Lifestyle

5x boeken voor je strandtas

Zomervakantie! Eindelijk hoef je geen verplichte literatuur te lezen voor je school of studie en kun je kiezen voor iets minder 'intelligente' boeken. Girlscene's Annemerel kan echt wel genieten van een goede roman, maar Young Adult boeken en chicklits zijn haar grootste guilty pleasure. De afgelopen twee maanden las ze een groot aantal guilty pleasure boeken, haar favorieten deelt ze vandaag.

Ik geef het toe, ik hou van Young Adult & Chickflicks. Ja ik weet dat ik 25 ben en eigenlijk niet meer in de doelgroep Young Adult val, en ja ik kan ook heus wel genieten van een serieuze roman, maar vertel me niet mijn guilty pleasure op te geven. Ben jij net als ik fan van Young Adult en Chicklits en ben je nog op zoek naar wat leesmateriaal voor in je strandtas?! Ik heb 5 leuke boeken op een rijtje gezet!

John Green – Paper Towns

Waar gaat het over: Hoofdpersoon Quentin wordt een paar weken voor zijn highschool graduation gewekt door zijn buurmeisje, de populaire Margo Roth Spiegelman. Samen gaan ze een nacht lang op avontuur, maar wanneer Quentin de dag later op school komt is Margo nergens te bekennen. Ook de dagen erna is Margo niet op school, Margo is wel vaker weggelopen maar tot nu toe kwam ze altijd weer terug, is er dit keer dan echt iets aan de hand?! Quentin en zijn vrienden proberen aan de hand van aanwijzingen uit te vinden waar Margo is. 
Waarom moet je het lezen: Omdat John Green hele fijne boeken schrijft (The Fault in our Stars, Looking for Alaska) en de laatste 60 pagina's écht heel erg leuk zijn (en de eerste 240 ook wel hoor, maar de laatste 60 zijn het leukst!).

Je koopt Paper Towns voor €12,50 bij Bol.com.


Abigail Haas – Verraad

Waar gaat het over: Anna is samen met haar vriend Tate, haar beste vriendin Elise en een aantal andere vrienden op Aruba op Spring Break te vieren. Het is allemaal heel erg gezellig, totdat Elise ineens dood wordt aangetroffen op haar kamer. De politie verdenkt Anna van de moord op haar beste vriendin en ze wordt in de cel geplaatst. De redenen waarom Anna verdacht wordt zijn heel vaag en het is frustrerend om te zien dat er eigenlijk aan geen enkel ander scenario gedacht wordt. Het lijkt erop dat de aanklager er alles op alles zet om Anna (vals) te beschuldigen. 
Waarom moet je het lezen: Het is een mix-up tussen het verhaal van Nathalee Holloway en Amanda Knox en het is SUPER spannend, tot de laatste pagina! Toen ik de laatste pagina las dacht ik alleen maar, JA EN NU?! Ik wil MEER!

Je koopt Verraad voor €14,95 bij Bol.com.


Jay Asher – 13 Reasons Why

Waar gaat het over: Clay Jensen ontvangt een doos met daarin zeven cassettebandjes. Op de bandjes staan dertien monologen van Hannah Baker, gericht aan dertien mensen. In de monologen vertelt ze haar dertien redenen waarom ze zelfmoord gepleegd heeft, want oh ja, Hannah Baker heeft een aantal weken geleden zichzelf van het leven beroofd. Clay begrijpt er niets van, hij was namelijk altijd stiekem verliefd op Hannah en begrijpt niet wat hij fout gedaan zou moeten hebben. 
Waarom moet je het lezen: Het is niet alleen een fijn boek om te lezen, er zit ook nog een soort van boodschap in. Dat vind ik stiekem zo leuk aan Young Adult boeken, vaak zit er een verborgen boodschap in die zelfs van toegevoegde waarde is van een 25-jarige ;-).

Je koopt 13 Reasons Why voor €17,95 bij Bol.com.

E. Lockhart – We Were Liars

Waar gaat het over: Het boek gaat over de rijke Sinclaire familie, ze bezitten een eiland vlakbij Martha's Vineyard (een gebied waar veel rijke Amerikanen vakantie vieren). Ieder jaar spendeert de hele familie de vakantie op het eiland. Het boek volgt het verhaal van Cady. Twee jaar geleden is er iets ergs op het eiland gebeurd, maar ze kan zich niet meer herinneren wat. Nu, na twee jaar gaat ze terug naar het eiland en ziet ze eindelijk haar neefjes en nichtjes weer. Maar er is iets veranderd en waarom kan ze zich haar ongeluk niet herinneren?
Waarom moet je het lezen: Omdat het niet alleen een leuk boek is, maar ook heel erg spannend en een WTF einde heeft! Meer ga ik echt niet zeggen, anders verpest ik het voor je!

Je koopt We Were Liars voor €11,49 bij Bol.com, er is helaas geen Nederlandse vertaling beschikbaar want het boek is pas net nieuw!


Babe Walker – White Girl Problems

Waar gaat het over: Babe Walker zit in rehab voor een shopverslaving. Ze heeft op een middag bijna een kwart miljoen dollar uitgegeven aan kleding bij Barney's, waarna ze zichzelf vrijwillig bij een rehab heeft aangemeld. White Girl Problems is het memoir van Babe Walker dat ze schrijft tijdens haar verblijf in rehab. Babe heeft problemen, 'White Girl Problems' en ze zijn hilarisch. Wat dacht je bijvoorbeeld van "If I like him, he's probably gay" en "I need a therapist to talk about the problems I'm having with my therapist".  Het is allemaal zo belangrijk dat het grappig wordt.
Waarom moet je het lezen: Omdat het gewoon echt HEEL erg grappig is. Het heeft absoluut geen inhoud, zelfs geen verborgen boodschap, maar het is wel hele goede lachtherapie (en weet je dat je van veel lachen sterkere buikspieren krijgt, hahaha).

Je koopt White Girl Problems voor €12,49 bij Bol.com, er is helaas nog geen Nederlandse vertaling beschikbaar.

Heb jij nog leuke tips voor mij? Young Adult of Chicklit?! Welk boek mag niet in mijn strandtas ontbreken?

Pin je inspiratie op Pinbook

Liefs,
Annemerel