Beauty

Summer proof haar in 7 stappen

Het einde van de zomer is gelukkig nog lang niet in zicht en dat betekent dat je nog lang kan genieten van het (hopelijk) mooie weer en een lekkere vakantie. Natuurlijk weet je al dat je jezelf moet insmeren met zonnebrandcrème en dat je genoeg water moet drinken om gehydrateerd te blijven. Maar vergeet ook niet om je lokken te verzorgen! In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Yes, zomer! Het zonnetje laat je in veel gevallen een stuk warmer en gelukkiger voelen. Maar tegelijkertijd de zomer dat je net iets beter voor jezelf moet zorgen. Je lokken hebben het soms zwaar te voorduren tijdens het warme weer. Zeker als je regelmatig een duik neemt in het zwembad of de zee! Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om jouw lokken in goede staat te houden. Hoe? Daar kom je verder in dit artikel achter.

UV-spray
Huh, wat?! Jup, net zoals je huid heeft ook je haar bescherming tegen de zon nodig. Kijk daarom eens in de drogisterij naar UV-sprays voor het haar, zodat je van top tot teen beschermd bent tegen de zon. Een voorbeeld is EverPure UV-spray van L'Oréal Paris. Deze spray is eigenlijk gemaakt voor gekleurd haar, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken op niet-gekleurd haar. 

Hoed of sjaal
Eén van de raarste plekken om te verbranden is misschien wel je hoofdhuid. Je verwacht het niet zo snel, maar het is vrij logisch dat ook je hoofd verbrand als je de hele dag in de zon zit. Maar daar is een fashionable oplossing voor! Zet namelijk een leuk hoedje op of knoop een sjaal om je hoofd. Ben je op vakantie en/of spendeer je meerdere dagen achter elkaar in de zon? Vergeet dan niet om je scheiding steeds anders te doen of om je haren naar achteren te komen om je hoofd beter te beschermen.

Lees ook eens dit artikel voor meer trendy hoeden inspiratie!


Zachte elastieken
Niet iedereen houdt ervan om het haar los te hebben als het warm is buiten. Daarom is het al snel verleidelijk om je haar vast te zetten in een knot, vlecht of staart. Logisch! Maar let wel op dat je een 'zacht' elastiek gebruikt zonder metalen sluiting. Op de Girlscene redactie gebruiken we meestal een Invisibobble elastiek, maar ook H&M heeft haar-vriendelijke elastieken.

Uitspoelen
Oei… Ziet je (blonde) haar er wel erg groen uit na een dagje zwemmen? Dat komt omdat je het haar dan waarschijnlijk niet uitgespoeld hebt. Het is aan te raden om elke keer als je het zwembad uitkomt je haren even uit te spoelen onder de douche. De douches bevinden zich meestal naast het zwembad, dus het is makkelijk om meteen even die kant op te lopen. Op deze manier behoudt je jouw kleur het beste!

Milde shampoo
Je haar heeft al genoeg te verduren door chloor, zand en zout. Daarom is het belangrijk om extra lief te zijn voor je (drogere) haar, toch? Gebruik daarom een milde shampoo om je lokken schoon te krijgen. En met milde shampoo bedoelen we het liefst een shampoo die geen sulfaten bevat. Girlscene's aanrader is L'Oréal Paris EverRiche sulfaatvrije shampoo. Met een prijskaartje van €9,14 is deze shampoo een tikkeltje duurder dan de gemiddelde shampoo, dus laat vooral je suggesties achter in een reactie als je een even goede of betere shampoo kent. 🙂

Anti-klit spray
Girlscene's Shelley houdt haar bos met krullen zacht met een anti-klit spray van Schwarzkopf. In de zomer worden haar krullen droger, waardoor een verzorgende spray inmiddels een must is geworden als ze haar haren doet. Olie, serum of een leave-in conditioner zijn ook aan te raden als jouw haar een hoop vocht verliest in de zomer.

Masker
Bevalt het leven aan het strand of zwembad jou prima? Vergeet dan niet om eens per week een heerlijk masker in je haren aan te brengen. Daarna voelt je haar als nieuw aan en bovendien is het een goed moment voor jezelf om nog meer uit te rusten en tijd voor jezelf te nemen. Breng het aan nadat je jouw haren hebt gewassen met shampoo en laat het ongeveer 15 minuten intrekken.

Bekijk dit artikel voor DIY haarmaskers!

Et voilà: je haar is helemaal klaar voor de zomer!

Hoe verzorg jij je haren in de zomer? Welke producten gebruik je?

Inspireer andere Girlscene lezeressen in Pinbook