Food

Zo zien 100 calorieën eruit

Eigenlijk best gek: een half bakje met frietjes vinden we echt te weinig, maar een hele avocado eten is dan weer een beetje veel. En dat terwijl je veel beter een hele avocado kan eten, want daar zitten veel meer nuttige voedingsstoffen in en bovendien ook veel minder calorieën! Fotografe Amanda Ringstad legde verschillende etenswaren vast om te laten zien hoe 100 calorieën eruitzien. Want kloppen onze eetgewoontes wel? 

Calorieën tellen om af te vallen bestaat al jaren en lijkt maar niet te verdwijnen. Wij vinden persoonlijk dat dit niet de beste manier is om wat overtollige kilo's kwijt te raken. Calorieën geven namelijk aan hoeveel energie er in het voedingsmiddel zit, waardoor je super voedzame producten niet meer zou kunnen eten. 

Dit artikel gaat dus niet écht om de hoeveelheid calorieën, de foto's laten je nadenken over voedsel, de 'standaard' hoeveelheid daarvan en de voedingsstoffen.


Bron

That's right, zoveel blauwe bessen moet je eten om 100 calorieën binnen te krijgen. Eet maar raak, want blauwe bessen zijn super goed voor je! Dankzij de vezels in de bessen verbetert de spijsvertering en krijg je minder last van obstipatie. Daarnaast zitten ze boordevol antioxidanten en die versterken het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek wordt.


Bron

Soms heb je gewoon biefstuk nodig. Een lekker, mals stuk vlees is heerlijk als je een keertje uit eten gaat, maar erg goed voor je lichaam is het niet. Het vetgehalte is hoog en ook de hoeveelheid proteïne is een stuk hoger dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Sommige nieuwssites meldden zelfs dat een rode biefstuk de kans op vroeg overlijden verhoogt!


Bron

Op de bovenstaande foto zie je bloedsinaasappels, maar je zou ook voor sinaasappels kunnen kiezen (die eet je waarschijnlijk vaker). Ze zitten vol met vitamine C en die zorgt onder andere voor een mooie huid en het voorkomen van bloedarmoede.


Bron

Als je op zoek bent naar iets vullends, dan moet je broccoli eten. Dankzij de vele vezels zit je uren vol! Om 100 calorieën binnen te krijgen moet je maar liefst twee broccoli's naar binnen werken, grote kans dat je na de eerste al meer dan bomvol zit. Broccoli bevat ook veel vitamine C.


Bron

Waarschijnlijk eet je elke dag wel een bammetje, op de bovenstaande foto zie je hoeveel je moet eten voor 100 calorieën. Het is een eeuwige discussie of brood nou gezond is of niet. Voorstanders zeggen dat het goed is voor de spijsvertering, diabetes helpt voorkomen en het verzadigingsgevoel bevordert. Tegenstanders zeggen dat je juist aan zou komen van brood en dat het zwaar is voor je darmen en zo zorgt voor obstipatie.


Bron

Bij het zien van patat loopt het water al in onze mond. Mmm, wat kan dat lekker zijn. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat een frietje niet erg voedzaam is, maar who cares?! Een bezoekje aan de snackbar móét soms gewoon.


Bron

Onze guilty pleasure: chocola! Een reep melkchocola kun je beter laten liggen, maar je kunt wel verantwoord genieten van extra pure chocola (zolang je niet te veel eet, natuurlijk). Extra pure chocola zit vol met antioxidanten en magnesium. Let echter wel op de hoeveelheid suiker in de chocola, in sommige repen zit wel heel veel suiker en dat is weer niet zo goed voor je.

Had jij gedacht dat 100 calorieën er zo uitzien? Wat eet jij het liefst?

Bron: refinery29, fitvoorbeginners, degezondheidswinkel

Pin je food inspiratie in Pinbook

Het hoge gehalte aan vezels gaan de spijsvertering verbeteren en de kans op obstipatie verminderen. – See more at: http://www.degezondheidswinkel.be/blog/blauwe-bessen-goed-voor-gezondheid#sthash.zr54tEoK.dpuf
Het hoge gehalte aan vezels gaan de spijsvertering verbeteren en de kans op obstipatie verminderen. – See more at: http://www.degezondheidswinkel.be/blog/blauwe-bessen-goed-voor-gezondheid#sthash.zr54tEoK.dp