Beauty

10x beste droogshampoo trucs

We zijn gek op droogshampoo! Niet voor niets heeft Girlscene een compleet artikel gewijd aan tien droogshampoo feitjes die je moet weten. Elke week staan de redactieleden namelijk wel met een bus in hun hand om het haar een oppepper te geven. In onze ogen is het een onmisbaar haarproduct. Daarom presenteert Girlscene nu tien droogshampoo trucjes om het meeste uit jouw droogshampoo te halen.

Wie gebruikt er geen droogshampoo? Inmiddels is dit voor veel meiden hét product om haren wassen een dagje uit te stellen! Dit is wat je allemaal kunt doen met droogshampoo.

1. Vette haarwortels
De eerste en meest belangrijke functie van droogshampoo is vanzelfsprekend: het vet van de haarwortels absorberen. Als je 's ochtends wakker wordt en geen tijd of zin hebt om je haren te wassen is droogshampoo ideaal! Je sprayt het in je haren, laat het even intrekken en vervolgens wrijf je het in de haarwortels. Het vet verdwijnt en je kapsel ziet er een stuk frisser uit. 

2. Volume
Droogshampoo geeft volume en dat is precies wat veel meiden nodig hebben op de tweede (derde, vierde…) dag. Na het wassen zit het haar volumineus, maar dat zakt helaas al snel in. Door droogshampoo onder plukjes haar te sprayen geef je het een flinke volume boost. Wrijf de droogshampoo goed omhoog in het haar om extra volume te creëren.
 
3. Textuur 
Gebruik droogshampoo om je haar meer textuur te geven. Houd je van een matte look? Dan is droogshampoo je beste vriend! Dit is vooral een fijne truc voor meiden met fijn haar. Met droogshampoo maak je jouw kapsel rommelig en minder netjes. 


Ook Aussie verkoopt droogshampoo! Speciaal voor normaal/greasy haar, gekleurd haar of fijn haar (€7,11 voor 180 ml). Een goedkopere variant is de droogshampoo van Batiste.

4. Krullen
Vind je het vervelend dat jouw gekrulde haar aan elkaar blijven 'plakken' en daardoor één krul vormen? Met droogshampoo is dat verleden tijd. Door een beetje droogshampoo door de krullen te spuiten zorg je ervoor dat de krullen niet in elkaar verwikkeld raken. 

5. Touperen
Als droogshampoo op zichzelf jou niet genoeg volume geeft is er nog een truc waarbij je dit product kunt gebruiken. Het werkt namelijk perfect als je de haaraanzet voorziet van een beetje droogshampoo voordat je diezelfde pluk toupeert. Hierdoor blijft de toupage veel beter zitten, omdat het je haar wat stugger maakt. 

6. Grip
Hoe irritant is het als schuifspeldjes uit je haren glijden… Op de één of andere manier willen ze nooit blijven zitten! Je raadt het al: gebruik droogshampoo. Hoe? Spuit van een afstand de droogshampoo op de plek waar je wilt dat de schuifspeldjes komen. Dit kun je ook met volumepoeder doen, trouwens.

7. Hairspray
Waarom zou je droogshampoo niet als een hairspray gebruiken? Het geeft een lichte hold zonder dat je een helm look à la Anna Wintour krijgt. Perfect!

8. Pony
Deze tip is speciaal voor meiden met een lok of pony. Blijft je haar aan je voorhoofd plakken? Super vervelend! Een paar keer sprayen met droogshampoo does the trick om dit probleem op te lossen.

9. Uitgroei
Meiden die hun haar blonderen kunnen eenvoudig de donkere uitgroei verbergen met droogshampoo. Zie het als een concealer voor het haar! Droogshampoo is dan niet alleen goed om het wassen van het haar uit te stellen, maar ook om de afspraak voor een verfbeurt te verplaatsen.

10. DIY
Droogshampoo op? Ga aan de slag met een DIY droogshampoo. Het is erg makkelijk om te maken en je hebt enkel producten nodig die je al in huis hebt. Bovendien werkt het (bijna) net zo goed. Mix maïzena met een paar druppels essentiële olie (optioneel) en breng dit aan op het haar met een kabuki kwast. Ben je een brunette? Voeg dan een schepje cacaopoeder toe zodat je geen witte waas krijgt. 

Welke trucs ga jij toepassen?

Bron: cosmopolitan, a beautiful mess

Pin je inspiratie in Pinbook