Beauty

How to puistjes bedekken

Oh no, heb jij weer! Je voelde gisteren al een puist opkomen en vandaag werd je wakker met een joekel op je gezicht. Niet iedereen loopt zelfverzekerd rond met een tintelende pukkel en daarom geeft Girlscene tips hoe je puistjes bedekt zodat het wat minder prominent aanwezig is. Pak je make-up tas erbij en let's get started! Met slechts drie producten en twee hulpmiddelen is die puist snel verleden tijd.

Oké, je wordt dus wakker met een joekel van een puist op je gezicht en het eerste dat je wil doen is dat ding verbergen. In principe heb je niet veel producten nodig om onzuiverheden zo goed als onzichtbaar te maken. Wat je wel nodig hebt is extra tijd en geduld, want waarschijnlijk is de puist niet in één keer verdwenen onder dat laagje make-up. Dit is wat je nodig hebt:
 anti-blemish gel
 concealer
 concealerkwast
 gezichtspoeder
 poederspons
♥ optioneel: foundation en groene concealer

Tijd om te beginnen! Reinig de huid voordat je aan de slag gaat, omdat make-up dan veel beter blijft zitten. Bovendien is dit ook een stuk hygiënischer. Probeer niet om de puist uit te knijpen als het nog niet 'rijp' genoeg is. Nu kun je beginnen aan project anti-blemish.


Anti-blemish gel

Nadat de huid schoon is en voordat je dagcrème aanbrengt is het belangrijk om een anti-blemish gel aan te brengen. De dunne substantie helpt de huid om gedurende de dag de puist te bestrijden. Wat goed is om te weten is dat niet elke anti-blemish gel geschikt is voor overdag. Lush Grease Lightning is namelijk voor 's nachts bedoeld, maar de gel van Clinique – zie hier – is wel geschikt voor overdag. Een andere aanrader is La Roche Posay Effaclar Duo, een corrigerende en exfoliërende gel. Laat de gel eerst in de huid trekken voordat je dagcrème en make-up aanbrengt, omdat je het anders weer wegveegt.


Concealer

Als je foundation draagt is dit het moment om het aan te brengen. Breng foundation altijd aan voordat je aan de slag gaat met concealer, zeker als je te maken hebt met onzuiverheden. Het enige moment waarop je met concealer begint is wanneer je een groene concealer gebruikt om roodheid te verbergen. Groene concealer is vooral aan te raden als je een boiling rode puist op je gezicht hebt, omdat de roodheid waarschijnlijk gewoon door een normale huidskleurige concealer schijnt. Daarna dep je er voorzichtig foundation overheen en vervolgens een concealer in je eigen kleur. Kies een concealer met goede dekking. Een 'harde' concealer werkt het beste en vaak zijn deze verkrijgbaar in een potje. Denk bijvoorbeeld aan Catrice Camouflage Cream of MAC Studio Finish SPF 35 concealer.

Pak een kleine kwast met stijve (synthetische) haren om de concealer op je gezicht aan te brengen. De dekking is dan beter en dat heb je waarschijnlijk echt nodig als je een aandachtstrekker op je gezicht hebt zitten! 😉 Dep de concealer met de kwast op en rondom de puist. Vervolgens vervaag je de concealer rondom de puist met je warme vingertop. Door de warmte van je vinger is het makkelijker om de concealer één te laten worden met de huid. 

Poeder
Poeder is onmisbaar als je werkt met crème producten zoals foundation en concealer. Zeker als je de hele dag op pad bent is het een goed idee om de huid af te poederen zodat de make-up niet verplaatst. Hiervoor gebruik je niet een kwast, maar juist een poederspons. Als je een kwast gebruikt verdwijnt de concealer gewoon weer van de huid of de dekking wordt minder. Met een spons is dit niet het geval. Je dept de spons in de poeder en dit mag best een goede hoeveelheid poeder zijn. Dit dep je letterlijk op de plekken waar je concealer aanbracht. Het overtollige poeder veeg je wel van de huid met een kwast. Wees voorzichtig dat je niet te hard over de puist veegt. 

Herhaal
Oef… Is de puist nog steeds erg zichtbaar en voel je je nog niet helemaal op je gemak? Je kunt het hierbij laten, maar je kunt er ook voor kiezen om nog een laagje concealer aan te brengen. Over het algemeen pakt concealer niet goed op de poeder die je eerder hebt aangebracht, maar wanneer je de kleinste hoeveelheid gebruikt is het nog te doen. Poeder het vervolgens weer af, et voilà!

De onderstaande video is echt goed als je last hebt van een onzuivere huid en dit verbergt met make-up. Lisa Eldridge's filosofie over make-up is er één die elk meisje eigenlijk zou moeten volgen. Voornamelijk omdat je met een minimale hoeveelheid make-up er net iets beter uit kunt zien waardoor meiden zich zelfverzekerder voelen. Veel meiden hebben de video al gezien, maar mocht dat bij jou niet het geval zijn kun je hieronder de video bekijken:

Hoe bedek jij puistjes? Welke producten gebruik je daarvoor?

Pin je favoriete beautyproducten in Pinbook