Beauty

10 tips om je ogen te laten spreken

Heb je een lange nacht gehad en zie je er 's ochtends niet helemaal fris uit? Als zelfs een douchebeurt niet helpt om je ogen open te houden zijn er altijd nog de volgende beautytips! Met een paar producten en technieken laat je jouw ogen spreken waardoor niemand opmerkt dat je er beter uitziet dan je je voelt. 😉 Lees verder voor de tien tips om je ogen te laten spreken!

1. Oogdruppels
Je kunt natuurlijk ijsblokjes over je ogen wrijven, maar waarschijnlijk heb je daar 's ochtends vroeg niet veel tijd voor. Wat sneller en misschien wel effectiever werkt zijn oogdruppels! De oogdruppels maken het oogwit witter waardoor je er een stuk stralender uitziet. 


bron

2. Wimperkruller en mascara
Wat je eigenlijk echt niet mag vergeten is het krullen van je wimpers. Tenzij je van jezelf al heel lange en gekrulde wimpers hebt natuurlijk. 😉 Door je een wimperkruller te gebruiken lift en krul je de wimpers waardoor je mascara er nog beter uitziet. Bovendien is het makkelijker om de wimperaanzet goed te voorzien van mascara zodat je ogen nog meer spreken.

3. Wit oogpotlood
Maar voordat je mascara aanbrengt is het een goede tip om in je waterlijn een wit of huidkleurig oogpotlood te gebruiken. Vaak is de waterlijn namelijk roze of zelfs rood en dat zorgt ervoor dat je er moe uitziet. Het oogpotlood werkt als het ware als een concealer voor je waterlijn. De roodheid verdwijnt en je ziet er weer frisser uit! 

4. Concealer
Om je ogen te laten spreken is het belangrijk om de huid rondom de ogen te egaliseren. Ga daarom aan de slag met een dekkende concealer als je donkere kringen hebt of een oplichtende concealer als je huid alleen wat grauw oogt. Vergeet niet om de binnenste ooghoeken naast de neus mee te nemen, omdat de huid hier vaak donker is (door schaduw). 

5. Onderwimpers
Met de onderwimpers kun je twee kanten opgaan. Of je laat het naturel of je kiest ervoor om mascara te gebruiken. Door de mascara achterwege te laten en een lijntje te zetten langs de bovenste wimperrand laat je de ogen spreken. Maar je kunt ook kiezen voor een doll look door veel mascara op de onderste wimpers te doen. Breng meerdere lagen aan totdat je het punt bereikt dat de wimpers aan elkaar blijven plakken. Dat wil je voorkomen! 

6. Wenkbrauwen omhoog kammen
Wenkbrauwen spelen ook een belangrijke rol. Want als je de haren van je wenkbrauwen (licht) omhoog kamt krijg je deels die open blik. Kam om het drastische verschil te zien eens de ene wenkbrauw naar beneden en de andere wenkbrauw omhoog. Instant face lift! Epileer ook de haren onder de wenkbrauw om nog meer verschil te maken. 

7. Blauw oogpotlood
De tegenhanger van het witte potlood is het blauwe oogpotlood. Door een blauw oogpotlood te gebruiken lijken je ogen witter en daardoor spreekt het meer. Kies potlood voor je waterlijn of een vloeibare eyeliner voor een dramatisch effect langs de bovenwimpers.

8. Glanzende (champagne) oogschaduw
Glanzende oogschaduw verricht wonderen om je ogen meer te laten spreken. Breng de oogschaduw strategisch aan in de binnenste ooghoeken en op het midden van het ooglid voor het optimale effect. Vermijd kleuren die te geel of te donker zijn, omdat dit er niet heel fris uitziet en je ogen hier dus minder door spreken. 

9. Eyeliner
Een goede winged liner laat je ogen spreken als geen ander. Ga voor een clean look door een strakke lijn te zetten en veel mascara aan te brengen. Zorg er dan wel voor dat je wimpers niet aan elkaar blijven plakken. Ben je niet zo goed met eyeliner? Een dunne lijn langs je bovenste wimperrand is ook goed! Ook mooi is een zacht lijntje langs je ogen die je vervaagt met een kwast of wattenstaafje.

Lees hier hoe je eyeliner het beste aanbrengt.

10. Transparante poeder
Heb je dunne wimpers? Breng dan eens een dun laagje transparante poeder aan op je wimpers voordat je mascara aanbrengt. De poeder helpt om je wimpers te verdikken waardoor je vollere wimpers krijgt. 

Wat zijn jouw ultieme tips om ogen te laten spreken?

Pin je favoriete beauty inspiratie in Pinbook