News

Resten Kris Kremers ook gevonden

Afgelopen maandag plaatsten we al het verschrikkelijke nieuws dat er resten van Lisanne Froon gevonden zijn, vannacht werd duidelijk dat er ook resten van haar vriendinnetje Kris Kremers gevonden zijn. Wat begon als een reis naar Panama om Spaans te leren, eindigde in een horrorfilm met afschuwelijk einde. Maar er zijn nog zoveel vragen. 

Kippenvel krijgen we ervan, ieder bericht dat we lezen over de verdwijning van Lisanne Froon en Kris Kremers. De twee vriendinnen, die elkaar kennen door hun bijbaantje in een horecagelegenheid, vertrekken naar Boquete, Panama, om Spaans te leren. In Panama wonen ze bij gastgezinnen.

Op 1 april zouden Lisanne en Kris een wandeling met een gids door een toeristisch gebied gaan maken, maar ze zijn nooit bij de gids aangekomen. Op 4 april worden Lisanne en Kris als vermist opgegeven en na tweeënhalve maand van zoekacties, werden afgelopen donderdag botten en schoenen gevonden. In de buurt van deze plaats was eerder al een rugzak gevonden waarin telefoons van Lisanne en Kris zaten.

De families van Lisanne en Kris stonden DNA materiaal af en gaven aan er sterk rekening mee te houden dat de gevonden resten van Lisanne en Kris waren. Zondagavond werd bevestigd dat er inderdaad resten van Lisanne gevonden waren. Vannacht berichtten NOS en RTL dat ook het DNA van Kris gevonden is. De bekken van Kris zijn gevonden. Een officiële bevestiging is er nog niet, maar de ouders van Kris hebben het nieuws bevestigd.

Vragen
Er zijn nog steeds heel veel vragen rond de dood van de twee meisjes. Een scenario zou kunnen zijn dat de twee vriendinnen verdwaald zijn in de jungle. Uit onderzoek van de bekken blijkt dat er geen tekenen van geweld zijn. Kris en Lisanne zouden de relatief ongevaarlijke Il Pianista-wandelroute zijn opgegaan, maar verkeerd gelopen zijn en in de gevaarlijke jungle terecht gekomen zijn.

Dit scenario is slechts een gok, er is geen enkel uitsluitsel over de dood van de twee vriendinnen. De ouders van Lisanne en Kris stoppen dan ook niet met zoeken. Een woordvoerder van de families vertelt: "Er rest de familie slechts één manier om antwoorden te vinden en dat is doorgaan met zoeken … Door het medeleven van zo veel mensen en de giften aan de stichting is het voor ons mogelijk om net zo lang door te gaan met zoeken tot een antwoord is gevonden op wat daar in Panama is gebeurd."

De afgelopen dagen lag de zoektocht stil door slecht weer, pas als het droger wordt kunnen de 30 mensen die helpen bij de zoektocht de jungle weer in. Wij hopen voor de familie en vrienden van Lisanne en Kris dat er snel uitsluitsel komt. Justitie in Panama-stad heeft aangegeven door te gaan met zoeken totdat de doodsoorzaak van Lisanne en Kris is achterhaald.


Lisanne Froon & Kris Kremers – Bron: Facebook

Krijg jij ook iedere keer kippenvel bij het lezen van stukken over Lisanne en Kris?

Bron: NOS, NU, RTL