Beauty

How to: flawless huid met The Body Shop BB cream

Voor overdag is geen make-up of een lichte look perfect, maar voor sommige gelegenheden mag je huid er net iets beter en egaler uitzien. Voor wie graag een flawless huid heeft op een belangrijk moment is dit artikel ideaal, omdat Girlscene's Renée je precies uitlegt hoe je die look creëert met behulp van The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream. Lees maar verder!


De zomer is niet de meest ideale tijd van het jaar om je gezicht te voorzien van een goede laag make-up, maar soms heb je net even iets meer nodig als je bijvoorbeeld weet dat je veel gefotografeerd wordt. Volg de volgende stappen en breng de make-up in dunne lagen aan, zodat je weet dat het goed op z'n plek blijft zitten! 

Stap 1: Primer


Voor picture perfect make-up die de hele dag (of nacht) blijft zitten heb je een goede primer nodig. Nieuw in de collectie van The Body Shop is deze Instablur All-in-One primer, dus deze gebruiken we voor dit artikel! Gelukkig voelt de primer niet glibberig aan, wat ideaal is voor meiden die niet houden van dat siliconen gevoel op hun huid. Instablur van The Body Shop doet wat een primer moet doen: matteren, poriën verkleinen, onzuiverheden verbergen, egaliseren en houdbaarheid verbeteren. Bij primer is het belangrijk om een kleine hoeveelheid te gebruiken, omdat het anders het tegenovergestelde effect heeft. Leg een laagje op de huid met je vingers zonder het met ronddraaiende bewegingen in de huid te wrijven. Het is namelijk geen dagcrème. 😉 

The Body Shop Instablur All-in-One primer kost €15 voor een tube van 25 ml.

Stap 2: Foundation of BB Cream


The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream in Light

Als je graag een flawless huid wil met behulp van make-up heb je sowieso een foundation of BB Cream nodig. De nieuwe aanwinst in de Tea Tree lijn van The Body Shop is daarom een interessante optie, omdat het de huid letterlijk egaliseert. Zoals je misschien wel weet is tea tree een natuurlijk product dat een onzuivere huid helpt op te knappen. Dit is eigenlijk huidverzorging en make-up in één waar je geen (extra) puistjes van krijgt! 

Begin met jouw foundation of BB Cream naar keuze in het midden van het gezicht. Hier hebben de meeste meiden namelijk de minst egale huid. Breng een kleine hoeveelheid aan op het midden van je voorhoofd, neus en kin en blend het vervolgens in de huid met een kwast. Ja, een kwast! Met je vingers krijg je een minder egale en minder dekkende look en je wil een perfecte huid faken, toch?

The Body Shop Flawless BB Cream is verkrijgbaar in drie kleuren en kost €8 voor een tube van 40 ml. 

Stap 3: Concealer

Foundation of BB Cream egaliseert de huid, maar voor een echte flawless look stip je onzuiverheden en rode plekjes aan met concealer. Concealer in vast vorm of een goed dekkende vloeibare concealer werkt het beste. Een grote favoriet van Girlscene's Renée is MAC Studio Finish concealer, maar de goedkopere varianten werken net zo goed! Als MAC je iets te duur is voldoet de Catrice Camouflage Cream bijvoorbeeld ook. 

Stap 4: Poeder

De laatste stap is poeder. Sla deze stap over als je huid droog is, maar een normale tot vette huid heeft wel baat bij een laagje poeder. Ziet je huid er al tiptop uit na de primer, foundation en concealer? Gebruik dan een transparante poeder. Kan er nog wel een extra laagje Photoshop over in jouw ogen? Kies dan een poeder foundation, zoals MAC Studio Fix Plus Powder of Catrice All Matt Plus. 

Resultaat
Girlscene's Renée gebruikt de bovenstaande producten voor een flawless huid. 


Zonder gezichtsmake-up | Met primer en BB Cream | Met primer, BB Cream, concealer en poeder


Voor | Na (zoals je kunt zien is het niet helemaal mijn kleur ;-))

Wanneer ga jij voor een flawless huid met behulp van make-up? Welke producten zijn jouw favoriet?

Pin inspirerende quotes in Pinbook