Beauty

15 manieren om schuifspeldjes te gebruiken

Bobby pins a.k.a. schuifspeldjes… Wie gebruikt het niet?! Deze über handige uitvinding is de redder in nood op dagen dat plukjes haar niet op z'n plek blijven zitten en wanneer je vlechtjes vast moet zetten. We love them! Maar waarschijnlijk ben je nog niet op de hoogte van alle weetjes over schuifspelden. Girlscene zet er 15 voor je op een rij!

Weet jij alles over het schuifspeldje? In dit artikel deelt Girlscene 15 manieren om de pins te gebruiken. 

1. Wrong vs. right
Voor meer grip plaats je het geribbelde deel van het speldje tegen de hoofdhuid aan. Wie heeft dat ooit bedacht?! Dat verklaart waarom sommige schuifspelden voorheen zo snel uit het haar schuiven…

2. Droogshampoo
Heb je fijn of glad haar en schuiven spelden daarom snel uit je haar? Spray dan droogshampoo van een afstandje op de plek waar je het speldje gaat plaatsen. Dan blijft het de hele dag op z'n plek zitten!

3. Vlecht
Je hebt heus geen elastiek nodig om je vlecht vast te zetten! In plaats daarvan kun je ook een bobby pin gebruiken. Hoe je dat doet? Verdeel het einde van de vlecht in tweeën en maak er een knot van door een lus te maken en die aan te trekken. Schuif vervolgens van onderen een speld in de knot om het geheel te laten zitten. 

4. Vastzetten
Vind je het niet zo mooi als je schuifspelden in je haar ziet zitten? Gebruik dan bovenstaande methode om het haar vast te zetten. In plaats van het speldje in het haar te schuiven open je het, schuif je het in het haar en draai je het om naar boven. Let op: je hebt meerdere spelden nodig als je veel haar hebt om vast te zetten.

5. Kriskras
Als je er zeker van wilt zijn dat schuifspelden geen kant op gaan is het aan te raden om twee speldjes over elkaar te schuiven als een 'X'. Normaal schuif je de pins misschien parallel aan elkaar, maar door de kriskras methode te gebruiken blijft het dus allemaal net iets beter zitten!

6. Inschuiven
Schuif de speldjes eens op een andere manier in het haar. Waarschijnlijk kies je er meestal voor om de bobby pins met het haar mee in je lokken te schuiven. Kies er deze keer voor om het tegen de haarrichting in vast te zetten. Voilà.


Bron

7. Soorten
Je haalt het meeste uit je schuifspeldjes als je de juiste formaat kiest. In de afbeelding hierboven wordt het ineens een stuk duidelijker waarom je verschillende maten vindt in de winkel! De jumbo pin is speciaal voor dikker haar, terwijl de gemiddelde (meest voorkomende) pin voor haar is dat niet heel dik of heel dun is. Bovendien zijn deze pinnetjes ook geschikt voor het kleinere vlecht- en draaiwerk. De mini pin zie je minder in Nederland. Dit is vooral voor meiden met fijn haar. Tot slot heb je de pin die kappers veel gebruiken. Hierbij heb je één open kant wat geschikt is voor de techniek die je onder andere bij punt 4 ziet. 

8. Sidecut
Deze tip is vooral voor meiden die houden van de sidecut look zonder daadwerkelijk één kant van het haar af te scheren. De truc is om een deel van het haar strak naar achteren te kammen. Gebruik een beetje haarlak om het goed plat te maken. Vervolgens zet je deze pluk met haar vast onder de rest van het haar. Hierbij gebruik je dus een schuifspeld. Super handig! 

9. Verbergen
Verberg je pin voor het grootste deel door het onder je haren te schuiven. Dit werkt zoals je op de foto ziet goed bij een vlechtje, maar ook als je twee plukken om elkaar draait! Je schuift het net als bij punt 6 tegen het haar in om het te verbergen. Dit staat vooral mooi bij kleinere vlechten! Hiermee zorg je ervoor dat de aandacht daadwerkelijk naar de vlecht gaat en niet naar de speld. Aan het einde van de dag zijn schuifspelden niet het mooiste haaraccessoire, of wel?


bron

10. Paardenstaart
Upgrade je standaard paardenstaart door een plukje om het elastiek te wikkelen. Pak een dunne pluk met haar van de onderkant en draai dit om de aanzet heen. Vervolgens kun je met een kleine schuifspeld (zie punt 7) dit plukje aan de onderkant van het elastiek vastzetten. Chique!

11. Figuren
Maak figuren met je schuifspelden om je kapsel op te leuken. Het is extra leuk als je gekleurde spelden gebruikt. Of kies voor schuifspeldjes met parels of steentjes! Naast de driehoek kun je ook de hashtag (#) proberen als je van een gewaagde look houdt.

12. Volume
Kan jouw haar wel wat volume gebruiken als je het in een staart draagt? Het is erg eenvoudig om je staart wat meer body te geven! Natuurlijk kan dat met een texture spray voor het haar, maar schuifspelden komen ook goed van pas. Je doet het zo: til je staart omhoog, pak twee schuifspelden en steek die om het elastiek heen zoals op de foto. Plaats er één links en één rechts om het gewicht te verdelen. Vervolgens laat je de staart weer hangen. Tada!

13. Krullen
Krullen die snel uitzakken zijn verleden tijd als je er bobby pins bijpakt. Na elke krul die je maakt pak je een speldje om de krul vast te zetten. Laat die net zo lang zitten totdat je de deur uit moet. Tegen die tijd zijn de krullen namelijk afgekoeld in de vorm van de krul. Hierdoor heb je langer plezier van je kapsel, we like.

14. Tic tac
Pfff… Verdwijnen jouw schuifspelden ook zo snel en heb je dan geen idee meer waar ze gebleven zijn? Gebruik dan een tic tac doosje om ze op te bergen. Een goedkope én handige manier om al je spelden bij elkaar te houden. 

15. Nail art
Je hebt heus geen stripers en andere nail art tools nodig als je een schuifspeldje hebt. Met de punt van de langere kant van het speldje kun je namelijk makkelijk puntjes maken op je nagels. Dip het in nagellak en ga los met je creaties!

Kende jij al deze tips over het schuifspeldje al? Heb jij nog meer tips?

Bron: Seventeen, The Beauty Snoop

Pin je bobbypin inspiratie in Pinbook