Beauty

Gezicht shapen voor dummies

Vind je ook dat Kim Kardashian’s make-up er geweldig uitziet en ben je benieuwd hoe ze haar gezicht heeft leren shapen? Girlscene weet alle inside tips en tricks en deelt die graag met jou! Shapen voor dummies is nog nooit zo makkelijk geweest. Lees verder voor alle do’s tijdens het shapen van je gezicht.

Tijdens een PUPA event heeft Girlscene’s Danique geleerd hoe je het gezicht meer vorm geeft door te shapen, net zoals Kim Kardashian doet. Met behulp van PUPA producten creëerde Danique binnen no time een mooie maar natuurlijke look die haar vormen nog beter laten uitkomen!

Wat is shapen?
Door gebruik te maken van licht en donker creëer je diepte in het gezicht. Vergelijk het met tekenen of schilderen! Tijdens het make-uppen kun je dit ook toepassen door bijvoorbeeld een lichte, normale en donkere foundationkleur te gebruiken. Hiermee geef je het gezicht meer vorm, waardoor je bijvoorbeeld de illusie wekt dat je neus slanker is of je kin net iets puntiger is. Vaak gebruiken meiden de shape-techniek om hun jukbeenderen goed uit te laten komen en hun voorhoofd minder groot te laten lijken. It’s all possible

Wat heb je nodig?
Als je wil shapen als een pro werk je met foundation of concealer in drie verschillende tinten. Wanneer je voor de snel-snel optie kiest kun je ook poeder producten gebruiken zoals contourpoeder of bronzer en highlighter. Het meest natuurlijke resultaat krijg je als je foundation gebruikt, omdat dit een natuurlijke look geeft. Concealer zie je vaak beter op de huid liggen en met poeder moet je oppassen dat je niet te veel gebruikt. Tot slot geef je het gezicht meer kleur door een blusher aan te brengen op de wangen. 

Stap 1: primer
Om deze (avond)look te maken moet de basis goed zijn. Na het aanbrengen van een dagcrème is het dus aan te raden om een primer te gebruiken die de huid glad maakt. Hierdoor blijven de producten die je er overheen aanbrengt beter zitten.

Stap 2: foundation
De volgende stap is foundation. Met foundation egaliseer je onzuiverheden en rode plekjes waardoor je huid er net iets beter uitziet. Kies de goede foundationkleur voor jouw huidskleur en als het kan het liefst één met een matte finish. 

Stap 3: schaduw
Nu begint het echte werk! Gebruik een donkere foundation of concealer over de foundation om schaduwen te vormen. In de Kim Kardashian afbeelding hierboven zie je waar je de schaduw aanbrengt. De beste plekken hiervoor zijn: de slapen, onder de jukbeenderen, langs de neusbrug en naast de kin. Ook grotere neusgaten kun je ‘vervormen’ met make-up. Breng een beetje van de donkere foundation of concealer rondom de neusgaten aan. Vergeet niet om later schaduw aan te brengen in de arcadeboog van het oog.

Het aanbrengen gaat in principe prima met je vingers, maar het is nog makkelijker om een kwast met stijve haren te gebruiken. Kies het liefst voor een variant met synthetische haren omdat dit met crème producten beter werkt. Voor je neus is het beter om een kleinere (oogschaduw)kwast te gebruiken.

Stap 4: licht
Voordat je de schaduwen vervaagt en poeder aanbrengt is het belangrijk om nu met licht te werken. Hiervoor gebruik je een foundation of concealer die minimaal één tot twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Dit breng je aan op plekken die je naar voren wil halen, zoals de jukbeenderen en het wenkbrauwbot. Vervolgens licht je het midden van de kin, tussen de wenkbrauwen, de huid onder de ogen en de neusbrug op. Vergeet niet het cupidoboogje boven de lip zodat je lippen voller lijken.

Voor de echte Kim K. look breng je de foundation/concealer onder de ogen aan in een V-vorm. Dat is van de binnenste ooghoek naar beneden tot de neusvleugel en vervolgens schuin omhoog over de jukbeenderen et voilà: killer jukbeenderen!

Stap 5: vervagen
Op dit moment zie je er een beetje gek uit. Tijd om alles te vervagen! Pak een lichtvochtige spons of een contourkwast en begin met de donkere kleuren. Omdat je crème op crème (of nat op nat) hebt aangebracht is het eenvoudig om de kleur samen te laten smelten met de foundation. Nadat je de donkere kleuren vervaagt ga je aan de slag met de lichtere delen. 

Stap 6: poeder
Als het eenmaal mooi geblend is moet je niet vergeten om alles te fixeren met een poeder. Zeker als je wil dat het uren blijft zitten! Poeder zorgt ervoor dat make-up op z’n plaatst blijft zitten wat vooral belangrijk is als je met foundation en/of concealer werkt.

Stap 7: blush
Ook blush helpt om je gezicht te shapen. In dit artikel lees je daar alles over! Tijdens de shape masterclass gebruikt Danique PUPA Like a Doll Luminys blush. 

Stap 8: intensiveren
Tot slot een optionele stap: intensiveren van de verschillende kleuren op je gezicht. Zet de schaduwen extra aan met bronzer en kies voor een highlighter op de plekken die je naar voren wil brengen, zoals op de jukbeenderen, de neusbrug en onder de wenkbrauwen. Danique gebruikt hiervoor PUPA Luminys Baked All Over. 

Bron: iStock