Health

Nederland wint (moeizaam) van Australië!

Er was geen auto op de wegen te bekennen, gisteravond zat heel Nederland voor de televisie om de WK-wedstrijd tegen Australië te zien. "Ah, die wedstrijd hebben we al in the pocket!" werd er van tevoren gedacht. Australië bleek echter een geduchte tegenstander, maar gelukkig wist Oranje te winnen met 2-3! Hiermee zijn we verzekerd van een plaats in de volgende ronde van het WK. Woohooooo! Girlscene blikt nog even terug op de zenuwslopende wedstrijd.

Na de overwinning op Spanje dacht iedereen dat Australië een makkie zou zijn. Nou, het was kantje boord! Australië bleek een sterkere tegenstander dan iedereen had gedacht, want de spelers hadden aan vechtlust geen gebrek. Sommige mensen hadden het echter wel verwacht, Nederland heeft namelijk nog nooit van Australië gewonnen! Op 4 juni 2006 eindigde de wedstrijd in 1-1, op 6 september 2008 won Australië met 2-1 van Nederland en op 11 oktober 2009 werd het 0-0.

Het was een zenuwslopende, bewogen wedstrijd. Het Nederlands elftal speelde volgens veel mensen heel slordig, waardoor Australië te veel kansen kreeg. Vlak voor de rust moest Bruno 'ijzeren muur' Martins Indi het veld verlaten omdat hij gewond raakte na een zware tackle van Cahill. Iedereen zag meteen dat het foute boel was, hij klapte keihard met zijn hoofd tegen de grond. De voetballer is opgenomen in het ziekenhuis met een lichte hersenschudding, waardoor hij minimaal een week is uitgeschakeld. Een groot gemis, want Van Gaal gaf aan dat hij achterin minder opties heeft dan voorin. Ook Van Persie zal volgende wedstrijd niet meedoen, hij kreeg een gele kaart in de tweede helft.

Gelukkig is het allemaal goedgekomen door goals van Robben, Van Persie en Depay! Nederland heeft zich hiermee geplaatst voor de volgende ronde van het WK. Australië is uitgeschakeld in het WK, hun volgende wedstrijd tegen Spanje doet er eigenlijk niet meer toe.

De volgende wedstrijd tegen Chili is op maandag en dat belooft weer spannend te worden. Nederland en Chili hebben namelijk evenveel punten (allebei 6). Welk land zal de poule winnen?

Alle doelpunten op een rijtje:

Twitter explodeerde tijdens en na de wedstrijd. Wij selecteerden de grappigste plaatjes:

En natuurlijk de foto van de avond:

Wil je nog even wegzwijmelen bij de hete voetballers van het WK? Lees dan dit artikel.

Waar heb jij de wedstrijd gister gekeken? Wat vond je van het spel van Oranje: ver onder het niveau of zijn ze toch nog goed teruggekomen?

Bron: spits, nusport, nrc
Bron beeld: Twitter