Beauty

What to do bij uiterlijke onzekerheden?

Je staat 's ochtends op en loopt richting de spiegel, met nog slaperige oogjes kijk je naar je eigen figuur. Je hebt een klein buikje, wat striae aan de binnenkant van je bovenbenen, een bolle neus en maar saai haar. Dat is tenminste wat jij denkt, terwijl er genoeg mensen zijn die juist het mooie in je zien en het wordt tijd dat jij dat ook ziet. Daarom geeft Girlscene je tips om minder onzeker te worden over je uiterlijk, want je bent zeker niet lelijk. Je bent mooi zoals je bent, van binnen en buiten.

In een vorig artikel vertelde de redactie al dat slechts 4 op de 10 vrouwen tevreden is met haar uiterlijk, wat dus betekent dat je zeker niet de enige bent die onzeker is over haar uiterlijk.  

Dove wil door middel van filmpjes laten zien dat vrouwen over de hele wereld vaak een negatief zelfbeeld hebben. Wat helemaal nergens voor nodig is, want de vrouwen zijn mooi, maar zien zichzelf veel lelijker dan ze werkelijk zijn. Met deze filmpjes willen ze ervoor zorgen dat de vrouwen een positiever zelfbeeld krijgen. Voor als je één van de filmpjes nog niet gezien hebt:

Watch on YouTube

Onzekerheid is een moeilijk iets om vanaf te komen, maar zeker niet onmogelijk. Daarom geeft Girlscene je wat tips waar je zeker iets aan hebt! ♥

Ten eerste wil je elk negatief punt die telkens in je naar boven komt, verbannen uit je leven. Je zou het zelfs letterlijk op kunnen schrijven en vervolgens weg kunnen gooien in de prullenbak. Weg met die onnodige, negatieve gedachten! 

Ten tweede ga je je vooral focussen op je positieve punten, want dat gaat je leven een heel stuk leuker maken. Dus ga voor de spiegel staan en neem waar wat je ziet, zonder dat je meteen oordeelt. Wellicht heb je hartstikke mooie, grote ogen, geweldig haar, lange benen, mooie taille of juist volle, ronde billen. Iedereen heeft positieve punten, dus ook jij! Maar vind je het misschien toch nog wat lastig om je negatieve punten te negeren? Dan kun je vragen of vrienden of vriendinnen naar je kunnen kijken. Ga er dan even voor zitten en vraag of ze even naar je willen kijken, misschien is dat niet eens nodig en kunnen ze direct een heleboel positieve punten van je benoemen. Vergeet ook vooral niet naar het innerlijk te kijken, want uiteindelijk word je daar juist het mooist van. Je hebt namelijk vast wel gehoord dat je uitstraalt wie je bent ;-). 


Bron

Schrijf de benoemde positieve punten op een papiertje en herhaal dit elke dag tegen jezelf. Maak hier een routine van. Je zult merken dat je het de eerste dagen misschien een beetje raar vindt om te doen, maar zolang je er zelf in blijft geloven wordt het na een paar keer al een routine. Herhaal hier dus alleen de positieve punten, negatieve punten zijn niet toegestaan en komen niet in ons woordenboek voor! Belangrijk om te bedenken is dat het vooral raar is omdat je gewend bent om je negatieve punten te benoemen en je mentaal dus moet wennen aan de positieve punten, maar zodra je gewend bent wil je zeker niet meer terug. 

Een ander belangrijk punt om niet te vergeten is het feit dat je jezelf niet moet vergelijken met anderen, want iedereen is anders. Er is niemand precies hetzelfde als jij, of als jouw vriendin. Vergelijk je dan ook niet met iemand anders, maar bedenk vooral dat vergelijkingsmateriaal niet nodig is, want je bent leuk zoals je bent en er is maar één jij. Je kunt dan dus beter de beste versie van jezelf worden, in plaats van op iemand anders te lijken.

Trek je ook vooral niets aan van wat andere meiden van je denken. Dat is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan daadwerkelijk gedaan, want op een bepaalde leeftijd is het nou eenmaal belangrijk wat andere mensen van je vinden. Je wil simpelweg geaccepteerd worden in jouw omgeving, maar je wordt al veel sneller geaccepteerd wanneer jij jezelf hebt geaccepteerd. 

Uiteindelijk heeft elk meisje haar mooie- en minder mooie kanten. Het wordt waarschijnlijk goed verborgen onder die fashionable kleren. Daarom lijkt het net alsof elk ander meisje in jouw omgeving perfect is en jij als enige imperfecties heeft, maar het tegendeel is uiteraard waar! Bedenk dat dus ook goed, wanneer je merkt dat je even een onzeker momentje hebt.

Wat doe jij om minder onzeker te zijn over je uiterlijk? 

Pin je inspiratie op Pinbook!

Must reads 👀