News

Hot or not: beha-over-T-shirt tee’s

Een beha draag je onder een kledingstuk, maar volgens de nieuwste trends wordt het nu ook heel normaal om een beha over een T-shirt te dragen. Ja, je leest het goed! De beha-over-T-shirt tee draag je met skinny jeans, maar je kunt het ook combineren met een rokje. Iggy Azalea is in ieder geval al met deze trend gespot. We hopen dat je mooi ondergoed in de kast hebt liggen, want ze mogen gezien worden!

Geloof het of niet, de beha-over-T-shirt tee's gaan al een tijdje mee. Oké, misschien niet altijd in de vorm van een echte beha, maar in de jaren '90 was het bijvoorbeeld heel hip om een cropped hemdje met spaghettibandjes over je T-shirt aan te trekken (misschien kun je het nog wel herinneren, op de redactie heeft iedereen eerlijk bekend dat ze dit vroeger ook aan heeft gehad).

Het hemdje met spaghettibandjes veranderde in 2006 in een beha. Maison Martin Margiela presenteerde een bodysuit met beha op de catwalk en het werd meteen een iconisch ontwerp van het merk. Toen H&M een samenwerking aanging met Maison Martin Margiela kon je jouw eigen exemplaar scoren, een item in de collectie was de befaamde bra bodysuit.


Bron: H&M

Daarna hebben we de beha over een kledingstuk even niet meer gezien, maar in 2014 is het helemaal terug! Jean Paul Gaultier heeft de beha-over-T-shirt tee al in de collectie voor aankomende herfst opgenomen. Zullen we dit kledingstuk over een paar maanden op straat zien?


Bron: Jean Paul Gaultier

Hoe je deze trend moet combineren? In het intro gaven we al aan dat het mooi staat boven een skinny jeans of een rokje, maar eigenlijk kun je de beha-over-T-shirt tee eindeloos combineren. Draag het bijvoorbeeld boven een korte broek of boyfriend jeans. Je kunt het zo gek niet bedenken. Sterker nog, een beha kan ook over een jurk gedragen worden!

Iggy Azalea gaat in haar clip voor 'Fancy' voor de beha-over-T-shirt tee in combinatie met een kort, strak broekje.


Bron: YouTube


Bron: YouTube

De beha-over-T-shirt tee ligt nog niet in alle winkels, misschien dat daar snel verandering in komt? De trend is in ieder geval wel opgepikt door Topshop, daar kun je het kledingstuk namelijk bestellen voor €32.


Bron: Topshop


Bron: Topshop

Wat vind jij van deze trend: hot or not? Ga jij je eraan wagen of zal je het kledingstuk nooit aantrekken?

Bron: mtvstyle, huffingtonpost

Must reads 👀