Beauty

8x nieuwe (budget) mascara’s

Het is weer zover! Er ligt een berg mascara's klaar om getest te worden. De nieuwe mascara's liggen as we speak in de winkel en daarom is dit een mooie tijd om de mascara's onder de loep te nemen. Want doen ze wel wat ze beloven? Lees verder voor de review van Miss Sporty, Rimmel, GOSH, Catrice, Artdeco, Bourjois en NYC.


Ben je op zoek naar een nieuwe mascara? Dan zit je hier goed! Er liggen weer een hoop nieuwe mascara's klaar in de winkels en Girlscene test die alvast voor je uit. Deze keer test Girlscene's Renée de nieuwe mascara's van Miss Sporty, Rimmel, GOSH, Catrice, Artdeco, Bourjois en NYC. 


Miss Sporty Pump Up Booster Furious Volume Mascara
Belofte: Tot wel negen keer meer volume zonder klontjes. De mascara glijdt over je wimpers en je hoeft maar één keer te dippen. 
Prijs: €4,49
Aanbrengen: Het is even wennen aan de borstel van deze mascara. Niet per se omdat het een über groot borsteltje is, maar meer vanwege de plastic haren.  Aan weerszijden van de borstel vind je een rij wat lijkt op een plastic kam en zodra je het een kwartslag draait zie je drie rijtjes met plastic haren. Dat is waarom het aanbrengen meer tijd kost. Je hoeft inderdaad niet nog een keer te dippen in de mascara zoals Miss Sporty belooft. 
Resultaat: De mascara verlengt de wimpers, maar geeft geen wow-resultaat. Daarvoor moet je de mascara in meerdere lagen opbouwen. Het is prettig dat je in één keer genoeg mascara op je borstel hebt, maar helaas zorgt de formule van de mascara er wel voor dat je wimpers snel inzakken.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


Rimmel Kate Moss Idol Eyes Mascara
Belofte: Een intens zwarte mascara die weelderige volume en dramatische look geeft
Prijs: €12,99
Aanbrengen: Wie gewend is aan een grote mascaraborstel kan zo overweg met de Rimmel Kate Moss Idol Eyes mascara. Maar bij kleine en diepliggende ogen is het wel even opletten dat je niet vlekt op de huid rondom het oog. Door de dunne punt is het makkelijk om de binnenste en buitenste wimperharen te pakken.
Resultaat: Rimmel Kate Moss Idol Eyes mascara geeft meer volume dan Miss Sporty Pump Up Booster Furious Volume. De mascara lift de wimpers makkelijk en is redelijk goed op te bouwen. Let bij de tweede laag er wel op dat de wimpers niet te veel aan elkaar plakken. Pluspunt: de mascara houdt de krul er goed in. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Gosh Crazy Volume masscara

Belofte: (Heel) veel volume voor een dramatische oogopslag. 
Prijs: €11,49
Aanbrengen: Bij een 'crazy volume' mascara hoort een crazy grote borstel, dus schrik niet van het formaat. Doordat de haartjes veel mascara oppikken krijg je in één laag al pikzwarte en langere wimpers. Voor meer volume is een tweede laagje aan te raden, maar pas dan op dat je geen spinnenpootjes krijgt. 
Resultaat: Vrij dramatisch. De wimpers zijn dikker, voller en zwarter zoals je mag verwachten van deze mascara. Laat de mascara eerst goed drogen voordat je verder gaat, want door de natte formule zakken je wimpers in als je het niet even met rust laat. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Boven- & onderwimpers

Gosh Double Precision mascara
Belofte: Een mascara die aan de ene kant volume geeft en aan de andere kant netjes aanbrengt zodat je zelfs de kleinste (onder)wimpers voorziet van een laagje mascara. 
Prijs: €10,99
Aanbrengen: In vergelijking met de Gosh Crazy Volume mascara is Double Precision veel droger. Daarom duurt het wel langer totdat je een mooi resultaat krijgt en voordat de wimpers goed zwart zijn. Double Precision werkt mede door de kleinere borstel (nummer 2) veel netter. Mascara op de onderwimpers aanbrengen is geen probleem, want dat gaat super makkelijk door de speciale borstel (nummer 1).
Resultaat: Het resultaat is erg natuurlijk, terwijl de wimpers wel langer en meer gekruld zijn. Dit is een goede mascara voor overdag! Bovendien geeft de mascara niet snel af onder je ogen. De wimpers zakken iets in, maar verder blijft de krul er de hele dag goed in!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Catrice Lash Extension Volume mascara

Belofte: Een XXS borstel dat voor XXL volume zorgt. Iedere wimper wordt bedekt met een diepzwarte textuur en de geïntegreerde vezels geven extra lengte. 
Prijs: €3,99
Aanbrengen: Dit is zo'n mascara waarbij je meteen denkt: wow! De borstel is klein, maar geeft een groots resultaat. De wimpers worden langer, zwarter en voller zoals de mascara belooft te doen. Wel oppassen dat je niet te veel mascara op de borstel laat zitten. 
Resultaat: Het resultaat is natuurlijk en dramatisch tegelijkertijd. Eén laagje is genoeg voor overdag terwijl een tweede laag je extra volume en drama geeft. Voor de prijs is deze mascara super goed, mede omdat de borstel iedere wimper (netjes!) bereikt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   ♥ 9/10


Artdeco Extreme Volume mascara

Belofte: Enkele laagjes van deze mascara zorgen voor een waanzinnige oogopslag.
Prijs: €12,80
Aanbrengen: Het aanbrengen van de Artdeco Extreme Volume mascara gaat prima. Deze mascara heeft voor de verandering geen natte formule, waardoor je niet eindigt met vlekjes rondom je ogen. Daarnaast is de mascara buildable, wat wil zeggen dat je nog een extra laagje kunt aanbrengen.
Resultaat: Het resultaat is vrij natuurlijk, maar je ziet wel duidelijk verschil tussen de voor en na foto's. Het geeft inderdaad een mooie oogopslag, zonder dat je eindigt met mega dikke wimpers. Mooi voor overdag!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   ♥ 9/10


NYC Show Time Smokin' Hot mascara

Belofte: Een mascara die je wimpers onmiddeld intens zwart kleurt en ongekende volume geeft. 
Prijs: €1,99
Aanbrengen: Het aanbrengen gaat lastiger omdat de mascara iets te droog is qua formule. Daarom pak je niet meteen alle wimpers en moet je meerdere lagen achter elkaar aanbrengen. De mascara is niet mooi op te bouwen, dus werk met de mascara als de wimpers nog nat zijn.
Resultaat: De mascara laat de wimpers er niet beter uitzien. Het geeft wel lengte, maar verder is er weinig volume en krul. Bovendien seperareert de mascara de wimpers niet mooi. Het resultaat is minimaal en ondanks de fijne prijs niet heel prettig in gebruik.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/10


Bourjois Volume Glamour Push Up mascara

Belofte: Een mascara die voor een opliftend effect zorgt zonder klontjes. De formule is zijdezacht en high resistance
Prijs: €12,99
Aanbrengen: Het aanbrengen gaat erg makkelijk omdat de formule nat is, maar niet té nat. Binnen no time zit de mascara op je wimpers. Het is geen mascara die je eindeloos moet opbouwen, dus werk ermee als je wimpers nog niet droog zijn.
Resultaat: Het resultaat is goed! De wimpers zijn langer en redelijk gesepareerd. De mascara droogt langzaam waardoor je even de tijd hebt om extra volume te creëren. Prima voor overdag en avond, dus. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

Welke mascara gebruik jij? 

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀