Real life

Girls Issues: ik leef in een sociaal isolement

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die momenteel in een sociaal isolement leeft. 

Lieve Girlscene redactie,

Momenteel zit ik in een soort van sociaal isolement. Ik heb best een aantal hele leuke, lieve vrienden, maar dat zijn allemaal losse vrienden die elkaar verder niet kennen. Ze wonen ook allemaal een beetje verspreid over het land, niet allemaal in mijn buurt, dus ik kan er niet altijd zomaar even heen om te chillen. Ik heb dus geen echte vriendengroep. Dit is best lastig, vooral op de vrijdag- en zaterdagavonden, dat zijn toch de momenten waarop de meesten met hun vriendengroep wat gaan doen, en dan zit ik weer eens alleen thuis.

Ik zit momenteel niet op school en aankomend schooljaar ook niet. Ik werk wel veel, maar ik heb maar enkele collega’s en zij zijn niet van mijn leeftijd. Nieuw werk is geen optie, want baantjes zijn schaars! Verder ben ik ook niet zo het uitgaans type, ik spendeer liever mijn avond gezellig met wat vrienden in de bios, of lekker eten of gewoon op de bank. Ik ben net 18 trouwens.

Hebben jullie wat ideeën/advies om toch een vriendengroep te vinden?

Liefs,

Anoniem


Bron

Lieve anoniem,

Wat vervelend om te horen dat je vrienden zo ver uit elkaar wonen en dat je ze dus niet altijd kunt zien. Gelukkig heeft de Girlscene redactie een aantal tips voor je, zodat ook jij je vrijdag- en zaterdagavonden leuk zult spenderen.

Als eerste tip willen we je meegeven dat je je kunt aansluiten bij een vereniging. Dit kan van alles zijn, van een toneelvereniging tot een schaakvereniging, het is maar net waar jouw interesses liggen! Zoek dus eerst uit waar je je eventueel bij aan wil sluiten en ga dan op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt. Je zou ook, ondanks dat je niet studeert, kunnen kijken bij een studentenvereniging om borrel lid te worden. Dan kun je tijdens de borrelavonden lekker socializen en nieuwe mensen leren kennen, en wellicht ook wel een nieuwe bff!

Verder kun je je afspraakjes met je vrienden die niet dichtbij je in de buurt wonen inplannen, zodat je elkaar in elk geval ziet en bijvoorbeeld elke week bij een andere vriendin op bezoek gaat, of zij bij jou.

Daarnaast kun je kijken of je misschien een nieuwe hobby wil uitproberen. Heb je altijd al willen zingen? Kijk dan of er een zangschool bij jou in de buurt is, waarbij je je kunt inschrijven. Aan de hand van wat je leuk vindt om uit te proberen, leer je mensen kennen die dezelfde interesses hebben, waardoor je al snel een klik hebt met elkaar!

Als laatst willen we je meegeven dat je, in plaats van met je vrienden, ook alleen dingen kunt ondernemen. Ga bijvoorbeeld met een lekker lezend boek naar een café en drink er een kopje thee. Of ga op je vrijdagavond naar je stamkroeg en neem plaats aan de bar, en maak een praatje met de mensen achter de bar. Wellicht dat je op deze manier ook weer mensen leert kennen. Er zullen, wanneer je alleen op stap gaat, sneller mensen op je afstappen en kun je daardoor een gezellig gesprekje voeren.

De Girlscene redactie hoopt dat je hier iets mee kunt en wensen je veel succes 🙂

Liefs,

Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.
Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀