Food

Er bestaat chocolade zonder calorieën die je echt wil proeven

chocolade-calorieën

Velen kunnen erover meepraten: de onweerstaanbare drang naar chocolade... We kunnen niet uitleggen waarom - we gaan het niet eens proberen - maar soms heb je van die momenten dat je chocola MOET hebben. Helaas is deze snack niet altijd even gezond (maar moet soms kunnen hoor). Een uitvinder beweert dé oplossing te hebben gevonden om te kunnen genieten van deze lekkernij, zelfs als je gezond wil eten: chocolade zonder calorieën.

Chocolade

Oh nee… Je hebt weer een enorme craving naar Milka of Tony Chocolonely. Het is geen optie om geen chocola te eten, je MOET iets van zoetigheid hebben en ja chocolade staat nou eenmaal op nummer één. Oké, één blokje dan, want je was net zo goed bezig met gezond eten. Maar als je eenmaal aan het blokje chocola begint, smaakt het zo goed dat nog een blokje heus geen kwaad kan. Voor je het weet ligt er een lege wikkel naast je en heb je een hele reep opgegeten. Oeps!

Zonder caloriën

Herkenbaar? Dan is de uitvinding van Ian Goldfarb uit Amerika misschien wel iets voor jou. De uitvinder had zelf ook veel last van cravings naar chocola, ook al at hij nog zo gezond. Als hij toegaf aan zijn cravings, dan at hij veel te veel. De hoogste tijd voor een oplossing voor dit probleem! Ian werd geïnspireerd door Listerine Strips die oplossen in je mond en zo je adem verfrissen. Ian’s uitvinding ‘Chocolate Cravings’ werkt hetzelfde, maar er zit geen mintsmaak aan, maar een chocoladesmaak. WOW! Je hebt de smaak, maar niet de calorieën. Er zit zelfs geen suiker in de strips! De ‘Chocolate Cravings’ zijn nog niet op de markt gebracht, maar Ian wil zijn uitvinding zo snel mogelijk in de schappen brengen. Door middel van crowdfunding probeert hij zijn droom te realiseren. Als dit lukt, dan zal de nieuwe lekkernij ongeveer zeven euro gaan kosten voor een verpakking met 24 strips. De uitvinding zit helaas wel vol chemicaliën en smelt meteen in aanraking met vocht. Een stukje dopen in je koffie of theetje zit er niet in dus. Zal jij deze uitvinding uitproberen? Of houd je het liever bij de oude vertrouwde Milka reep?