Food

5x verfrissende homemade drankjes

Het is altijd belangrijk om genoeg te drinken, maar met warm zomerweer is dat extra belangrijk. Met warm weer heb je misschien geen zin in warme thee, de hele dag frisdrank is niet zo gezond en water wordt op een gegeven moment ook een beetje saai. Wat je dan moet? We hebben vijf recepten voor gezonde en verfrissende drankjes op een rijtje gezet.

Heeft jouw geheugen een 'opfrisser' nodig waarom het belangrijk is om genoeg te drinken, lees dan dit artikel nog eventjes.

Watermeloen & kokoswater
Bron

Benodigdheden voor 2 glazen:
300 gram watermeloen
1 glas met ijsblokjes
300ml kokoswater
1 theelepel honing
3 blaadjes munt

Doe alle ingrediënten in de blender en geniet!!!

Aardbeien ijstheeBron

Benodigdheden voor 4 personen:
500 gram verse aardbeien, gewassen en in vier stukjes gesneden
30 gram suiker
65ml water
zest van 1 citroen (zest = geraspte schil)
1 liter groene ijsthee (dit kun je maken door groene thee te maken en dit te koelen)

– Mix de aardbeien, suiker, water en het citroensap in een pannetje en breng aan de kook, laat 25 minuten op laag vuur doorkoken. Doe vervolgens in een afgesloten bakje in de koelkast.

– Als het aardbeiensap is teruggekoeld mix je het met de ijsthee, et voila!

Honingmeloen & Lime


Bron

Benodigdheden voor 4 personen:
2 glazen met ijsblokjes
250ml water
sap van 1 limoen
bruiswater
Agave (op smaak)
verse munt (voor de sier)
4 aardbeien (voor de sier)
200 gram honingmeloen puree 

1. Mix het water met het limoensap, bruiswater en honingmeloen.

2. Breng op smaak met agave.

3. Verdeel de mix over vier glazen en versier met de munt en aardbeien.

Cranberry & komkommersap

Bron

Benodigdheden voor 6 glazen:
120 gram suiker
200 gram geraspte komkommer
500ml bruiswater
1 liter cranberrysap
100ml limoensap

1. Breng suiker en water aan de kook in een pannetje, zet het vuur laag en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. 

2. Haal van het vuur en roer de komkommer door het mengsel, laat afkoelen.

3. Als het komkommermengsel is afgekoeld haal je het mengsel door een zeef, zodat de stukjes komkommer eruit gehaald worden.

4. Mix het komkommersap met het bruiswater en de cranberry en limejuice. Schenk in over ijs.

Limoen Ice TeaBron

Benodigdheden voor 2 glazen:
50 gram suiker
250ml water
250ml bruiswater
2 grote hand muntblaadjes
6 theezakjes
50ml limoensap

1. Mix de suiker met het water, de theezakjes en de munt en laat op laag vuur een half uur doorkoken.

2. Zeef de blaadjes uit het suikerwater en mix met het bruiswater en limoensap.

3. Serveer met een paar blaadjes munt.

 

Heb jij nog lekkere recepten voor verfrissende zomerdrankjes? Pin jouw drankjes in Pinbook!