Lifestyle

DIY: Polaroid fotowand

Wij hebben hier in onze kast meer dan 18 analoge camera's staan. Heel oude, weet je wel? Waar de foto uit komt rollen, even wapperen en je had je magische foto. Ik – Nadia – was vroeger heel gefascineerd door die dingen, want hoe kon zo'n foto er zomaar uitrollen? Het allerleukste vond ik ook nog wel het witte randje om de foto heen. 

Polaroid foto's zijn gewoon zo leuk, maar het is moeilijk om de 'echte' te maken. Daarom kan je je polaroid foto's ook faken! Dat leg ik uit in deze DIY.


Wat heb je nodig?

Fotopapier, dat kan je kopen bij de Hema voor 2 euro voor 20 vellen.
Knijpers
Een draadje
Punaises

Allereerst ga je een ontwerp maken in Word. Je kunt bijvoorbeeld foto's van je Instagramaccount gebruiken. Dat doe je zo: Ga naar je instagram (op je PC). Kies een foto uit en klik er op. Rechtermuisknop en klik op element inspecteren. Dan krijg je een hele lijst codes, uit die code zie je vanzelf al een link staan. Je klikt op die link, dan opent de foto. Rechtermuisklik en klik op openen in nieuw tabblad. Dan kan je de foto kopiëren en plakken in Word. 


Het lijkt veel werk maar dat is het niet. Als je je gewenste foto's in een Word documentje hebt staan print je het uit. Let er wel op dat je aan de onderkant van elke foto een dikke witte rand overhoud. Ik gebruikte een snijmachine om de foto's recht en netjes af te snijden, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met een schaar doen. Daarna prik je de punaises in de muur (of op een andere plek, je kan eindeloos variëren!). En knoop je het draad om de punaise heen. Dat draad verbind je weer met de andere punaise. Dan hang je de foto's aan met behulp van de knijpers. En daar heb je een fotowand!

Wat vind jij van deze DIY?
Pin je DIY op Pinbook

Door Nadia