goede nummers, en bij goede nummers horen ook goede music videoclips. Van Papaoutai tot Tous Les Mêmes, van elke clip staan we versteld!

Sigur Rós – Leaning Towards Solace

De muziek van Sigur Rós alleen al is betoverend mooi. Bij het luisteren van de nummers moet je vaak al een traantje laten. Laat staan als daar een videoclip bij komt. Bij het nummer Leaning Towards Solace laat je zeker weten een traantje. En niemand minder dan het zusje van Dakota Fanning, Elle Fanning, speelt hierin de hoofdrol en wat is ze mooi en speelt ze goed!

Florence + The Machine – Cosmic Love

Het eerste album van Florence + The Machine is super mooi en viel bij vrijwel iedereen in de smaak. Cosmic Love is de parel van het eerste album en dat is de videoclip ook. Dankzij alle glitters moet de redactie denken aan de Efteling, het is namelijk net een sprookje.

Beyoncé – Run the World

Queen B hoort natuurlijk ook in de rijtje thuis, vooral met het nummer Run The World. Als je als meisjes zijnde de videoclip bekijkt, borrelt het feminisme alweer in je naar boven. Because, who run the world? Girls!

Coldplay ft. Rihanna – Princess of China

Heb je Coldplay en Rihanna in één clip? Dan heb je volgens de Girlscene-redactie een gouden muziek videoclip. Naast dat het nummer ontzettend leuk is om naar te luisteren, is de videoclip ook nog eens mooi om naar te kijken. De clip speelt zich af in, of course China, en heeft ook een Chinese touch qua typografie, omgeving en verhaallijn.

Taylor Swift – Love Story

In dit lijstje moet toch echt ook wel een romantische muziek videoclip voorkomen en de eerste clip waaraan de redactie moest denken, was de clip van Taylor Swift met Love Story. Hét nummer waarbij elk meisje kon zwijmelen in gedachte, inbeeldend dat je Taylor Swift bent in de clip. Jaaaa…

Welke clip vind jij het mooist?

Pin je favoriete videoclip op Pinbook