News

Esther photoshopt haar gezicht naar verschillende schoonheidsidealen

'Mooi zijn', dat is voor iedereen anders. De één zou graag prachtige krullen willen hebben, terwijl de ander droomt van steil haar. De schoonheidsidealen verschillen niet alleen per persoon, maar ook per land. Het is je vast wel eens opgevallen toen je in het buitenland was dat de mensen daar er toch iets anders uitzien. Freelance journalist Esther Honig besloot er een project van te maken. Zij photoshopte haar gezicht naar het schoonheidsideaal van meer dan 25 landen.

Schoonheid is eigenlijk iets geks. Veel mensen streven naar schoonheid, maar niemand weet wat 'mooi' is. Iedereen heeft er een andere mening over. In Nederland denken we misschien nog wel hetzelfde over wat een mooie vrouw of man is, maar in een ander land denken ze hier weer heel anders over. Esther besloot ze op een rij te zetten. Hoe erg verschillen de schoonheidsidealen van elkaar?

Het project van Esther heet 'Before & After' en ze heeft met verschillende freelancers uit verschillende landen gewerkt om haar foto naar het schoonheidsideaal van hun land te Photoshoppen. Esther was heel erg verrast toen ze de verschillen in de foto's zag. Ze had verwacht dat er kleine verschillen zouden zijn, maar bij het zien van de foto's kwam ze erachter dat sommige landen echt heel veel van elkaar verschillen. Zo kun je goed zien dat ze in Australië van natural make-up houden, terwijl ze in Argentinië een heavy ooglook mooi vinden en in Duitsland prefereren ze een lichte huid, terwijl de vrouwen in Engeland graag een zongebruinde huid willen.

Wat Esther geleerd heeft van haar project? "Photoshop kan er misschien voor zorgen dat een model op de cover er op haar mooist uitziet, maar als we deze idealen wereldwijd vergelijken dan kom je erachter dat schoonheid eigenlijk een illusie is."

Het origineel:


Bron

Argentinië


Bron

Australië


Bron

Bangladesh


Bron

Chili


Bron

Duitsland


Bron

Griekenland


Bron

India


Bron

Indonesië


Bron

Verenigde Staten


Bron

Engeland


Bron

Italië


Bron

Marokko


Bron

Venezuela


Bron

Vietnam


Bron

Filippijnen


Bron

Had jij verwacht dat de schoonheidsidealen zo erg van elkaar verschillen per land? Of had je het wel verwacht?

Bron: buzzfeed, metro