Beauty

Tips & tricks om haarproducten te gebruiken

Heb jij ook een hele rits aan haarproducten die je gebruikt om je haren in model te brengen? Je bent niet de enige! De badkamerkastjes thuis staan inmiddels vol met producten om over de beautykast van Girlscene nog maar te zwijgen… Maar waar is elk haarproduct eigenlijk voor bedoeld en hoe haal je het beste uit je haar door zo min mogelijk te gebruiken? Girlscene legt het uit in dit artikel! Lees maar mee.

Volumepoeder, mousse, haarlak… Wie heeft het inmiddels niet in huis? Naast deze drie haarproducten wordt in dit artikel ook glansspray, wax en olie behandeld. Als je weet waar elk product voor dient hoef je niet per se alles door elkaar te gebruiken! 


Wat is het: mousse
Wat doet het: geeft volume en hold voor een volumeboost
Wanneer te gebruiken: voor het föhnen of stylen van het haar
Welke haarlengte: iedere haarlengte

Styling tips
Voor het optimale effect gebruik je mousse voordat je het haar föhnt. Gebruik hierbij een borstel en als je dat te ingewikkeld vindt is het ook prima om met je handen het haar te kneden! Voor extra volume heb je wel een grote ronde borstel nodig. Je begint dan bij de haaraanzet en vanaf daar werk je naar beneden. Vervolgens gooi je al het haar voorover en eindig je op de koudste stand om het haar te fixeren. 

Iedere mousse is verschillend en belooft iets anders. Deze mousse van Andrélon is bijvoorbeeld speciaal voor een volumineus kapsel en bovendien helpt het om je haar te beschermen tegen de hitte van de föhn of tang. Maar een andere mousse kan juist geschikt zijn voor krullend haar of om je haar langer steil te houden. Lees de verpakking en kies vervolgens het product uit dat past bij jouw haartype.


Wat is het: crème wax
Wat doet het: geeft een semi-matte look, versteviging en textuur
Wanneer te gebruiken: op handdoekdroog of droog haar
Welke haarlengte: kort tot half lang haar

Styling tips
Je gebruikt wax bijvoorbeeld om de punten van je haar extra accent te geven, maar je kunt het ook op krullend haar gebruiken. Föhn het eerst met een mousse en eindig vervolgens met wax in je haar op de koudste luchtstand. Wrijf de wax warm tussen je handen om het aanbrengen makkelijker te maken. Bovendien werkt het goed tegen pluizige puntjes.

Wat is het: glansspray
Wat doet het: geeft glans aan het haar en maakt het pluisvrij
Wanneer te gebruiken: voor of na het stylen van het haar op droog haar
Welke haarlengte: halflang tot lang haar

Styling tips
Allereerst moet je glansspray schudden voor gebruik en alleen op droog haar gebruiken. Draag je het haar in een paardenstaart en pluist het haar een beetje? Spray dan van een afstand de spray over het haar om het vervolgens gladder te maken. Vervolgens spray je een beetje in de punten voor extra glanzende lokken. Je mag glansspray wel gebruiken op handdoek droog haar als anti-frizz product, maar vergeet niet om het haar dan met de föhn compleet droog te maken. 


Wat is het: volumepoeder
Wat doet het: geeft haar volume, textuur en een matte finish 
Wanneer te gebruiken: aan het einde van je haarroutine
Welke haarlengte: iedere haarlengte

Styling tips
Va-va-voom haar? Volumepoeder is voor jou! Volumepoeder werkt het beste op droog haar. Door het potje eerst te schudden en de poeder op de haaraanzet te tikken creëer je veel volume. Werk het poeder met je vingers in de haren zodat het niet zichtbaar is en je haar volumineuzer wordt. Wrijf het in je haren tot je de gewenste hoeveelheid volume krijgt en herhaal de stappen eventueel. Volumepoeder is ook geschikt om (fijn) haar textuur te geven, wat erg handig is als je het haar opsteekt. En blijven haarspeldjes nooit in je haar zitten? Wrijf dan een beetje poeder op de plek van het speldje et voilà! Geen volumepoeder in huis? Kies dan voor een texture spray in de lengtes van het haar. 

Meer weten over volume in je haren? Lees dan dit artikel!


Wat is het: olie
Wat doet het: verzorgt het haar, maakt haar pluisvrij en geeft extra glans
Wanneer te gebruiken: als laatste stap van je haarroutine
Welke haarlengte: iedere haarlengte, maar voornamelijk langer haar

Styling tips
Bij olie geldt altijd less is more, want een teveel aan olie in je haar geeft je een vette look. En dat is natuurlijk zonde als je net je haren hebt gewassen! Breng olie bij voorkeur aan op nat tot halfdroog haar omdat het dan het beste wordt opgenomen. Je kunt ook (kokos)olie gebruiken als treatment voor je haren voordat je het wast met shampoo.


Wat is het:
 haarlak
Wat doet het: fixeert het haar
Wanneer te gebruiken: als finishing touch
Welke haarlengte: iedere haarlengte

Styling tips
Haarlak is niet erg moeilijk om te gebruiken. Je houdt de fles ongeveer 30 centimeter van het haar af en vervolgens spray je een beetje in het haar. Focus je op de onderkant en breng niet veel aan bovenop je hoofd. Vermijd haarlak voordat je aan de slag gaat met een hete tang. Daarvoor is mousse geschikt! En heb je last van statisch haar? Spray dan haarlak op je borstel en kam dit door je haren heen.

Welke haarproducten gebruik jij? Hoe gebruik jij die producten?
Pin je inspiratie in Pinbook