Lifestyle

15x oldskool verslavende games

Vroeger kon je urenlang achter de computer van je ouders zitten en maar geen genoeg krijgen van The Sims. Als je ging avondeten werkte je het eten in één keer naar binnen, zodat je zo min mogelijk tijd verloor en weer verder kon spelen. Ook met andere spelletjes als Roller Coaster Tycoon, Zelda en Super Mario verliet je met vierkante ogen het beeldscherm om je bedje in te duiken. En omdat we niet meer altijd tijd hebben om de spelletjes te spelen, kunnen we wel teruggaan in de tijd om de spelletjes even te herleven. Zit je er klaar voor?

Op nummer #15 staat het virtuele blokkenspel Tetris. Misschien niet het allerleukste spel dat je ooit hebt gespeeld, maar wel het spel waar je niet meer mee kon stoppen als je er eenmaal aan begon en hoe vervelend was het als dat ene blokje niet in dat open stukje paste. 


Bron

Eén van de games die vrijwel iedereen heeft gespeeld is de McDonalds game en staat daarom op nummer #14. Hoe behendiger je was met het toetsenbord, hoe sneller je de klanten kon helpen met hun bestelling. Tot het punt kwam dat er té veel bestellingen binnenkwamen en de frituurpan op springen stond. Je kunt dit spelletje trouwens nog spelen, maar beware: je bent al snel een paar uur van je tijd kwijt aan deze verslaving 😉 


Bron

Op nummer #13 staat het bekende Pacman. Zeker geen moeilijk spelletje en daarom juist ook zo verslavend. Hoewel het wel moeilijk werd om de 'slechterikken' te ontwijken na een tijdje. 


Bron

De volgende is eentje om nooit te vergeten. Op nummer #12 hebben we The Lion King. De Disneyfilm is één van de mooiste Disneyfilms allertijden en toen er ook nog een game van uitkwam waren we in een meteen hooked. Vervolgens kon je urenlang in bed achter je gameboy zitten, zelfs als je eigenlijk al naar bed moest, maar stiekem onder je dekens gewoon doorging. Beat that, parents!


Bron

De volgende verslaving ben je zeker niet vergeten. Het is namelijk de Tamagotchi! En staat op nummer #11 in het lijstje van de oldskool games. Overal waar je maar naartoe ging, nam je de Tamagotchi mee. No way dat je je Tamagotchi thuis achterliet, want dan kwam je poppetje aandacht tekort en dat mocht hoe dan ook niet gebeuren. 


Bron

Op nummer #10 staat de blauwe snelle jelle: Sonic. Een spel waar je ook zeker wat tijd besteedde, omdat je met Sonic zo snel kon rennen. Er kwamen zelfs ijsjes van Sonic. Herken jij ze nog? En als de redactie je nu warm heeft gemaakt om het weer te gaan spelen, kun je ook wat minder tijd zijn door een film van Sonic op YouTube bekijken. Oldskool coming your way!


Bron

B
ron

Eentje die zeker niet in deze lijst mag ontbreken is de man met de snor en de bekende rode pet genaamd Mario! Het spel Super Mario op de Nintendo64 was hét spel waarmee je uren bezig kon zijn en staat daarom op nummer #9. Alleen al omdat je de baby pinguins mocht oppakken en terugbrengen naar hun moeder als opdracht. Té cute! Of doordat je kon verdwijnen in de bekende, groene pijpen. Uiteindelijk ging het natuurlijk om Princess Peach, die gered moest worden van Bowser. Vrijwel elk Mario spelletje was eigenlijk één grote verslaving.


Bron

Next! Misschien herken je het nog, maar het zou ook zomaar in je geheugen prullenbak verdwenen kunnen zijn. Op nummer #8 staat het onschuldige schietspel met het bekende oranje wapen: Duckhunting. Ook al schoot je eigenlijk nooit raak, je speelde het spel maar wat graag. Alleen al zodat je dan dat hondje ziet verschijnen als je een eend had geraakt. Beng!


Bron

We zijn alweer bij nummer #7 en daarop staat de grote, sterke aap Donkey Kong en zijn maatje Diddy Kong. Met grootse avonturen door de jungles, waarbij het voornamelijk draaide om het verkrijgen om de bananen, want aapjes houden natuurlijk van de gele, langwerpige fruitsoort. Oe, oe, a! 


Bron

Deze verslaving herken je meteen: Girlscene heeft het over de jongeman in het groene pakje die Zelda moest redden van het kwaad 'The Legend Of Zelda Ocarina Of Time'. Het leukste was eigenlijk dat je na een tijdje kon paardrijden en kon verblijven in een hotel. Omdat het spel een enorm succes was, volgden er meerdere delen als Twilight Princess en The Wind Waker. Daarom staat Zelda op nummer #6. 


Bron

En we gaan door naar het volgende verslavende spel: Banjoo Kazooie op nummer #5. Samen met je banjo en de oranje vogel beleefde je de leukste avonturen, maar moest je oppassen voor de gemene heks die je soms tegenhield om naar een volgend level te gaan en de gouden puzzelstukjes van je af probeerde te pakken. 


Bron

Langzaamaan komen we bij de finish, maar voordat het zover is willen we eerst nog de grootste verslavingen met jullie delen. De volgende op het lijstje is de PC game Simcity. Simpelweg gebouwen plaatsen en steden bouwen met het onderstaande resultaat als gevolg, maar soms was Simcity net iets te moeilijk. Ondanks dat staat Simcity wel op nummer #4. 


Bron

Op nummer #3 staat misschien het meest gespeelde spel en ook het bekendste spel. De redactie heeft het natuurlijk over 'Gotta Catch 'Em all' Pokémon! Uiteraard werd elke episode bekeken en ook al was een aflevering al meerdere keren uitgezonden, je bleef het kijken. Met de vele versies die uitkwamen als game, speelde je het urenlang. Bij het wakker worden, tijdens het ontbijt, tijdens de pauzes op school, tijdens het avondeten en terwijl je eigenlijk allang naar bed moest: je speelde Pokémon 24/7.


Bron

Bron

We gaan naar nummer #2 en dat is hét spel waarin je ieder poppetje liet kotsen, of dood liet gaan in de achtbaan (wat heel ernstig klinkt): Roller Coaster Tycoon. Het is één van de games waar je veel tijd instak, omdat het bouwen van een pretpark ontzettend leuk was! Misschien toch maar weer gaan spelen..mmm.


Bron

Op nummer #1 staat het meest verslavende spel ooit: The Sims. Het maakt niet uit welk deel je in huis had, je kon dagenlang en nachtenlang achter de PC spenderen om het spel te spelen. De tijd vloog voorbij als je even niet op je klokje had gekeken. The Sims is gewoon verslavend: van het creëren van je eigen sim tot het bouwen van je mooie huisje. En nog steeds kunnen we het spelen. We simply love it! 


Bron

Aan welk spel was jij het meest verslaafd? 
Pin je lievelingsspel in Pinbook