News

Zo ziet het er uit als echte mannen in ondergoed poseren

Denk je dat alleen vrouwen zich bewust worden van hun lichaam door campagnes en de media? Think again en kijk eens goed om je heen. De ene halfnaakte foto van David Beckham, Cristiano Ronaldo of een ander mannelijk model duikt op in jouw dagelijkse leven. Ook mannen kunnen de druk voelen om er net zo sportief en atletisch uit te zien! En daarom is er nu een tegenbeweging: dit is hoe échte mannen eruitzien als ze in ondergoed poseren.

In campagnes zie je vaak dat designers en merken (iets te) slanke modellen gebruiken en die beelden kunnen vrouwen onzeker maken omdat zij zich meten met deze mensen. Daarnaast zie je in on- en offline media bijna alleen maar prachtige modellen, celebrities en presentatrices waardoor het lijkt alsof die schoonheid de norm lijkt. Maar in dit geval gaat het er niet om hoe goed of slecht dat is. Het gaat er vooral om dat niet alleen vrouwen zich bewust worden van het ideaalbeeld dat gecreëerd wordt. Want niet alleen jij en de rest van de vrouwelijke bevolking heeft hiermee te maken, ook mannen worden dagelijks geconfronteerd met 'perfecte' lichamen. 

Want wat denk je bijvoorbeeld van Ronaldo's über gespierde lichaam in de Armani campagne? En de beelden van David Beckham's ondergoedlijn voor H&M? Zij wringen hun afgetrainde lichaam in verschillende hoeken om de broekjes te promoten. Misschien smul je van zulke beelden, maar dit is niet hoe de gemiddelde man er uitziet. Net zoals niet iedere vrouw de maten heeft van Doutzen Kroes of Miranda Kerr. En mannen op Reddit hebben er genoeg van! 

Gebruikers op Reddit vonden het een goed idee om eens te laten zien hoe het er uitziet als echte mannen poseren in ondergoed. De topictitel luidt: Real women's bodies? What about real men's bodies! Kijk maar mee.


Zo kan het dus ook! 😉

Wat vind jij ervan dat 'echte' mannen naast modellen zijn gezet? Was jij je ervan bewust dat mannen door deze beelden hun lichaam vergelijken met die van modellen en dat ze daar onzeker van kunnen worden?

Bron: Reddit, Huffington Post