Beauty

Tips om gekleurd haar mooi te houden

Highlight hier, lowlight daar… Als jij net zoals vele andere meiden regelmatig je haar verft en je haarkleur zo lang mogelijk wil behouden hoef je niet meer verder te zoeken! Girlscene zet weetjes, trips en tricks op een rijtje om je gekleurde lokken zo lang mogelijk mooi te houden. Lees snel verder voor alle informatie die jij als coloured hair lady moet weten.

Blond haar, brunette all the way, rode lokken of misschien toch een kleurtje à la Kylie Jenner… De mogelijkheden zijn eindeloos als het op het verven van je haar aan komt! Iedere kleur komt met eigen 'problemen' en manieren om het te behandelen, maar de volgende tips zijn van toepassing voor iedereen die haar haren kleurt.

Vermijd hitte
Eén van de hoofdredenen waardoor een kleur snel vervaagt is hitte. Denk aan de warmte van de zon, maar vooral aan haartangen zoals de föhn, stijl- en krultang. Laat je haren daarom het liefst zoveel mogelijk aan de lucht drogen en gebruik no heat-methodes om je haren te krullen. Kan je de hitte niet links laten liggen? Gebruik dan altijd een heat protectant spray tegen de hitte van de tang of een UV-beschermende spray als je de zon ingaat. 

Haren wassen
Wat is er fijner dan schoon en luchtig haar? Het is heel verleidelijk om vaak je haren te wassen, maar hier lees je waarom je minder je haar moet wassen. Eén keer per week je haren wassen is ideaal als je gekleurd haar hebt. Als je dit te weinig vindt is twee keer per week ook oké. 

Kies onder de douche een shampoo dat speciaal gericht is op het verzorgen en schoonmaken van jouw specifieke haarkleur. Blondines willen bijvoorbeeld de gele gloed uit hun haren houden, terwijl dit voor een brunette niet van toepassing is. De schappen staan vol met shampoos voor gekleurd haar, dus het moet geen probleem zijn om de geschikte variant voor jou te vinden! 

Droogshampoo
Als je toch last hebt van vettige haarwortels komt droogshampoo goed van pas. Met dit product kun je het wassen van je haren nog een dag uitstellen! Voor brunettes en blondines zijn speciale droogshampoo's op de markt waardoor er geen gekke waas achterblijft bij de haaraanzet.

Conditioner
Het kleuren van je haren is vergelijkbaar met zelfbruinen. Een soepele en gehydrateerde huid behoudt de kleur langer. Dat geldt dus ook voor je lokken! De kleur ziet er veel beter uit als je je best doet om je haar te verzorgen. Dit doe je bijvoorbeeld met een conditioner of haarmasker. Ben je iemand die liever huis, tuin en keuken producten gebruikt? Verwarm dan een eetlepel kokosolie en verdeel het over de lengtes van het haar voor het wassen.

Douchen
Gelukkig hebben we in Nederland geen hard water waardoor de kans al groter is dat de kleur langer mooi blijft. Maar waar je wel rekening moet houden is dat je tijdens het wassen van je haar niet met je hoofd onder de kraan blijft staan. Zo lang je shampoo en conditioner niet uitspoelt kun je dus er beter voor zorgen dat je niet met je haren onder de straal staat om uitdroging zoveel mogelijk te voorkomen. Bovendien is het belangrijk dat het water warm is en niet heet.

Baby olie
Vooral in de zomer is het lekker om een duik te nemen in het zwembad om goed af te koelen. Je weet vast wel dat je jouw haren goed moet uitspoelen om groene lokken te vermijden. Maar mocht het toch al te laat zijn is er altijd nog een andere optie! De groene tint haal je uit je haren met baby olie. Een paar druppels olie voor het wassen zou wonderen doen voor het haar. 

Welke tips kende jij nog niet? Wat zijn jouw tips om gekleurd haar mooi te houden?

Pin je favoriete haarproducten in Pinbook