Lifestyle

12x Nederlandse parken

Als je graag in de bossen wandelt kun je natuurlijk naar je dichtstbijzijnde park om de hoek van je huis, maar er zijn ook genoeg grotere parken waar je naartoe kunt. Zoals de Posbank bijvoorbeeld. Dus smeer een paar boterhammen, haal wat pakjes Wicky in huis en zorg dat je je tas volledig hebt ingepakt, want aan deze parken ben je zeker een dag kwijt.

Ondanks dat Nederland een klein landje is heeft het genoeg groene bossen en daarom licht de Girlscene redactie per provincie een park uit, zodat je met vriendinnen op stap kunt naar een park bij jou in de buurt, of even alleen tot rust kunt komen in de natuur.


Bron

# Noord-Holland
Het eerste park is één van de twintig nationale parken in Nederland, namelijk het Zuid-Kennemerland. In 1995 werd het een officieel park en kun je er wandelen, fietsen, paardrijden en zwemmen. Het is een park waar je helemaal tot rust kunt komen. Je spot hier, als je mazzel hebt, schattige herten, die ook meteen voor je wegrennen zodra je er een spot. Het park is heel divers en heeft bijvoorbeeld duinen, maar ook brede stranden en veenpolders. 

# Zuid-Holland
Een ander park dat ook onder de twintig nationale parken in Nederland valt is de Biesbosch! De Biesbosch is vooral uniek om het zoete water. Iets dat maar weinig voorkomt in Nederlandse parken. Beleef dit park optimaal door een kano of bootje te huren 🙂


Bron

# Flevoland
Niet alleen kun je naar Flevoland om te genieten van Lowlands, ook kun je er naartoe voor Natuurpark Lelystad. Je vindt in dit park genoeg dieren als otters, bevers, paarden en herten, maar ook wilde dieren als ganzen, zwanen, wilde zwijnen en ooievaren. Het wordt ook wel het Flevo-landschap genoemd, omdat het dé plek is waar je even weg kunt dromen in de wilde bossen van Flevoland.

# Zeeland
In elk park vind je vrijwel hetzelfde, maar in provincie Zeeland is vrij weinig groen te vinden. Wel heb je er het nationaal park Oosterschelde! Het staat vooral bekend om eb en vloed en zout en zoet water, waardoor er verschillende soorten vogels, planten en dieren te vinden zijn. 

# Brabant
Het volgende park is het park dat op de grens ligt van Noord-Brabant en Limburg, namelijk: de Grote Peel. Je ziet hier genoeg verschillende dieren, maar staat vooral bekend om zijn bijzondere fietsroutes. Als je tenminste zin hebt om te fietsen, maar je kunt er ook met je picknick kleedje gaan zitten en gezellig picknicken met vriendinnen. 


Bron

# Limburg
Eén van de mooie plekjes in Nederland ligt in het gezellige Limburg. Het heet het Geuldal en heeft kleine beekjes en een geweldig mooie natuur met oevers, dennen- en deukenbossen. Als je zin hebt om bloemetjes te plukken kan dat ook, want je vindt er namelijk orchideeën! 

# Overijssel
Next! Als je wil genieten van het uitzicht, moet je zeker weten naar het nationaal park De Sallandse Heuvelrug gaan in Overijssel. Het is dé plek met vele heuvels felgekleurde azalea’s wat trouwens het mooist is in de maanden augustus en september. Er leven hier ook zeldzame dieren zoals de nachtzwaluw en de zandhagedis. 

# Groningen
Houd je van zeilen, kanoën, surfen, kitesurfen of zwemmen? Dan is het volgende park iets voor jou! In de provincie Groningen heb je namelijk het Lauwersmeer park, waar je voor genoeg watersportactiviteiten terecht kunt. Het is één van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa. Er wordt daarom ook alles aan gedaan om dit zo te houden. 


Bron

# Friesland
We tellen langzaam af en komen bij het nationaal park de Alde Feanen in Friesland. 
Het landschap bestaat voornamelijk uit meren, rietlanden en moerasbossen. In totaal zijn er maar liefst 450 soorten planten en 100 soorten vogels. 

# Drenthe
Het volgende park bestaat al een tijdje: het Drentsche Aa park. De boeren creëerden een grote rijkdom aan natuur en bestaat voornamelijk uit landbouwgrond.  Dus stap op je paard en maak een grote wandeling! 

# Gelderland
De volgende is één van de grootste parken van Nederland: de Posbank! Wat nog altijd verward wordt met de postbank. Het park heeft mega veel heuvels en trekt jaarlijks veel bezoekers. Tussendoor kun je overal wel een pauze nemen op een bankje om even bij te komen van de wandeling. Kun je mooi nog even naar dat pakje Wicky grijpen! 

# Utrecht
We zijn alweer bij het laatste park aangekomen. Tromgeroffel: de Utrechtse Heuvelrug. Het is een park dat het meest centraal ligt voor de meeste meiden. Het is voornamelijk populair om zijn bossen en heidevelden, en je kunt er gerust met de fiets doorheen rossen. 

Naar welk park ga jij het liefst? 
Pin je favoriete park in Pinbook

Neem alle tijd voor elkaar met de Droomparken actiecode