Health

Internettrend: #persieing

Zijn jullie al bijgekomen van de spectaculaire wedstrijd van vrijdag? Vier jaar geleden verloren we nog van Spanje in de finale, afgelopen wedstrijd hebben we ze flink op hun plek gezet door te winnen met 5-1. Wraak is nog nooit zo zoet geweest! Het is een wedstrijd die we nooit zullen vergeten. Van de vijf goals was er één die ons zeker bij zal blijven, namelijk de kopbal waarmee van Persie het 1-1 maakte. Inmiddels imiteren duizenden mensen over de hele wereld zijn kopbal. #persieing is een hit!

Nederland is nog steeds in de ban van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje. Niemand had ooit gedacht dat we zo dik zouden winnen! Van Persie maakte de meest spectaculaire goal die we ons nog lang zullen herinneren. De kopbal is nu al legendarisch, vooral omdat er door zijn prachtige goal een internettrend is ontstaan! Duizenden mensen over de hele wereld doen mee met #persieing.

Inderdaad, #persieing heeft veel weg van planking, wat twee jaar geleden al super populair was. Het enige verschil is dat je bij #persieing je benen iets van de grond haalt en je armen boven je lichaam houdt. De echte daredevils maken echt een sprong door de lucht, maar om ongelukken te voorkomen zouden wij dat niet aanraden. Niet alleen Nederlanders posten massaal hun foto op Facebook, Twitter of Instagram, #persieing is ook in het buitenland populair. De redactie van The Guardian en Esquire hebben er zelfs al een artikel over geschreven. Het Nederlands voetbal is weer flink op de kaart gezet!

De hashtag is in ons kikkerlandje begonnen. De bedenker van #persieing komt uit Tilburg en is dolblij dat zijn hashtag internationaal is opgepikt. Remco bedacht de hashtag nadat hij een vriend op het gras zag liggen om Van Persie na te doen. "Ik zag hem op Facebook in het gras liggen zoals Van Persie na zijn doelpunt. Toen zei ik tegen mijn vriendin: 'Dat is lachen, dat kan ik ook'." Zo'n foto heeft natuurlijk een goede hashtag nodig. Remco bedacht #persieing omdat het lijkt op planking. 

Wij selecteerden de beste foto's van #persieing voor je!


Doe jij al mee met #persieing? Vind je het een leuke internettrend of hoeft het allemaal niet van jou?

Bron: spits, metrotime
Bron beeld: facebook / twitter / instagram