Lifestyle

Stelling: Een relatie met iemand van een ander religie is ‘not done’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: 'Een relatie met iemand van een andere cultuur/religie is not done'.

Loïs-Emanuelle opende op het Girlscene forum een topic: 'Een relatie met iemand van een andere cultuur/religie is not done'. Ik vraag me af hoe jullie denken over het hebben van een relatie met iemand van een andere cultuur of geloofsovertuiging. Daarmee bedoel ik iemand die uit een ander land komt, of wiens (groot)ouders uit een ander land komen, met een andere cultuur. Of met iemand die bijvoorbeeld Katholiek is, terwijl jij Christelijk bent opgevoed. Persoonlijk vind ik dat het helemaal niets uitmaakt of iemand met dezelfde cultuur/geloof is opgevoed of niet.

Wat vind jij?


Bron

Daenerys: Dat maakt me persoonlijk niets uit, al zou het dan wel een persoon moeten zijn die mij vrij laat in mijn keuzes. Ik ben bijvoorbeeld heel Christelijk en mijn vriend gelooft niet. Maar hij laat me ook wel vrij en maakt mijn geloof niet belachelijk, of verwacht niet dat ik dat op geef voor hem. Ik denk dat het bij twee verschillende geloven wel voor irritaties kan zorgen, als de een bijvoorbeeld in een kerk wil trouwen en de ander in een moskee. Ook aanvaarding van de familie is soms nogal moeilijk. Maar zolang je beiden niet je mening aan die van je partner wil opdringen en je elkaar vrij laat, dan is het goed te doen. 

Ana♥: Katholicisme is ook gewoon een Christelijke stroming. Verder: ja, het maakt mij wel uit. Wat anderen doen, boeit mij geen flikker, maar ik wil wel iemand met (ongeveer) dezelfde normen en waarden en absoluut hetzelfde geloof. Gewoon omdat het inderdaad een groot deel van mijn leven is. 

Yasmine: Ik vind dat het niks uitmaakt zolang de normen en waarden gewoon overeenkomen. Ik vind het bijvoorbeeld not done om achtergesteld te worden omdat dat de norm is in de cultuur van mijn vriend.

dreamer: Dat zou mij echt helemaal niks uitmaken. Vertrouwen, respect en de liefde voor elkaar vind ik het belangrijkst. 

Emb: Ik denk niet dat ik een serieuze relatie kan hebben met iemand wiens basisprincipes anders zijn dan de mijne. Dus als iemands religie of cultuur veel invloed heeft op zijn basisprincipes en daardoor afwijken van de mijne, kan ik daar geen relatie mee hebben.

Wat vind jij? Kun je een relatie hebben met iemand van een andere cultuur/religie?
Pin je inspiratie in Pinbook