Lifestyle

Meet Business Babe Barbie!

Barbie heeft in haar 55-jarig bestaan al meer dan 150 functies gehad. Ze heeft van alles gedaan, van yoga lerares tot tandarts en van chirurg tot prinses. Maar nu is Barbie voor het eerst haar eigen baas, ze is een Business Babe, een zelfstandig ondernemer!

Dit is de eerste keer dat Barbie haar eigen bedrijf heeft, maar dat is zeker niet de eerste keer dat Barbie een serieuze baan heeft. Hoewel Barbie vaak geassocieerd wordt met loungen bij het zwembad en er de afgelopen jaren meer gesproken is over haar veel te slanke taille dan wat dan ook, heeft Barbie een CV waar je u tegen zegt.

In de jaren '60 was Barbie een babysitter, verpleegkundige en lerares. In de jaren '70 was ze chirurg en filmster, in de jaren '80 werkte Barbie bij McDonald's, Aerobics Instructrice en basisschool leraren, in de jaren '90 zat Barbie bij de Marine en bij het Amerikaanse leger en sinds 2000 was Barbie een architect, buschauffeur en chef. In 2000 had ze overigens haar meest prestigieuze baantje, ze was de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten.

Zoals gewoonlijk komt Barbie natuurlijk ook met een aantal accessoires. Business Babe Barbie is uitgerust met een aantal gadgets zoals een handtas, smartphone en tablet. Barbie krijgt zelfs haar eigen LinkedIn pagina!

Maar niet iedereen is blij met Barbie als zelfstandig ondernemer. Vooral haar kleding ligt onder vuur omdat ze er meer uit zou zien als een stewardess dan als een business babe. Andere kritiek krijgt barbie op de gadgets die ze bij zich heeft, volgens de critici geeft fabrikant Mattel hiermee een verkeerd beeld "Alsof dat de enige dingen zijn die vrouwen nodig hebben om te slagen in de zakenwereld". 

Mattel zegt over Business Babe Barbie "Wanneer we kijken naar welke carrière Barbie nu moet hebben, kijken we naar de maatschappij en wat er zich op dat moment afspeelt. En daarom hebben we gekozen voor ondernemer. Barbie is altijd een rolmodel geweest, om meisjes te laten zien dat alles mogelijk is."

 

 

Wat vind jij van Barbie als Business Babe? Vind je het goed dat jonge meisjes op deze manier geleerd wordt dat het krijgen van een serieuze carrière als vrouw héél goed mogelijk is? Of vind jij dat Barbie met haar slanke taille helemaal geen voorbeeld voor jonge meisjes kan zijn?

Bronnen: Metro / Wikipedia