Lifestyle

Handige tips om heerlijk te kunnen slapen tijdens deze warme nachten

Slapen tijdens een hittegolf, het is bijna onmogelijk. Tijdens een warme zomernacht liggen we te woelen en te draaien, wachten tot we eindelijk eens in slaap vallen. Helaas is dat heel moeilijk, want door de extreme warmte en benauwdheid lukt het maar niet om in dromenland te komen. Je hebt al honderd schaapjes geteld en Klaas Vaak heb je al tig keer verzocht om langs te komen… ARGH! Met de tips in dit artikel slaap je als een roos in de hitte. Sleep tight!

1. Houd je kamer zo koel mogelijk gedurende de dag zodat het ‘s avonds niet zo warm en benauwd is. Houd de gordijnen gesloten zodat je kamer niet kan opwarmen door de zon. Als het buiten warmer is dan binnen, houd dan je ramen gesloten.

2. Probeer geen caffeïne te drinken vlak voordat je naar bed gaat, hier kun je het warmer door krijgen.

3. Hoe lager je ligt, hoe koeler het is. Het is dus helemaal geen slecht plan om je matras van je lattenbodem te halen en op de grond te leggen.

4. We hoeven je vast niet te vertellen dat je een ventilator kan gebruiken voor verkoeling. Toch is een ventilator soms niet genoeg, vooral niet tijdens een hittegolf. Toch is er nog iets dat je kunt doen om het minder warm te krijgen. Om nóg koelere wind te krijgen, kun je een bak met ijsblokjes voor de ventilator plaatsen.

5. Op een warme zomernacht kun je moeilijk in slaap komen doordat je het zo warm hebt. Je lichaam heeft het veel te heet! Je kunt je sokken of een dun shirt nat maken, even uitwringen en aantrekken om het iets minder warm te krijgen. Dit is een goedkope en verantwoorde manier om te zorgen voor verkoeling.

6. Misschien slaap je normaal in de foetushouding, maar tijdens de hitte is dit veel te warm. De koelste positie om in te slapen is om je armen en benen te spreiden.

7. Stop je deken in de kast en slaap alleen met een laken. Leg het laken alleen over het onderste deel van je lichaam om het nog koeler te krijgen.

slapen hitte

8. Zorg dat de deken niet over je voeten ligt, op die manier kan je lichaamswarmte er weer via je voeten uit.

9. Slaap op je dekens in plaats van eronder.

10. Als je écht niet kan slapen en bereid bent om je bed uit te komen, neem dan een koude douche. Maak je haar nat en laat het nat zodat je het minder snel weer warm krijgt.

11. Leg een koude handdoek om je nek. Het voelt misschien even onprettig, maar je zal merken dat je lichaam hierdoor langzaam afkoelt.

12. Houd je polsen onder de koude kraan om je lichaam te laten afkoelen.

13. Leg een koud doekje op je voorhoofd.

14. Zet een plantenspuit naast je bed zodat je altijd voor een verkoelend spuitje kan zorgen.

15. Bevries een flesje met water (vul ‘m niet helemaal, dan zal het plastic van flesje springen, als je het flesje voor driekwart vult dan is het goed) en slaap met het bevroren flesje.

16. Zet altijd een flesje water naast je bed, het is heel belangrijk om genoeg te drinken met warm weer! Het kan ook zorgen voor verkoeling.

Heb jij het ook wel eens te heet om te slapen in de zomer? Heb jij nog tips?

Beeld: Unsplash

Ps. Check ook deze Emma matras review!

Beeld: Pinterest