Travel

Anti verveeltips voor in de vakantie, z贸nder telefoon of tv

Heerlijk hè, die vakantie?! Lekker bijkomen van een druk schooljaar, daar heb je al die maanden naar uitgekeken. Maar nu het eenmaal vakantie is en je hebt bijgeslapen, merk je dat het toch best lastig is om jezelf bezig te houden in al die vrije tijd. Van de hele dag tv kijken en op je telefoon zitten word je ook niet blij, je wilt wel eens iets zonder al deze apparaten doen. Maar wat? Girlscene zet een aantal tips voor je op een rij. Weg met die elektronica, het is tijd om iets te DOEN!


Bron

1. Ga op avontuur met een vriend of vriendin. Pak een tas met basisbenodigdheden zoals een flesje water, wat eten, geld en zonnebrand en ga op ontdekking. Pak de trein naar een plaats waar je nog nooit bent geweest of pak de fiets naar een plaats dicht bij jou in de buurt om daar bijvoorbeeld op een terrasje te zitten.
Wel verstandig om een opgeladen telefoon mee te nemen als je op avontuur gaat, maar zet 'm op vliegtuigstand als je het niet nodig hebt.

2. Probeer een gerecht dat je nog nooit hebt gegeten. Reserveer een plek in een restaurant met een keuken die je nog niet zo goed kent en bestel eten waar je nog nooit van hebt gehoord (misschien wel handig om even te vragen wat het precies is, voor het geval dat er iets in zit wat je écht niet lust). Je kunt natuurlijk ook zelf de keukenprinses uithangen door gerechten te maken die je niet kent.

3. Probeer verschillende recepten voor smoothies uit, in dit artikel vind je er alvast vijf. Niks is meer zomers dan een fruitige smoothie. Bovendien zijn ze nog gezond ook (niet geheel onbelangrijk als je de hele zomer aan de tapas hebt gezeten). 

4. Als je dan toch in de keuken staat, maak dan ook meteen zelf ijs of bak één van deze overheerlijke taarten (voor de zoetekauwen onder ons).

5. Ga de buitenlucht in. Begin een eindelijk eens hardlopen of maak een lange wandeling door de buurt. Als het regent kun je ook de sportschool in duiken.

6. Leer meer over een onderwerp waar je geïnteresseerd in bent. Als je psychologie altijd al interessant hebt gevonden, ga dan naar de bibliotheek en leen daar boeken over dit onderwerp.

7. Lees een goed boek. Lezen wordt extra leuk als je dit op een comfortabele plek doet, in een hangmat bijvoorbeeld. Weet je niet wat je moet lezen? Probeer één van deze vijf boeken.

8. Daag jezelf uit om op een dag overal 'ja' op te zeggen. 'Ik kan (dat) niet' is nu geen excuus meer en wie weet wat je door deze challenge allemaal mee gaat maken!

9. Bezoek de dierentuin, ga naar een museum, bekijk een expositie… Er is genoeg te doen bij jou in de buurt, alleen ga je er misschien nooit naartoe. Breng daar verandering in!

10. Begin aan een dagboek. Koop een mooi notitieboek en schrijf er vanaf nu elke dag in. Een dagboek wordt extra leuk als je er ook herinneringen in plakt, denk aan bioscoopkaartjes of een bonnetje van een restaurant waar je hebt gegeten. Ben je niet zo van het schrijven? Hoeft niet, je kunt ook elke dag een tekeningetje maken.

11. Ga de straat op met een fotocamera en speel een dag voor fotograaf. Kijk goed om je heen en leg alles vast wat je mooi vindt. Creatief bezig zijn is hartstikke leuk en je zult merken dat je opeens met heel andere ogen naar je omgeving kijkt.

12. Als je een tuin hebt, dan kun je een nachtje kamperen in je eigen tuin. Net alsof je op vakantie bent! Nodig je BFF uit als gezelschap en klets urenlang onder de sterrenhemel. Truth or dare, anyone?

13. Spreek met je vriendinnen af om een fotoshoot te doen. Je houdt er niet alleen een nieuwe profielfoto aan over, de kiekjes zijn ook hartstikke leuk ter herinnering. Ons motto: je kunt nooit genoeg foto's hebben.

14. Cluedo, Monopoly, Risk… Er zijn zoveel leuke spellen! Tijd om ze weer eens van zolder te halen en een goede, oude spelletjesavond te organiseren. Dit kun je met je ouders en broers/zussen doen, maar je kunt ook vriendinnen uitnodigen. Gezelligheid gegarandeerd!

15. De meeste meiden doen elke dag dezelfde make-upproducten op, grijp de vakantie aan om eens nieuwe make-uplooks uit proberen! Altijd al smokey eyes willen maken? Zoek een how-to filmpje op YouTube en ga aan de slag. Houd watjes en remover binnen handbereik als je er per ongeluk meer als een panda uitziet ;-).

16. Spit je kledingkast door en selecteer de kleding die je wil houden en kleding die je weg wil doen. Maak nieuwe kledingcombinaties met de kledingstukken die je nog wil houden, zo hoef je de komende ochtenden niet radeloos voor je kast te staan.

17. Kleding die je niet meer wil en spullen die je nooit gebruikt? Weggooien is zonde, je kunt veel nog op Marktplaats verkopen! Fotografeer de spullen die je te koop wil zetten (scherp, goed licht en een rustige achtergrond), schrijf aantrekkelijke teksten en laat de klanten maar komen! Marktplaats kan echt een klein handeltje worden als je het serieus aanpakt. Bring the money!
Wil je écht niet op de computer of heb je helemaal geen zin om te fotograferen of te schrijven? Je kunt je spullen ook op een rommelmarkt verkopen.

18. Help je ouders een handje. Je ouders moeten misschien gewoon werken in de vakantie, dan is het wel zo aardig als je wat klusjes van ze overneemt. Al is het maar de woonkamer stofzuigen, het gras maaien of een kleine boodschap doen bij de supermarkt, je ouders zullen je super dankbaar zijn!

19. Hier heb je wel een apparaat bij nodig, maar we wilden dit leuke idee je niet onthouden: schrijf samen met je vriend(innen) een script, kies de beste kostuums uit en bedenk de perfecte locatie(s). Als alles klaar is, kunnen jullie beginnen met filmen!
Als de film zo is geworden als jullie wilden, dan kun je nog een première organiseren om aan jullie ouders of andere vrienden te laten zien.

20. Ga een dagje naar het strand of het zwembad. Om het iets leuker te maken, kun je ook goede, oude waterspelletjes spelen of zandkastelen bouwen.

21. Verstuur flessenpost. Schrijf een mooie brief met eventueel je adres (zodat de vinder dan kan laten weten dat hij of zij je post heeft gevonden), doe de brief in een fles en gooi 'm in het water.

22. Zet je wekker heel vroeg om de zonsopkomst te kunnen zien. Als je kan, ga dan naar een mooie plek om de zonsopkomst te bekijken. 

23. Feestjes zijn niet per se voor verjaardagen, dus waarom organiseer je geen summer party? Sla wat lekkere snacks en drinken in, zorg voor goede muziek en je bent in principe al klaar. Licht wel even de buren in en vraag je ouders om toestemming ;-).

24. Neem je hond mee voor een lange wandeling. Heb je geen hond? Misschien mag je de hond van de buren of een familielid wel even meenemen.

25. Altijd al latte art willen maken? Gitaar willen spelen? Portretten willen tekenen? Je bent nooit te oud voor een nieuwe hobby en de vakantie is de perfecte tijd om iets nieuws te leren.

26. Ga naar de markt en koop minstens één product dat je niet kent.

27. Vroeger kon je je uren vermaken met spelletjes als tikkertje en verstoppertje, waarom zijn we daar eigenlijk mee gestopt? Bel al je vrienden op om deze goede, oude spelletjes weer eens te spelen.

28. Verzamel al je oude tijdschriften en knip alle plaatjes uit die je mooi vindt of je inspireert. Maak hier een collage van.

29. Ga weer eens naar een pretpark of waterpark.

30. Pak je skeelers uit de kast en nodig je beste vriendin uit om gezellig te gaan skeeleren.

31. Kun je een instrument spelen? Vraag mensen uit je omgeving of plaats desnoods een oproep of iemand een band wil vormen. Oefen regelmatig met elkaar, ter motivatie kunnen jullie afspreken om aan het einde van de vakantie een concert te geven. Ben je ook goed met woorden? Dan kun je ook je eigen liedjes schrijven.  

32. De ultieme zondagmiddag activiteit kun je nu het vakantie is ook prima op een andere dag doen. Ga een dagje naar IKEA om leuke dingen voor je kamer te kopen, of om gewoon rond te lopen om inspiratie op te doen.

33. Is de inrichting van je kamer al jaren hetzelfde? It's time for a change! Richt je kamer opnieuw in en koop mooie bloemen om het af te maken.

34. WATERGEVECHT! Op een warme dag is niets leuker dan een watergevecht. Zorg voor waterballonnen en super soakers en gevecht kan beginnen.

35. Probeer een sport die je nog nooit hebt geprobeerd. Je hebt vast wel eens hockey gespeeld of gevoetbald, maar heb je wel eens aan surfen, handbal of longboarden gedacht?


Bron

Welke tip ga jij uitproberen? Heb jij nog een antiverveeltip?

Laat je inspireren in Pinbook

Bedankt voor de tip, Annerieke!