Travel

10x gevaarlijke vakantiebestemmingen

Spanje, Griekenland, Bali… Beginnen de vakantiekriebels al te komen? De zomervakantie is in zicht en er is een grote kans dat je binnenkort met je billen op een zonnig strand ligt of als een echte toerist langs alle trekpleisters van jouw bestemming gaat. Het liefst willen we de hele wereld zijn, maar er zijn toch echt een paar landen waar je beter niet naartoe kan gaan. Girlscene zet de meest gevaarlijke vakantiebestemmingen voor je op een rij.

Tapas in Spanje, een cocktailtje op Ibiza en een frisse duik in de heldere zee van Griekenland; op vakantie is het genieten geblazen. Een tijdje in een ander land zijn zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Maar het is niet in elk land relaxen… In sommige landen is het gevaarlijk en daarom worden deze landen afgeraden als vakantiebestemming door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar welke landen hebben een negatief reisadvies? Je leest het hieronder.


Bron

Afghanistan
Afghanistan is een mooi land met veel prachtige gebieden, maar door schietpartijen en zelfmoordaanslagen is het land aardig beschadigd. Er is een hoge dreiging van terrorisme en zware criminaliteit. Het is bijna normaal geworden om in de krant te lezen dat er weer een gebouw of auto is opgeblazen en schietpartijen komen daar ook dagelijks voor. Niet de meest gezellige plek om te vieren dat je even niet naar school hoeft. Daarnaast zou je tijdens een wandeling kunnen stuiten op een landmijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle niet-essentiële reizen af.

Pakistan
Een land waar je zeker niet tot rust kan komen, is Pakistan. Westerse personen hebben een grote kans om het doelwit te zijn van terroristische aanslagen, daarom is het niet verstandig om drukbezochte plaatsen met veel buitenlanders te bezoeken. Met name in hotels, clubs, restaurants, kazernes, gebedshuizen en scholen is deze dreiging altijd aanwezig. Daarnaast vinden er veel ontvoeringen plaats. Niet naar Pakistan gaan, dus.

Armenië
Als het niet absoluut noodzakelijk is om naar Armenië te gaan, doe het dan niet. Dat raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken je aan. Het zou zomaar kunnen dat je in de buurt van Nagorno-Karabach te maken krijgt met schietpartijen, maar Armenië is ook onveilig omdat het in een aardbeving gevoelig gebied ligt.

Syrië
Waar je ab-so-luut niet naartoe moet gaan volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is Syrië. Alle reizen worden ontraden. Je kan vast wel bedenken waarom: in Syrië is er op dit moment een burgeroorlog aan de gang en er zijn met grote regelmaat explosies en schietgevechten. Bovendien vinden er vaak ontvoeringen plaats en dat wil je natuurlijk niet meemaken.

Sudan
Als je denkt dat je in Sudan rustig een berichtje kunt sturen naar het thuisfront, dan heb je het mis. Straatcriminaliteit en inbraken komen heel vaak voor, maar dat is niet de voornaamste reden waarom je geen ticket moet boeken naar Sudan. In dit land wordt er veel gevochten en hierbij komen ook wapens aan te pas. Geen land waar je lekker vakantie kunt vieren!

Tunesië
Rustig bijkomen van een druk jaar is er niet bij in Tunesië. Er is op dit moment veel onrust in dit land en dat zorgt voor onveilige situaties. Het afgelopen jaar is de veiligheidssituatie flink verslechterd en zijn gewapende incidenten aan de orde van de dag. Tunesië kun je maar beter overslaan.

Colombia
Dit land staat bekend om de zware criminaliteit en is dus geen gezellig land om een cocktailtje in te drinken. Toeristen zijn vaak het doelwit van criminaliteit. Een 'paseo millonario' is een beruchte praktijk waarbij je in een taxi wordt bedreigd, meegenomen en gedwongen om geld te pinnen bij verschillende automaten. Het is een soort ontvoering die uren maar ook dagen kan duren! Bovendien heb je een grote kans om gerold te worden. De terroristische organisaties FARC en ELN maken het land nog wat onveiliger doordat ze betrokken zijn bij drugshandel, ontvoeringen, afpersing en smokkel.

Egypte
Egypte was altijd een populaire vakantiebestemming, maar nu kun je daar beter niet naartoe gaan. Na de val van president Morsi en de komst van een nieuwe regering is er politieke onrust. Hierdoor zijn er regelmatig gewelddadige incidenten en is er een dreiging van terroristische aanslagen. Je zou er zelfs geen vakantiekiekjes kunnen maken, op sommige locaties die door de Egyptische autoriteiten aangewezen zijn is het verboden om foto's of filmopnames te maken. Je zou dan gearresteerd kunnen worden. 

Filipijnen
Alle reizen naar bepaalde gebieden in de Filipijnen worden ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is zware criminaliteit en roofovervallen op straat komen regelmatig voor. Ook is er dreiging van ontvoering, vooral bij het zuiden en de toeristische kust. Daarnaast zijn bussen en busstations in het verleden doelwit geweest van bomaanslagen. Let ook vooral op je drankje, het is heel vaak gebeurd dat buitenlanders in bars en taxi's gedrogeerd zijn. De Filipijnen is niet alleen door de criminaliteit geen geschikte vakantiebestemming, van mei tot december komen er ook tyfoons voor.

Irak
Dit land stond waarschijnlijk al niet op je lijstje van landen die je wil bezoeken, want het is al jaren onveilig in Irak. Er zijn daar terroristische en extremistische organisaties actief waardoor bomaanslagen vaak plaatsvinden, vooral in Bagdad. De aanslagen zijn misschien niet per se gericht op buitenlanders, maar je kunt al snel 'per ongeluk' slachtoffer worden. Ook heb je kans om op een landmijn te stuiten.


Bron

Naar welk land zou jij nooit op vakantie willen?
Pin je lievelings vakantie in Pinbook

Bron: rijksoverheid