Food

7 makkelijke picknick recept-ideeën

Het zonnetje schijnt, jij bent vrij en je vriendinnen zijn vrij… What to do? Girlscene zegt: ga picknicken in het park! Trommel je vriendinnen op, vul je picknickmand met lekkere snacks, pak een groot kleed in en zet je zonnebril op om gezellig te gaan picknicken. Met de volgende zeven eenvoudige snacks heb je gegarandeerd een leuke middag.

Heb je niet zoveel zin om een zak chips of popcorn mee te nemen tijdens de picknick en wil je iets lekkers maken voor jou en je vriendinnen? Geen probleem. Girlscene kent zeven eenvoudige recepten-ideeën waardoor jouw picknick een groot succes wordt.

Pannenkoeken
Pannenkoeken zijn eenvoudig om te maken – je hebt maar twee ingrediënten nodig! – en zijn ook nog eens super lekker om koud op te eten. We hebben het natuurlijk over de simpele banaan-ei pannenkoeken. Het enige wat je moet doen is een rijpe banaan prakken met een vork en daarbij twee eieren mengen. Voeg eventueel kaneel toe voor extra smaak voordat je het in de pan bakt. Laat even afkoelen en je pannenkoeken zijn klaar voor je picknick! 

Watermeloen-munt-aardbei spiesjes
Hmm, als je op zoek bent naar een frisse en hydraterende snack zijn de watermeloen-munt-aardbei spiesjes à la Britse beautyblogger Amelia Liana wel iets voor jou. Het kost je even wat (voor)bereidingstijd, maar dan heb je ook wat! Snijd de watermeloen in stukjes en halveer de aardbeien. Vervolgens pak je een spies. Begin met een stukje watermeloen, doe daar vervolgens munt op en eindig met een halve aardbei. Et voilà: je zomerse snack is klaar. Geen spiesjes in huis? Je kunt ook rietjes gebruiken.


Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes doen het ook altijd goed. We maken het liefst het recept van Girlscene's Annemerel dat bestaat uit twee rijpe bananen, 100 gram havermout, 1 eetlepel honing en 2 eetlepels kokosrasp. That's it! Hier vind je het recept terug.

Pastasalade
Wie houdt van hartig en Italiaans eten kan vast een koude pastasalade waarderen. Voor twee personen kun je ongeveer 150 gram pasta gebruiken. Bekijk even de verpakking om te zien hoe lang je de pasta moet koken. Houd het verder simpel door bijvoorbeeld kipreepjes te bakken met wat cherrytomaatjes en pijnboompitten. Vergeet de Parmezaanse kaas niet en meng het geheel met pesto, peper en zout. Als je het lekker vindt kun je ook rucola toevoegen. Laat het geheel afkoelen en stop het in goed afsluitbare bakjes om het mee te nemen. 

Waterijs
Ijs is niet het eerste waar je aan denkt als je van plan bent om te picknicken. Maar het is wel erg makkelijk om zelf je waterijsjes te maken en mee te nemen! Snijd vers fruit zoals aardbei, kiwi, ananas, bramen en bosbessen in stukjes en mix en match de fruit in de ijsjeshouder. Vul de ijsvormpjes aan met water of yoghurt en zet het in de vriezer. Vergeet niet om je ijsjes koel te bewaren en snel op te eten als je eenmaal de deur uit bent. 😉

Sandwiches
Hmm, versgemaakte sandwiches zijn perfect voor een picknick! Kies voor een brood met stevige korst, zoals ciabatta. Naanbrood is ook lekker! Bestrijk het met een mix van mayonaise en mosterd (of kruidenkaas) en beleg het vervolgens met ijsbergsla, plakjes kip, kaas, ham of zalm en frisse komkommer.  Voeg eventueel extra toppings toe, afhankelijk van je belegkeuze. Kies bijvoorbeeld voor citroen, augurk, radijs of tomaat. Het is ook lekker om er plakjes ei op te doen, tenzij je het brood belegt met zalm. 😉 

Wraps
Wat nog eenvoudiger is dan sandwiches maken is wraps bereiden! Hiermee kun je eindeloos variëren. Onze favoriete combinaties zijn kruidenkaas-zalm, honing mosterd-ham en kruidenkaas-kip. Begin eerst met een laagje kruidenkaas of honing mosterd saus, vervolgens wat sla en daarna beleg en toppings naar keuze. Rol het stevig op in aluminiumfolie.

Of probeer dit recept!

Koude (komkommer)soep
Eet een verfrissend en gezond soepje! Voor een koude komkommersoep naar recept van Allerhande heb je het volgende nodig:
– 2 bosuitjes
– 1 komkommer
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 kippenbouillontablet
– 0,5 dl droge witte wijn (optioneel)
– 125 ml crème fraîche
– zout 
– peper
– takje munt

Snijd de bosui en komkommer klein en doe de bosui in een hete pan. Snijd de knoflook en voeg dit kort toe. Vervolgens mag de komkommer, kippenbouillontablet, water en wijn (optioneel) erbij. Dit kook je 15 minuten en laat je vervolgens een uur afkoelen. Voeg de munt toe, pureer de soep en roer de crème fraîche er doorheen. Tot slot breng je het op smaak met zout en peper. 

Wat voor eten neem jij mee tijdens een picknick?

Pin je favoriete food in Pinbook