Fashion

Gespot: Festival fashion

Woohooo, je hebt een kaartje voor een festival gescoord! De voorpret kan nu al beginnen, misschien luister je even naar de muziek van de dj's die zullen draaien. Maar een festival gaat ook altijd gepaard met… kledingcrisis! Want wat moet je in godsnaam aaaaan?! Girlscene's Danique en Emma waren afgelopen weekend op Amsterdam Open Air en daar hebben ze eens goed om zich heen gekeken. Wat dragen de fashionista's op een festival?

Het festivalseizoen is in volle gang en bijna elk weekend kun je wel op één of ander terrein een dansje wagen. Geen zomer zonder festivals! Afgelopen weekend waren Girlscene's Danique en Emma op Open Air te vinden en wat hadden we het naar onze zin! Niet alleen door het mooie weer -er was tot negen uur zon- en de heerlijke muziek, maar ook door de prachtige, creatieve en hippe outfits die we om ons heen zagen. We hebben goed naar alle outfits gekeken en de meest voorkomende items voor je op een rij gezet. Zo weet je wat je aan kunt doen op een festival!

Kimono
Kimono's zijn het helemaal op festivals. De kimono's zijn er in alle soorten en maten: van kort tot lang en van een printje tot een kleurtje. Echt praktisch zijn ze niet, de meeste kimono's zijn van een dun stofje en houden geen kou tegen. Een kimono is wel handig als je armen ernstig aan het verbranden zijn en je geen zonnebrand bij je hebt! 

Hoed
Niet iedereen hoeft bruin te worden, veel festivalgangers dragen een hoed. Oké, niet per se om hun gezicht te beschermen tegen de zon, maar vooral omdat het er heel hip uitziet. We geven ze groot gelijk! 

Ronde zonnebril
Een paar jaar geleden was het nog iets dat je ouders vroeger droegen, maar nu is 'ie niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de ronde zonnebril. Tess van Fashionscene is groot fan!

Lange rok met split
Dat een lange rok met split razend populair is op festivals, merkten we al voordat we op het terrein waren. Toen Esmée in de Open Air WhatsApp-groep een foto plaatste met haar outfit, bleek dat onze outfits wel heel erg op elkaar leken! Niet alleen Esmée, Danique en Emma droegen een lange rok met split, maar ook veel andere festivalgangers. Ach, het ziet er gewoon zo leuk uit! 

All Stars
Niet dat All Stars óóit uit de mode zijn geweest, het viel ons toch op dat deze schoenen erg veel gedragen worden. Inmiddels kunnen ze niet alleen meer onder een broek of short, All Stars worden echt overal onder gedragen! Danique en Emma droegen ze onder hun lange rok. 

Crop top
Yes, de crop tops zijn nog steeds razend populair. Laat die buik maar zien, want dat doet iedereen op een festival! Er is vrijwel geen enkel meisje dat geen crop top droeg (oké, dit is wel een beetje overdreven maar je begrijpt wat we bedoelen) en we durven het zelfs hét kledingstuk voor een festival te noemen. 

Cropped turtleneck
Crop tops dus, maar wat we ook veel zagen waren cropped turtlenecks. Dat zijn buiktruitjes met een col. Girlscene's hoofdredacteur Danique deed hier ook aan mee, zij droeg een cropped turtleneck van Boohoo.com

High waisted short
Veel gezien en al jaren populair: de high waisted short! Een kledingstuk dat je vast wel in de kast hebt liggen en je dus zo aan kan doen naar een festival. Wel zo makkelijk! 

Canvas tas
Eén van de lastige keuzes die je moet maken als je naar een festival gaat… Welke tas neem je mee? Je hebt natuurlijk geen zin om te slepen met een mega tas, maar als je een klein schoudertasje meeneemt dan past er geen jas of trui meer in die je wel nodig hebt als het wat kouder wordt. De ultieme festivaltas is wat ons betreft een canvas tas; licht en groot genoeg voor al je spullen!

Mirror zonnebril
Vorig jaar een grote hit, maar ook nu veel gedragen is de mirror zonnebril. Claartje van Foodness had er eentje op. Ook nog eens handig voor ons, als we even wilden checken hoe ons haar zat dan keken we gewoon even in haar zonnebril!

Kant
Als je iets van kant aandoet, dan zit je eigenlijk al gebakken. Van kanten tops en kimono's tot shorts van kant, we hebben het allemaal heel veel gezien.

Decoratieve achterkant
It's a party on the back! De voorkant is nu niet meer het spannendste gedeelte, nu mag ook de achterkant gezien worden. We spotten veel meiden met een top die van de voorkant redelijk simpel was, maar er aan de achterkant heel spannend uitzag. Like!

Bohemian accessoires
Haal je bloemenkransen en kralenkettingen maar uit de kast, met bohemian accessoires maak je jouw festival outfit helemaal af! 

Naar welk festival ga jij? Welke trend vind jij het leukst? 

Must reads 👀