Beauty

How to: wenkbrauwen bijtekenen

Dat wenkbrauwen een belangrijk onderdeel van je gezicht vormen weten we natuurlijk allang. Het gaat er niet om hoe je je wenkbrauwen bijtekent, maar om wat je gebruikt. En dat legt Girlscene in dit artikel uit! Renée neemt je stap voor stap mee tijdens dit beauty klusje en deelt tips van een visagist met jou. Lees verder voor tips, technieken en producten.

In dit artikel lees je alles over de perfect verzorgde wenkbrauwen, maar daar blijft het niet bij. Sommige meiden gaan graag een stapje verder en tekenen hun wenkbrauwen bij. Speciaal voor die meiden en voor degenen die niet precies weten hoe je wenkbrauwen bijtekent is dit artikel. Je leest alles over producten, technieken en tips. 


Wenkbrauwen omlijsten het gezicht en wie niet gezegend is met volle wenkbrauwen heeft soms wat hulp nodig. Maar dat is geen probleem, want er zijn veel verschillende producten verkrijgbaar. Dus er is voor ieder wat wils! In dit artikel lees je alles over:
 wenkbrauwpoeder
 wenkbrauwpotlood
 wenkbrauwpen
 wenkbrauwgel

Volgens de visagist van Gosh is de natuurlijke look the way to go. Denk aan volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne, want dat is nog steeds de trend van het moment. Allereerst raadt ze aan om je pincet links te laten liggen, want die heb je in principe niet nodig. Laat je wenkbrauwen lekker voor wat het is.

Maar hoe krijg je een Cara Delevingne look? Simpel: kam de wenkbrauwhaartjes omhoog en vul de plekken in die wel wat opvulling kunnen gebruiken. Ben je niet gezegend met de dikke wenkbrauwen zoals Cara? Dan maak je eenvoudig nep haren met een potlood of pen aan de onderkant van de wenkbrauw. Gelukkig beweert de visagist van GOSH dat er niet veel techniek achter zit, want het maakt bijvoorbeeld helemaal niet uit waar je begint. Zolang je er maar aan denkt om een lichte hand te gebruiken en de juiste kleur kiest.

Dat klinkt alsof iedereen het kan! Laten we het proberen. 


Stap 1: Kam de wenkbrauwen door
Veel meiden beginnen aan hun wenkbrauwen zodra de basis erop zit. Als je daarvoor foundation en/of poeder gebruikt is de kans dus groot dat dit ook in de haartjes van je wenkbrauwen is beland. Om die resten te verwijderen en de haren dezelfde richting op te laten wijzen is het aan te raden om te beginnen met een wenkbrauwkammetje. Met deze kam zitten je wenkbrauwen zo in model! Je merkt dat het invullen van je wenkbrauwen secuur werkt als je de wilde haren hebt getemd, dus kam het liefst de haren naar boven of buiten. 


Stap 2: Bepaal de vorm
Stippel vervolgens voor jezelf uit wat de vorm van je wenkbrauw wordt. Of nog beter: waar je begint en waar je eindigt met bijtekenen. Het mooiste resultaat behaal je namelijk als je de natuurlijke vorm van de wenkbrauw aanhoudt. Wenkbrauwen hoeven geen tweelingen te zijn, wat betekent dat wenkbrauwen nooit identiek zijn aan elkaar en dat ook niet hoeven te zijn.

Je bepaalt de vorm en de lengte het makkelijkste door een dunne kwast langs je neus omhoog te brengen, zoals je op de eerste afbeelding ziet. Dan weet je wat het perfecte begin is van de wenkbrauw. vervolgens leg je de kwast schuin langs je neus en over je pupil omhoog. Hiermee vind je de perfecte hoek. Tot slot hoef je alleen te kijken waar de wenkbrauw ‘eindigt’, zoals in de derde foto. Door de kwast vanaf je neus langs je buitenste ooghoek te leggen weet je meteen waar de wenkbrauw moet stoppen. Bij veel meiden zijn de wenkbrauwen korter en dat betekent dat je de wenkbrauw kunt verlengen bij de volgende stap. 


Stap 3: Teken de wenkbrauwen bij en vul in
Nu komt het moeilijke werk: het bijtekenen en invullen van de wenkbrauwen! Voor een everyday look is het invullen van de plekken waar het haar dun is voldoende. Maar je kunt ook je wenkbrauwen dikker maken als je dat mooi vindt. 

Dé tip is om in ieder geval een kleur te kiezen die iets donkerder is dan je eigen wenkbrauwen. Misschien heb je eerder gelezen dat het aan te raden is om een kleur lichter te nemen omdat wenkbrauwpoeder bijvoorbeeld donker uitpakt. Maar zoals de Gosh visagist zegt bestaan er geen regels. Al is ze wel van mening dat een donkere kleur beter staat, ook als je een blondine bent! De juiste kleur kiezen blijft tricky, want de verkeerde ondertoon kan jouw look in één klap verpesten. Als je geen warme gloed in je haar hebt is het daarom aan te raden om een kleur te kiezen die geen rode ondertoon bevat. Kies in plaats daarvan liever voor grijs. En maak je geen zorgen, daar krijg je geen oma wenkbrauwen van. 😉 

Ik – Renée – begin altijd bij het hoogste punt van haar wenkbrauw en werkt dan naar beneden (de staart van de wenkbrauw) omdat ik daar de minste haartjes heb. Vervolgens werk ik naar de voorkant van de wenkbrauw toe. Een andere reden dat ik bij de staart begin is omdat het best iets donkerder mag zijn naar het einde toe. Als je per ongeluk met een te harde hand begint kun je dat beter niet aan het begin van de wenkbrauw doen! Ik vul lege plekjes in de wenkbrauwen op en maak de bovenste lijn van de wenkbrauw strakker. Vervolgens teken ik soms extra haren aan de onderkant van de wenkbrauw om het voller te laten lijken. 

Welk product het beste bij je past lees je hieronder. 


Even ter vergelijking: op deze foto zie je Renée’s wenkbrauwen zonder potlood, poeder of iets dergelijks. En zoals je ziet zijn de wenkbrauwen geen tweelingen. 😉


Wenkbrauwpoeder
Wenkbrauwpoeder (of oogschaduw) is ideaal voor meiden die houden van een natuurlijke look. Poeder geeft namelijk een zacht resultaat en dat is perfect als je alleen je wenkbrauwen hoeft in te vullen. Met poeder is het namelijk lastiger om de vorm aan te passen of de wenkbrauwen te verlengen. Ga voor het beste effect door de poeder op een natte basis (zoals dagcrème of foundation) aan te brengen, want dan hecht het beter. Poeder of oogschaduw vervaagt het snelst van alle opties, dus dan komt een wenkbrauwgel goed van pas! 

Renée gebruikt voor de foto de poeder van NYC Browser Brush-On Brow Kit in 876 Brunette (€3,49). Deze kleur werkt prima als je donkerblond haar hebt. Ook op de foto: Gosh Brow Kit in 001 (€9,99). 


Wenkbrauwpotlood
Het product dat makkelijker én sneller is dan wenkbrauwpoeder is het wenkbrauwpotlood. Dit is waarschijnlijk wat de meeste meiden gebruiken voor hun wenkbrauwen. Potlood is super handig om hier en daar de wenkbrauwen wat voller te maken en haren te faken. Nog beter zijn de wenkbrauwpotloden die aan één kant een wenkbrauwborstel hebben. Potlood oogt vaak vrij hard en met zo’n kam maak je het geheel net iets zachter. 

Tip: gebruik een lichte hand wanneer je potlood gebruikt. Potloden zijn niet gemaakt om wenkbrauwen als blokjes op je voorhoofd te tekenen. 🙂

Renée gebruikt voor de foto Gosh long lasting eyebrow pencil in Greybrown (€8,49).


Wenkbrauwpen
Wenkbrauwpen is hét product voor meiden die graag vollere wenkbrauwen willen zoals Cara Delevingne. Met zo’n pen is het makkelijk om er haartjes bij te tekenen zonder dat het er heel onnatuurlijk uitziet. De punt is hard – maar niet te hard – waardoor je scherpe lijnen trekt die net op haren lijken. Het eindresultaat is long lasting en harder dan de andere wenkbrauwproducten. Je wenkbrauwen bijtekenen kost met een pen meer tijd, maar daarvoor krijg je wel een mooi resultaat terug. 

Renée gebruikt voor de foto Gosh long lasting brow pen in 004 Wheat (€8,49). 


Wenkbrauwgel
Wil je ervoor zorgen dat je wenkbrauwen de hele dag in model blijven? Dan is wenkbrauwgel onmisbaar! Wenkbrauwgel is als een haarspray, maar dan met een ander doeleinde. Hiervoor is een transparante wenkbrauwgel geschikt. Wil je liever je wenkbrauwen bijkleuren zonder veel moeite te doen? Kies dan voor een twee-in-één product zoals een gekleurd wenkbrauwgel. 

Renée gebruikt op de foto Gosh Defining Brow Gel in 003 (€8,29) over NYC wenkbrauwpoeder. 

Teken jij je wenkbrauwen bij? Wat gebruik je daarvoor?

Pin je inspiratie op Pinbook