Real life

Girls issues: ik ben niet meer de ik die ik was

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje die na een break-up moeite heeft zichzelf terug te vinden.

Hallo Girlscene,

Ik heb een probleempje. Twee jaar geleden had ik een relatie met iemand die mij toen heeft gedumpt en ik de schuld bij mezelf ging zoeken. Ik dacht echt dat het aan mij lag. Ik had er toen erg van afgezien en heb daardoor ook een depressie en een soort eetstoornis gehad. Daar ben ik gelukkig wel weer over heen.

Juist vind ik nu dat ik niet meer de “ik” ben die ik hiervoor was. Ik ben heel stil geworden, lig liever thuis in mijn zetel dan dat ik naar buiten ga met vriendinnen, ben erg veel in mezelf getrokken en ik weet niet wat ik moet doen.

Ik heb echt advies nodig,

Anoniem xxxx


Bron

Lieve anoniem,

Wat goed dat je je depressie en eetstoornis hebt verslagen! We kunnen begrijpen dat je moeite hebt om daarna weer terug te gaan naar je oude ”jij”.

De eerste stap die je al hebt gezet, is het erkennen van je probleem en daarvoor hulp zoekt. Je bent dus al goed op weg! De tweede stap is te geloven in jezelf. Als je elke dag tegen jezelf zegt dat je het kunt, zul je zien dat je het ook echt kunt.

Belangrijk om te weten is dat een relatiebreuk echt niet aan jezelf ligt, maar aan jullie beide. Soms werkt een relatie tussen twee mensen niet zoals gehoopt en gaat het daardoor uit. Eigenlijk is het zo simpel, hoe vervelend een relatiebreuk ook is.

Na een break-up is de kans groot dat je verandert, omdat je er als het ware een litteken overhoudt en er veel van hebt geleerd, maar dat je heel stil bent, niet meer met vriendinnen op stap wil en liever thuis zit in jezelf getrokken, is niet goed.

Maak daarom eens een lijstje van de dingen die je graag zou willen veranderen, zoals dat je weer met vriendinnen op stap wil gaan. Doe het wel wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent. Neem hier alle tijd voor. Begin bijvoorbeeld met het drinken van een kopje koffie samen met één vriendinnetje en leg de situatie aan haar uit, zodat zij er rekening mee houdt. Als je merkt dat dit goed gaat, kun je steeds verder je grenzen verleggen tot je het weer leuk vindt om de deur uit te gaan. Je zult merken, wanneer je afspreekt met je vriendinnen, dat je mood er ook op vooruit gaat. Juist doordat je afleiding krijgt en je steeds meer plezier krijgt in dingen doen, en door de verhalen van je vriendinnen.

Een andere optie is om het voor te leggen bij je ouders. Dat je bij jezelf merkt dat je vrij stil bent geworden en dat je daar weer verandering in wil brengen. Misschien dat je met je ouders, of met vriendinnen, dan een spreekuurtje in kunt lassen wanneer je merkt dat het even wat minder gaat. Het belangrijkste is het communiceren met je omgeving. Zo kun jij je ei kwijt en weten de mensen om je heen er beter mee om te gaan. Dit geeft je ook een hele opluchting, waardoor je het makkelijker voor jezelf maakt om er verandering in te brengen en er mee om te gaan.

Als laatste tip willen we je meegeven dat je vooral niet moet denken, maar vooral moet doen. Vragen je vriendinnen je mee om te gaan shoppen? Zeg ja! En misschien zijn de eerste paar uren een beetje moeilijk, maar zodra je afgeleid genoeg bent zul je zien dat je weer lol hebt met je vriendinnen.

Wij hopen dat je iets aan het advies hebt! 

Liefs,

Girlscene
Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl
Inspireer anderen in Pinbook

Must reads 👀