Beauty

De ultieme festival make-up look

Ga jij net zoals de redactie van Girlscene veel festivals afstruinen deze zomer? Yes! Tijdens deze – veelal warme – dagen is het fijn om er leuk uit te zien zonder er veel moeite voor te doen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je make-up. Foundation smelt alleen maar van je gezicht af, maar deze look is here to stay. Kijk maar mee!

Geen gedoe is het (festival)motto! Hoe minder make-up je draagt, hoe minder je er naar om hoeft te kijken. Bovendien is het niet erg prettig als het warm is buiten en jouw make-up in straaltjes van je gezicht loopt. Toch kun je met minimale moeite er net iets frisser uitzien. Girlscene’s Renée laat zien hoe je dat doet.


Only You make-up palette €9,99

Allereerst: ga je naar een festival dat meerdere dagen duurt en heb je daarom weinig ruimte om make-up mee te nemen? Houd het dan vooral eenvoudig en compact. Het bovenstaande palette van Only You is handig omdat het in principe (bijna) alles bevat wat je nodig hebt. Je hebt verschillende oogschaduwkleuren, een ruime keuze wat betreft lipsticks en drie verschillende blushes. Maar laten we eerlijk zijn… Wat eigenlijk zo fijn is aan dit palette is de grote spiegel. 😉 

De ogen
Wil je één deel van je gezicht laten spreken? Dan is het aan te raden om de focus te leggen op de ogen of de lippen. Het is erg eenvoudig om je ogen net iets meer definitie te geven. Kijk maar eens naar het verschil tussen je ogen met alleen mascara en je ogen met mascara en een subtiel lijntje langs je bovenste wimpers. Door een zachte lijn zwarte oogschaduw aan te brengen lijken je wimpers namelijk een stuk voller en dikker! Het enige wat je hoeft te doen is de punt van je oogschaduwkwast in de poeder te dippen en dit langs je wimpers te halen. Easy. Vermijd winged liners, want de kans is groot dat dit van je gezicht verdwijnt gedurende de dag en dat is natuurlijk zonde van het werk.  

Ben je niet bang om te experimenteren met make-up? Kies dan voor een gekleurde eyeliner of voor gekleurde mascara! De Super Liner Perfect Slim van L’Oréal Paris heeft een dunne punt, brengt makkelijk aan, ligt lekker in de hand én blijft de hele dag zitten. Renée gebruikt de kleur Blue. 


Kies een mascara naar keuze om je wimpers op te laten vallen. Een waterproof mascara is altijd goed. Houd je van volume en schuw je de clumpy eyes look niet? Probeer dan eens Artdeco All in One mascara (niet waterproof!).


De basis

Als je ergens geen rekening mee wil houden tijdens een festival dan is het sowieso het bijwerken van make-up. Kies daarom voor een zo natuurlijk mogelijke basis. Meer dan concealer en poeder heb je eigenlijk niet nodig, als je überhaupt al concealer en poeder nodig hebt. De slapeloze nachten en het harde gefeest van de dagen ervoor verdoezel je binnen enkele seconden met een goed dekkende concealer. Daarna ben je klaar voor een nieuwe dag! 

Kies voor een concealer met goede dekking die je makkelijk kunt vervagen met je vingers zodat je geen kwast nodig hebt. Een aanrader is de Collection Lasting Perfection concealer, maar die is helaas niet in Nederland verkrijgbaar. De termen waar je naar zoekt zijn ‘longlasting’ en ‘stay all day’. Dan weet je zeker dat je concealer goed op z’n plek blijft zitten! Een budget optie die wél in Nederland verkrijgbaar is vind je bij Essence, zoals de Essence Stay All Day 16 hr long lasting concealer. 

Wat poeder betreft is Catrice All Matt Plus en Essence All About Matt! een goede keuze. 


De wangen

Als je net als Renée rode wangen hebt van jezelf en die niet verbergt met een plamuurlaag heb je in principe geen blush of iets dergelijks nodig. Wanneer je wel liever blush draagt raden we vooral aan om te kiezen voor een poeder variant. Poeder blijft namelijk langer zitten dan een crème. En als je durft is een (lip)stain een redder in nood! Vaak werken deze op zowel de lippen als de wangen waardoor je de hele dag een frisse blos houdt. 


Renée gebruikt de rechtse peachy kleur uit het Only You palette. De subtiele shimmer van de blush weerkaatst mooi als het zonlicht je wangen raakt. Bovendien heb je de mogelijkheid om je wangen net iets meer vorm te geven door de blush strategisch aan te brengen.


Artdeco All in One Mascara €17,50
Bourjois Lipstick Color Boost in Peach On The Beach €9,99
L’Oréal Super Liner Perfect Slim in Blue €12,99

De lippen
Last but not least: de lippen! Zomer en festival roept om een vrolijke kleur. Het is erg belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens zo’n lange dag en dat geldt ook voor je lippen. Maar ook voor de lippen betekent het dat het geen gedoe moet zijn. Daarom is een potlood zoals de Chubby Sticks van Clinique een absolute topper! Valt Clinique buiten je budget? Renée’s favoriet is Peach On The Beach van Bourjois. Scheelt je een euro of tien en de kleuren zijn net zo mooi als die van Clinique. 


Voor


Na

Wat is jouw ultieme festival make-up look?
Pin je look in Pinbook

Must reads 👀