Beauty

Super snelle & makkelijke kapsels

Heb je weinig tijd maar houd je er wel van om iets leuks met je haar te doen? No problemo, want in dit artikel zet Girlscene super snelle en makkelijke kapsels op een rij zodat jij er binnen een handomdraai fantastisch uitziet. Deze hair do's zijn perfect voor een dagje school, werk en zelfs een avondje uit. Kijk maar mee en laat je inspireren door de volgende kapsels.

's Ochtends blijf je misschien liever vijf minuten langer in je bed liggen en daarvoor zijn de volgende kapsels erg geschikt. Zelfs meiden die last minute een gaatje weten te vinden om hun haar te doen krijgen het volgende voor elkaar!

Krullen


bron

Krullen? Maar ik heb helemaal geen tijd om 's ochtends een krultang te gebruiken! Geen zorgen, deze krullen draai je er een avond van tevoren in zodat je wakker wordt met bouncy haar. Gebruik deze methode het liefst op (handdoek)droog haar en breng van tevoren mousse aan om de krullen langer te laten zitten. Wat heb je nodig? Heel veel schuifspeldjes. 

Kam het haar door en maak een scheiding. Vervolgens pak je een pluk van een paar centimeter dik – afhankelijk van hoe strak of los je de krul wilt – en die draai je om twee of drie vingers. Draai het richting de hoofdhuid en zet het vast met twee schuifspeldjes die je als een 'X' over elkaar kruist. Werk van de achterkant van het hoofd naar voren en van de onderste laag naar boven. Spray eventueel wat haarspray over de rolletjes als je klaar bent. Vervolgens laat je de krullen vormen terwijl je slaapt en 's ochtends hoef je alleen de pinnetjes uit je haren te halen voordat je de deur uitstapt! 


bron

Een andere methode voor no heat krullen werkt als volgt. Je hebt nodig: zachte elastieken (het liefst zonder metalen sluiting) die geen kink of afdruk achterlaten en sea salt spray.

Kam het haar door, verdeel de sea salt spray door het haar heen en verdeel het haar in een stuk of zes delen. Begin bij de achterkant van het hoofd. Pak een pluk haar en draai het vast richting de hoofdhuid. Vervolgens neem je een elastiek en zet je de Miley Cyrus bun vast. Maak net zoveel knotjes totdat alle plukken zijn vastgezet. Onthoud: hoe meer knotjes, hoe strakker de krul. Haal 's ochtends de knotjes los, et voilà!

Knot

Een hoge knot krijg je binnen één minuut voor elkaar, maar het is niet een heel speciale haarstijl. Maak het daarom wat vrolijker door een scrunchie of groot haarelastiek met leuke print om je knot te wikkelen.


bron

Als je net iets meer tijd hebt is een gevlochten knot aan te raden! Begin met een losse staart. Het hoeft niet heel netjes te zijn, want volume bovenop laat het geheel er wat relaxter uitzien. Vlecht daarna de staart helemaal tot de puntjes van het haar. Daar maak je een knot van en dat zet je vast met een schuifspeldje of een haarelastiek. Maak het eventueel af met een haarband zoals je op de foto ziet. 

Vlechten


bron

Dit kapsel staat super bij meiden die een slag in het haar hebben! Het is eenvoudig: je maakt twee dunne vlechten aan de linkerkant en de rechterkant van de scheiding. Begin de vlechten niet bij de pony, maar juist iets naar achteren op het hoofd. Zet elke vlecht vast met een dun elastiek en breng het vervolgens over naar de achterkant. Pin het vast met een schuifspeldje. Dan pak je de andere vlecht en die breng je naar de andere kant van het hoofd door het onder de eerste vlecht te leggen. Ook deze streng pin je vast met een schuifspeld waarbij je ervoor zorgt dat het elastiek niet zichtbaar is. 


bron

Ook halflang haar is geschikt om te vlechten zoals je hierboven ziet! Zo'n vlecht is ideaal als je het haar uit je gezicht wilt houden. Maak het haar eerst messy door volumepoeder of droogshampoo te gebruiken. Masseer het in de haarwortels voor extra volume. Vervolgens pak je een dikke pluk haar en dat vlecht je zoals je wilt. Dat kan bijvoorbeeld door drie strengen haar over elkaar heen te kruisen of door een vissengraatvlecht te maken. Zet eventueel de vlecht vast met een elastiek en pin het naar achteren. 

Paardenstaart


bron

Deze girly hair do werkt bij (bijna) ieder haartype. Maak een (messy) paardenstaart en kies vervolgens een lint die je als een strik aan je elastiek vastmaakt. Het werkt het beste als je een stof kiest die een textuur of structuur heeft, zodat de strik beter blijft zitten. Vraag eventueel hulp aan je moeder of huisgenoot om de strik te perfectioneren. 

Welke kapsels ga jij uitproberen?

Bedankt voor de tip, Zoë!